Recensie: De enige echte Kleuragenda 2017

Lieve lezers,

De laatste dagen van het jaar naderen al heel snel. Maar ook de afspraken stapelen zich al weer op voor het nieuwe jaar. Daarom hebben we allemaal een nieuwe agenda nodig. Ook dit jaar is BBNC weer met een nieuwe agenda gekomen en speciaal voor jullie mocht ik hem recenseren.

img_1955

Titel: De enige echte Keuragenda 2107
Auteur: N. Neven
Verschenen:  augustus 2016
Uitgever: BBNC

Kleuren doe je het liefst het hele jaar door en waar en wanneer het maar kan! Met meer dan 60 kleurplaten kun je deze agenda helemaal naar je eigen hand zetten met je eigen favoriete kleurcombinaties. Ook voor het jaar 2017 verschijnt de prachtige, unieke kleuragenda in de gebruikelijke luxe uitvoering: integraal gebonden, met spotvernis en leeslint.

 

We hebben er allemaal een nodig, een agenda. Steeds meer mensen gebruiken hem op hun telefoon maar ik hou nog van het ouderwetse echte op papier agenda omdat ik zo echt overzicht kan hebben. Maar agenda’s zijn er in vele soorten en maten. Persoonlijk hou ik van een niet al te groot handzaam formaat omdat het voor mij puur alleen voor het overzicht is. Maar toch droom ik stiekem van een grotere agenda waar je ook lekker veel in kunt schrijven en creëren.

Toen mocht ik namens BBNC voor jullie de Kleuragenda recenseren waar ik eigelijk heel erg naar uit keek. Want ging deze agenda wel praktisch zijn en ga ik hem echt gebruiken?
Toen de agenda binnen kwam dacht ik gelijk wauw! Wat is deze agenda mooi. Hij is vrij groot maar past wel prima in je tas. Er zitten enorm veel kleurplaten in waardoor ik mezelf nu beloofd heb elke week te proberen een kleurplaat af te maken.

img_1957

De buitenkant is heerlijk stevig maar toch ook buigzaam. Hier is heel goed over nagedacht want met het kleuren belast je de rus zeer zwaar. De rug is op dezelfde wijze gebonden als een hardcover maar toch is hij zacht. Ideaal voor al het kleuren wat je gedurende een jaar in deze agenda gaat doen.
Het papier is stevig en dik. Heel belangrijk want aan de ene kant van de kleurplaat zit je met pen/stift enz te schrijven (en in mijn geval ook veel krassen) om je afspraken er in te zetten. En aan de andere kant probeer je met potloot prachtig te kleuren. Of voor de mensen die graag met pennen of stiften kleuren dat kan ook prima in deze agenda omdat het niet door drukt. Dit is dus een enorm pluspunt.

De agenda biedt je elke week een nieuwe kleurplaat en op de pagina er na de week. Zo heb je een duidelijk helder weekoverzicht en heb je elke week de uitdaging om een leuke nieuwe kleurplaat te kleuren.
Wat ik ook leuk vind is dat je op deze manier niet zelf je kleurplaat kiest maar dat eigenlijk de agenda voor jou kiest omdat je elke week een nieuwe kan doen en hiermee niet je standaard voorkeur kleurt.

img_1959

Nadelen zitten er echter ook aan dit kleurboek. Al zijn ze niet erg groot. Het lintje in het boek was bij mij na een paar dagen al aan het rafelen. Ook is de agenda geen dunne agenda vanwege het papier en de vele kleurplaten, maar erg dik kan ik de agenda ook niet noemen. Hier moet je dus wel even over nadenken voor je hem gaat kopen.

Maar wat ik het aller fijnste aan deze agenda vind is de rust die hij geeft. Je hebt namelijk altijd kleurplaten in je tas zitten. (En ik heb er een klein kokertje met potloodjes bij zitten) en je kunt in je pauze even heerlijk kleuren. Word je even helemaal gek van het studeren of van de drukte op je werkt? Las even een pauze in ga 10 minuutjes zitten kleuren en je voelt je weer als herboren.

img_1956

De kleurplaten hebben me blij verrast omdat de variatie zo groot is en er voor ieder wat wils wel wat te kleuren is. Maar ook vooral omdat door elke week een andere ‘aan te bieden’ je elke keer weer iets anders kleur en je eigen creativiteit goed naar buiten kan laten komen.

Zo had ik niet verwacht dat ik sommige kleurplaten zo leuk zou vinden om te kleuren omdat ik ze normaal snel voorbij blader of denk die doe ik op het einde wel en dan geen zin meer heb.
Natuurlijk ben je niet verplicht om de kleurplaten op volgorde van week te kleuren maar voor mij maakt het kleuren wel iets leuker!

img_1958

Ik heb heel erg genoten van het kleuren in de kleuragenda en weet zeker dat ik een leuk kleurjaar tegemoet ga met deze agenda.

Wat wat soort agenda’s word jij heel blij? 

Liefs, Marjolein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *