Recensie: De Elite – Selectie serie – Kiera Cass

Lieve lezers,

Een tijd geleden als ik De Selectie van Kiera Cass en werd betoverd door dit boek. Eigenlijk heeft het veel te lang geduurd voordat ik aan De Elite kon beginnen maar gelukkig heb ik hem inmiddels uit. Vandaag mijn recensie over dit boek.

Titel: De Elite
Auteur: Kiera Cass
Verschenen:  september 2014
Pagina’s: 267
Uitgever: Van Goor

Schermafbeelding 2015-09-17 om 10.39.44 Koop bij bol.com

De selectie begon met 35 meisjes. Nu is de groep geslonken tot de elite. De strijd om Maxons hart wordt steeds meedogenlozer. Hoe dichter America bij de kroon komt, hoe meer ze twijfelt over de liefde. Elk moment met Maxon is als een sprookje. Maar zodra ze haar eerste liefde Aspen ziet, wordt ze overspoeld door herinneringen en hun mooie plannen samen. Terwijl America wordt verscheurd tussen haar twee toekomsten, weet de rest van de elite precies wat ze wil. America’s kans om te kiezen dreigt door haar vingers te glippen.

Het eerste wat me opviel aan dit boek is de prachtige kaft. Daar kan je gewoon simpelweg niet omheen. De kaften van deze gehele serie zijn prachtig. Het rood straalt pit en felheid uit wat je ook zeker terug gaat vinden in dit boek. Het lettertype is zoals het eerste deel heel prettig en leest daardoor heel gemakkelijk weg.

Het verhaal gaat gelijk van start daar waar we gebleven waren. Wel is opvallend dat er soms nog terug gekoppeld word aan dingen uit deel 1. Hierdoor kan je de info makkelijk linken aan boek 1 als je de boeken niet direct na elkaar leest. Mocht je ze wel direct na elkaar lezen is het zeker niet storend omdat het heel beknopt is.

In dit boek ga je verder met de strijd tussen Aspen en Maxon. Op sommige momenten in het boek dacht ik echt America kom op! Maak een keuze!! Maar langs de andere kant begon ik haar tweestrijd steeds beter te begrijpen. Ongeveer halverwege het boek had ik namelijk een tweestrijd met mezelf of of ik nu eigenlijk team Maxon of team Aspen was.
Ook binnen de selectie zelf wordt de strijd in dit deel steeds heftiger. Dit zorgt er voor dat het boek niet saai word en je ineens weer 40 pagina’s verder bent. Ook de rebellen laten de selectie niet met rust wat voor spannende taferelen zorgt. Ook begint America steeds meer aan Maxon zijn eerlijkheid en oprechtheid te twijfelen. Een reeks gebeurtenissen zorgen er voor dat deze twijfel groter en groter wordt

Ik heb oprecht genoten van dit deel. Hij was dan ook in 1 dag uit, het is dat ik nu even een ander boek moet lezen voor een Blogtour maar anders was ik gelijk door gegaan naar deel 3. Alle delen moeten voor 16 oktober uit zijn ( Best of YA Sleepover) hierdoor binnenkort de recensies van de vervolgen.

Ik kan niet anders dan ook dit deel weer vijf sterren te geven.

SterSterSterSterSter

Liefs, Marjolein

Met dank aan uitgeverij Van Goor

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *