Recensie: De Koningin & De Favoriet – Seletion-Serie

Lieve lezers,

Vrijdag was het dan zo ver. Ik mocht het nieuwste deel van De Seletion-Serie in ontvangst nemen. Dol blij was ik toen ik het boek op mijn bed zag liggen tijdens de Sleepover. (Daarover morgen meer).

Titel: De Prinses
Auteur: Kiera Cass
Verschenen:  Oktober 2015
Pagina’s: 132
Uitgever: Van Goor

Schermafbeelding 2015-09-28 om 16.59.07Koop bij bol.com

Voordat America’s verhaal begon, kwam een ander meisje naar het paleis om te strijden om de hand van een andere prins. In De koningin volgen we prins Maxons moeder, Amberly. 
Marlee Tames deed mee aan de Selectie om prins Maxons hart te winnen, maar haar eigen hart had andere ideeën. De favoriet vertelt het verhaal van de geheime liefde tussen Marlee en lijfwacht Carter.

Zoals altijd in de Selection-Serie is de kaft weer prachtig. Het boek is net zo groot als de andere boeken en past daarom perfect in het rijtje van de serie thuis. Het lettertype is prettig en de papierkwaliteit goed. Echter moet ik wel de kanttekening maken dat ik bij de titel echt iets anders had verwacht. Toch ben ik zeker niet teleurgesteld.

Het boek is opgedeeld in verschillende hoofdstukken. Namelijk: De Koningin – De favoriet – Bonus materiaal.
In het deel van De Koningin krijg je te lezen hoe het koningin Amberly is afgegaan tijdens haar Selectie. Je leest hoe zij en de koning nader tot elkaar kwamen en wat er in hun tijd zich voornamelijk afspeelde
In het deel De Favoriet krijg je te lezen hoe de liefde tussen Marlee en Carter ontstond en hoe ze hier allebei meer worstelde omdat Marlee natuurlijk deelnam aan De Selectie. Ook krijg je te lezen wat ze nu precies mee maakte nadat ze ontdekt werden.
In het bonusmateriaal vindt je een interview met Kiera Cass en krijg je te lezen hoe het met een de meiden van De Elite is afgelopen.

Ik was erg benieuwd naar dit boek, ik had heel veel zin om het te lezen maar was ook ergens heel er huiverig. De grote vraag was namelijk wat krijg je precies te lezen en is dit een aanvulling op het verhaal of is het echt het succes van de serie uitmelken?

Gelukkig is dit boek voor mij echt een aanvulling op de serie. Het is een heerlijk tussendoortje wat me weer even helemaal mee terug heeft genomen naar de selectie. Daar waar ik bij De Prins & De Lijfwacht heel erg kritisch was omdat ik het gevoel had dingen dubben te lezen, had ik dat bij dit boek niet.
Ik heb genoten van het verhaal van De Koningin, zeker omdat dit voor mij een aantal boekjes open heeft gedaan over de Koning maar ook over hoe De Koningin zich in die tijd voelde. Door dit deel ben ik de Koning meer gaan begrijpen maar ben ik ook nog meer gaan houden van Amberly.
Het deel van De Favoriet heeft me ook heel gelukkig gemaakt. Ik wilde namelijk zo graag weten wat er nu precies was gebeurd tussen Carter en Marlee en eindelijk kwam ik dat te weten met alles er op en er aan. Wel moet ik toevoegen dat dit kort en bondig is uitgelegd en daardoor voor mij precies goed was.
Ook het bonusmateriaal heeft me niet teleurgesteld. Het gaf me voldoening omdat ik heel graag wilde weten wat er met de andere meisjes gebeurd is. Ook dit wordt zeer kort en krachtig verteld.

Aangezien dit boek ook weer een soort van tussenboek is kan ik je adviseren om het boek of na deel 3 of na De prinses te lezen. Allebei is geheel mogelijk. De Koningin kan je lezen na boek 1 en De favoriet na boek 2. Het Bonus materiaal na boek 3/4. Voor mij was het een groot plezier om dit boek na de andere tot op heden verschenen delen te lezen.

De Konining & De Favoriet is voor mij een zeer bevredigend boekje dat antwoord geeft op een hoop vragen.  Deze korte verhalen hebben me kippenvel gegeven, me weten te ontroeren en me aan het lachten gekregen.

Als echte selectie-fan mag dit deel niet in je boekenkast ontbreken.

SterSterSterSterSter

Liefs, Marjolein

3 thoughts on “Recensie: De Koningin & De Favoriet – Seletion-Serie

 1. Wat een mooie review! 🙂
  Zelf heb ik de engelse versie vorige week besteld, daarin staan alle 4 de novellas in + nog extra bonusmateriaal.
  Ik word echt nog meer excited van je review 😀

  Liefs,
  Claire
  Bookswithclaire.blogspot.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *