Recensie: De Prins & De Lijfwacht – Selection-Serie – Kiera Kass

Lieve lezers,

Een tijd geleden als ik De Selectie en De Elite en een paar dagen geleden De One van Kiera Cass en werd betoverd door deze boeken. Eigenlijk heeft het veel te lang geduurd voordat deze serie kon beginnen maar inmiddels heb ik weer een deel uit. Vandaag mijn recensie over dit boek.

Titel: De prins & de lijfwacht
Auteur: Kiera Cass
Verschenen:  maart 2015
Pagina’s: 276
Uitgever: Van Goor

Schermafbeelding 2015-10-06 om 12.51.42
Koop bij bol.com
In De selectie moest America Singer haar geheime liefde opgeven en haar thuis verlaten om een felle strijd aan te gaan voor een kroon die ze niet wil. Maar ook prins Maxon had een andere liefde voordat de Selectie begon. Het verhaal van De prins opent de week voor de Selectie begint en volgt Maxon tot aan de eerste dag van de competitie.
Aspen Leger, opgevoed in een van de laagste kastes, heeft nooit durven dromen dat hij ooit in het paleis zou wonen als lid van de koninklijke wacht. Nu is hij daar en komt hij zijn vroegere liefde America tegen die deelneemt aan de Selectie. Het verhaal van De lijfwacht geeft lezers een kijkje in het leven van Aspen binnen de paleismuren en de waarheid over de wereld van de koninklijke lijfwacht die America nooit zal weten.

In deze novelle krijg je het verhaal te zien vanuit de kant van Maxon en Aspen. Deze keer wissel je van personage en lees je een deel van het verhaal door hun ogen.
Het boek is opgedeeld in: De Prins – De Lijfwacht en Bonusmateriaal.

De kaft is zoals elk selectie boek gewoonweg prachtig. Het lettertype en de schrijfstijl is hetzelfde als in de voorgaande delen dus het is geen grote verandering qua lezen.
Echter moet ik wel de kanttekening maken dat men je adviseert om het boek na deel 3 te lezen. Dit kan ik je echter afraden. Ik zou het boek na deel 2 lezen. Het is namelijk een 0,5 boek en een 2,5 boek. Dit betekent dat je deel 1 (De Prins) na deel 1 al kan lezen en het deel van De lijfwacht en het bonus materiaal na deel 2. Doordat ik dit boek na deel 3 las was er voor mij al te veel verklapt waardoor het leesplezier beduidend minder werd.

Ik ben niet razend enthousiast over dit deel van de serie. Ik moet wel de kanttekening maken dat ik het dus direct na deel 3 las en ik de eerste drie delen redelijk kort na elkaar heb gelezen. Ik kan me echter wel voorstellen dat als je op dit deel hebt moeten wachten het heerijk is om weer even terug te duiken in de andere twee verhalen. Echter was het voor mij nu allemaal nog veel te vers en had ik regelmatig het gevoel dat ik gewoon een scene terug aan het lezen was. Met hier en daar wat gedachtes van Maxon of Aspen er bij. Daar in tegen moet ik wel weer zeggen dat er leuk materiaal bij zat om tel lezen hoe het nu voor de andere persoon was. Vooral bij Maxon had ik hier veel leesplezier aan. Maar sommige hoofdstukken waren voor mij gewoon nog te kort geleden.

Het bonusmateriaal is erg leuk om te lezen en gewoon een leukigheid erbij in het boek. Voor de echte selectiefan is dit heel erg leuk om nog meer informatie te weet te komen over de auteur en over onze favoriete personages.

Omdat ik niet zo sta te springen om dit deel vergeleken met de rest krijgt het wat minder sterren. Maar de rest was dan ook gewoon heel erg goed.
Kortom een vermakelijk deel maar je moet ze wel op de juiste plaats lezen of niet direct er na.

SterSterSterSter leegSter leeg

Nu ga ik snel door in De Prinses.

Liefs, Marjolein

One thought on “Recensie: De Prins & De Lijfwacht – Selection-Serie – Kiera Kass

  1. Ik deel idd je mening wel hoor. Ik las ze ook snel na elkaar en de dingen waar ik mik juist op verheugde om te weten te komen, weet ik nu nog niet. Het wordt teveel van 1 iemand terug gekeken i.p.v beetje om en om. Maxon zegt in deel 3 dat ie het al wist van America en Aspen, maar hoe dan? Was wat ik mij afvroeg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *