Recensie: De Poepfabriek

Lieve lezers,

Hier is hij dan! De eerste recensie van een kinderboekje in de Kinderboekenweek. En laat dit boekje nu ook nog eens perfect bij het thema van de Kinderboekenweek passen. Samen met de kindjes in de opvang kroop ik weer op de bank om te gaan lezen.

Titel: De Poepfabriek
Auteur: Marianne Busser & Ron Schröder
Verschenen:  september  2015
Pagina’s: 24
Uitgever: Moon
Leeftijd: 3-5 Jaar

Schermafbeelding 2015-10-07 om 11.49.31 Koop bij bol.com

Wat is een welterusten-beertje en waarom vergeet de eekhoorn zo veel? En doet het geen pijn, om een vallende giraffebaby te zijn? 
Marianne Busser en Ron Schröder lieten zich voor dit sprankelende boek door de dierenwereld inspireren. Die af en toe best raar is, maar toch écht waar!

In dit boekje wordt je meegenomen langs allerlei dieren. Bij elk van deze dieren krijg je een korte uitleg over allemaal eigenaardigheden van dit dier. Zoals dat een olifant 7 kruiwagens per dag vol poept! En dat als baby schildpadjes geboren worden ze gelijk naar de zee rennen. Aan de hand van veel mooie tekeningen leer je op elke bladzijden Raar maar Waar feitjes.

Toen dit boekje op de mat viel moest ik gelijk lachen. De kaft is simpelweg grappig en schattig tegelijkertijd. Ik kon niet wachten op de reactie van de kinderen!
De tekeningen zijn mooi en en spreken tot de kinderen hun verbeelding. De tekst is voor de kinderen makkelijk te begrijpen en simpel geschreven.

kikker poepfabriek
Op elke bladzijden staat geheel in het thema van de Kinderboekenweek vermeld dat het Raar maar Waar is

De feitjes zijn zowel leuk, vies en grappig. Maar ook de tekeningen spreken hierbij helemaal mee tot de verbeelding van het kind. Hierdoor is het lachen en gieren bij dit boekje en een hoop vieze gezichten trekken. Maar ook een hoop verwordende gezichten over de prachtige dieren in dit boekje. De feitjes zijn leerzaam, ik moet toegeven dat ik sommige feitjes echt nog niet kende. Zelfs ik heb dus hier van dit boekje geleerd.

Voor de kleinste kindjes waar ik het boekje mee las was de tekst iets te ingewikkeld maar de plaatjes zorgde voor hun al voor genoeg plezier.

kanga poepfabriek

De Poepfabriek is een en leerzaam boekje dat perfect past in het thema van de Kinderboekenweek.

SterSterSterSterSter half

Liefs, Marjolein

Met speciale dank aan uitgeverij Moon

2 thoughts on “Recensie: De Poepfabriek

  1. Oh ik ben benieuwd. Ik ga hem vrijdag met groep 3 lezen. Eens kijken wat die er van vinden 😀
    Ik vond hem er ook al zo heel leuk uitzien. Vooral die mooie sprekende kleuren 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *