Best of YA Sleepover

Lieve lezers,

Afgelopen weekend was het zover. De Best of YA Sleepover!
Omdat ik in het promoteam zit wist ik al vrij lang dat er een Sleepover zou komen. Ik heb zelfs nog mee gedacht aan een naam voor dit event (en mijn suggestie was Sleepover).
Toen er bekend werd dat deze Sleepover bij Slot Moermond in Renesse zou plaatsvinden was ik natuurlijk dol enthousiast. Renesse is namelijk een beetje mijn 2e thuis. Mijn hele leven heb ik in Renesse op de camping gestaan. De laatste jaren ga ik nu wel naar het buitenland maar ieder jaar breng ik nog een bezoek aan Renesse.

De meeste van jullie hebben mijn avontuur live op Snapchat gevolgd en ik vond het echt super leuk om te zien dat zo veel van jullie mijn avontuur direct aan het meevlogen waren.

Ja!! Daar was ik dan, na 1,5 uur in de auto was ik aangekomen op mijn hotel kamer. Ik had een kamer voor mezelf geboekt omdat ik dat gewoonweg prettiger vond. Deze kamer was €150,- inclusief de goodiebag en het boek.
Ik moet bekennen dat ik eerst wat huiverig was over het bedrag. €150,- is veel geld. Maar er zat wel alles bij (behalve de drankjes bij het eten). Als ik zelf een weekendje weg ga ben ik dit toch ook al snel kwijt met al het eten en vermaak er bij. Omgerekend naar wat je betaald en wat je er voor kreeg viel de prijs me dus reuze mee. Een andere zorg die ik had was mijn leeftijd. Ik ben 24 niet de jongste meer en het is en blijft toch een Sleepover. Gelukkig was ik zeker niet de oudste van de hele groep. Er waren zelfs een behoorlijk aantal meiden van mijn leeftijd. En dat maakt het natuurlijk gelijk super gezellig.

Om jullie nog even jaloers te maken. Dit (hierboven) was dus het uitzicht van mijn kamer! Heerlijke rust je hoorde niets anders dan vogeltjes fluiten en af en toe wat gegiechel van een kamer.

Dit was het slot waarin wij ons allemaal van Prinses tot Koningin mochten omtoveren.

Op elke slaapkamer stond een super mooi gedrukt boekje met het programma er in alles wat je moest weten om dit weekend door te brengen.

Ik zelf was zoals altijd extreem vroeg. Gelukkig was mijn kamer al klaar (die mazzel heb ik altijd) en kon ik lekker gaan ontspannen en al een heel klein stukje lezen in De Koningin & De Favoriet. Toen het tijd was voor de ‘Borrel’ (lees koffie thee) zaten we met zijn alle lekker bij de openhaart te wachten. Om 5 voor half 4 kwam een van de medewerkers naar ons toe dat we om half 4 in het slot moesten zijn. Oeps! In 1 grote stoet zijn we dan ook vertrokken naar het slot. Daar stonden twee lakeien ons op te wachten om ons uit te leggen hoe we als echte prinsessen naar binnen gingen. Bij binnenkomst kregen we een kaartje waar op stond wat ons programma voor de komende twee dagen zou zijn.

   

Hierna volgde een welkomstwoord van Sandra die iedereen van de uitgeverij even in het zonnetje zetten en nog wat kleine dingen met ons door nam. Sandra is de vrouw achter deze Sleepover en verdient nog een heel groot compliment over dat ze dit tot zo een groot succes heeft weten te brengen.

Hierna was mijn 1e workshop Menumeneren. Ik had echt werkelijk waar geen idee wat dat moest voorstellen. Het bleek een spoedcursus te zijn over hoe je je je moet gedragen aan het hof. Door de twee lakeien werden wij in een uurtje tijd klaar gestoomd om echte prinsessen te worden. Echter was dit niet helemaal op de manier zoals je zou verwachten. Het werd allemaal een beetje maf extreem en overdreven weg gezet. Maar voor alle dames die elkaar nog niet kende was dit een perfecte ijsbreker.

Vervolgens was het tijd voor het Skypegesprek. Dit bleek te zijn met Lauren Kate van de Fallen serie! (Schaam Schaam, ik had nog niets gelezen van haar) Daarom deed ik snel een oproep op twitter met of iemand nog vragen had voor haar!


Hieronder zal ik kort even samen vatten wat de meest leuke punten waren van dit interview.

 • Het 5e deel van Fallen verschijnt in januari en gaat Schuld heten
 • Hierin krijg je alles te weten wat je over Kem wilde weten.
 • De film wordt heel trouw aan het boek.
 • Lauren is bezig met een nieuw project maar dat is nog heel erg inde begin fase. Maar het word een liefdesverhaal over waar de held verliefd word op de vijand.
 • Haar favoriete YA boek op dit moment is I’ll give you the sun en Proof of forever.
 • Haar favoriete niet YA boek op dit moment is All the light we cannot see.
 • Een werkdag ziet er elke dag anders uit voor haar. Soms zit ze drie uur lang uit het raam te staren en soms is ze druk op pad voor research.
 • Lauren heeft twee kinderen en daardoor voelen de dagen heel erg kort.
 • Haar 1e versies van een boek zijn altijd verschrikkelijk en rommelig.
 • Sommige dagen voelt ze zich alsof er nooit meer iets komt om over te schrijven.
 • Het eerste boek dat ze heeft geschreven heeft ze 5 jaar over gedaan.
 • Vaak heeft Lauren de hoop op willen geven en willen stoppen. Vooral na zo veel afwijzingen van haar boek. Het voelde alsof niemand het wil lezen.
 • Haar tip voor iedereen die wil schrijven is: Maak je boek af, je kan er later altijd nog een keer naar kijken en het beter maken.

Na dit Skype gesprek hadden we heel even tijd voor onszelf. Vervolgens konden we lekker gaan dineren. Het diner was in het Slot met alle dames (en 1 man) gezamenlijk.

  

Waar de foto van mijn hoofdgerecht is gebleven weet ik niet…. Maar dat was een lekker stukje zalm.

Tijdens het diner werden er ook polaroid camera’s door gegeven om zelf leuk foto’s te maken!

 

 

Na het eten was  het tijd voor leuke activiteiten. Je kon zelf armbandjes gaan maken en oorbellen. Je nagels laten doen en je haren invlechten zoals het hoort bij een echte prinses. Daarna kon je een mooie jurk aan doen en jezelf laten fotograferen als een echte prinses. (De foto’s hier van komen nog deze zijn genomen door een fotograaf en heb ik helaas nog niet binnen)

Daarna was het tijd voor de Bingo!

Ja de prijzen waren echt super!!

Hierna hebben we nog een lekker drankje genuttigd in de bar en zijn we richting de kamer gegaan waarbij en aantal meiden nog gezellig op mijn kamer (want die was het grootste) wat kwamen kletsen (en snoepjes eten).

Ik ging natuurlijk weer veel veel veel te laat slapen… Ik was daarom de volgende ochtend niet meer zo fris en fruitig als de dag er voor. Maar gelukkig stonden weer wel leuke workshops op het programma. Na een heerlijk ontbijtje moest ik nog even snel mijn koffer inpakken en uitchecken begin ik met het maken van een eigen notitieblok. Natuurlijk helemaal in de selectie stijl. Vervolgens had ik een leuke workshop van Buddy Tegenbosch over hoe je een boek moet gaan schrijven en echt hele handige schrijftips!

            

Hierna was het tijd voor nog een leuke potje bingo want door het slecht weer werd de speurtocht helaas afgelast. Maar meer kans op mooie prijzen. Helaas heb ik bij allebei de Bingo’s niets gewonnen. Ik had heel erg graag de box van Lauren Kate willen winnen. Maar ik gun het alle andere meiden net zo veel want ik krijg als blogger al genoeg boeken.

Helaas.. toen was het al weer tijd voor de Lunch… Snik Snik… Met een hoop lieve dames heb ik nog lekker een broodje gegeten. De organisatie bedankt en toen was het tijd om richting huis te gaan.. Maar als ik in Zeeland ben en het is prachtig weer dan ga ik natuurlijk wel via het strand naar huis!

Oh ja, en natuurlijk het aller belangrijkste!! Dit zag er in de Goodiehag!

Ik heb enorm genoten van dit leuke weekend. Lieve organisatie van Unieboek, met name Sandra, Suzanne en Bas heel erg bedankt voor alles! Hopelijk volgend jaar weer!

Wil jij volgend jaar ook mee? Laat het dan weten in de recatie’s en misschien komt er volgend jaar nog een Sleepover! 

Liefs, Marjolein

5 thoughts on “Best of YA Sleepover

 1. Zo dat ziet er leuk uit!
  Tot nu toe zijn mijn meiden en ik altijd bij de YA events geweest.
  Maar een sleepover? No way
  Persoonlijk vind ik dat hiermee de stempel die al op YA staat nog eens benadrukt word.
  Zonder negatief te willen zijn hoor.
  Bij het YA fest zijn we natuurlijk weer van de partij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *