Recensie: De kleine walvis

Lieve lezers,

Een paar dagen gelezen zijn er in Nederland Potvissen aangespoeld. Dit komt niet zo heel vaak voor. En daarom vandaag een boekje over een kleine Walvis die aanspoelt. Een mooie inhaker voor de allerkleinste onder ons.

Titel: De kleine walvis
Auteur: Benji Davies
Verschenen:  oktober 2015
Pagina’s: 32
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Leeftijd:  1 – 4 jaar

  Koop bij bol.com

Boy woont met zijn vader en zes katten in een klein vissershuisje. Na een stormachtige nacht vindt hij een jonge walvis op het strand. Dat is het begin van een bijzondere vriendschap…

Een teder en hartverwarmend prentenboek van een groot nieuw illustratietalent

Toen dit boekje afgelopen weekend op de mat viel was ik gelijk blij. Wat mooi en wat een schattig boekje. Het boekje is vrij groot en heeft daarom prachtige mooie grote tekeningen. De kleuren zijn echt heel erg mooi. Het boek voelt heel bijzonder aan omdat het geen gladde hardcover is maar een beetje stof achtig. De pagina’s zijn wel glad, mooi en glanzend.

Schermafbeelding 2016-04-04 om 20.56.54

Deze keer heb ik het boekje gelezen met kindjes van 2 – 2,5 -3 jaar oud. Ik was erg benieuwd naar hoe ze op dit boekje zouden reageren omdat het weinig tekst heeft maar wel precies genoeg voor deze leeftijd. Ook had het boekje wel een diepere laat waarvan ik niet zeker wist of ze hem wel zouden begrijpen. Er is genoeg te zien op alle tekeningen. Er is aan kleine details gedacht wat het voor de kinderen allemaal nog net ietsje leuker maakt.

Schermafbeelding 2016-04-04 om 20.57.09

Echter heeft dit boekje mij en de kindjes doen verbazen. Ze zaten helemaal in het boekje en vonden het prachtig. Ze begrepen het verhaal nog veel beter dan ik had verwacht.
Er werd dan ook heel erg enthousiast mee gedaan en gegild van blijdschap op het einde. De onderliggende boodschap begrepen ze op hun eigen manier. In de zin van verdrietig en droevig maar ook vreugde.

Schermafbeelding 2016-04-04 om 20.57.20

Het boekje was dus een aangename verassing. Heel erg mooi en bijzonder. Vooral een aanrader als je boekjes wilt voorlezen die toch een wat diepere boodschap hebben. Je leest over het verdriet en de eenzaamheid van het jongetje maar ook hoe veel liefde iemand kan geven aan een diertje/een nieuw vriendje.

Schermafbeelding 2016-04-04 om 20.57.39

Samengevat is De kleine walvis een mooi en actueel boekje. Met een prachtige boodschap en een begrip puntje voor kinderen. Ook laat het kinderen zien wat je met vriendelijkheid kan doen en dat je soms iets los moet laten.

Een mooi boekje om aan je kind voor te lezen maar ook een erg mooi boekje om cadeau te doen.

Schermafbeelding 2016-04-04 om 20.57.50

De kleine walvis is een mooi boekje met een mooie boodschap maar vooral een mooi verhaaltje.  Een echte aanrader dus.

SterSterSterSterSter half

Kennen jullie dit boekje al? 

Liefs, Marjolein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *