Herfst: 5x Wat te lezen

Lieve lezers,

De afgelopen dagen is het echt boek bank thee weer. Dit betekend dat de herfst zichzelf al weer goed laat zien. Geen mooie nazomer maar regen regen en nog mer regen.
Het enige voordeel hier aan is, is dat we lekker op de bank kunnen kruipen met een boek. Maar welk boek moet je dan gaan lezen met dit weer?
Ik zet er alvast een aantal voor je op een rijtje.

CPGkHlkWoAAUMZ4

Portret van een vrouw – Jojo Moyes 

Schermafbeelding 2015-09-17 om 13.50.00

Terwijl de Eerste Wereldoorlog Frankrijk verscheurt en haar grote liefde Édouard vecht aan het front, is Sophie de steun en toeverlaat van haar familie. Wanneer in 1916 de Duitsers hun intrek nemen in het familiehotel dat Sophie runt met haar zus, raakt de Kommandant gefascineerd door Sophie en door het schilderij dat Édouard van haar maakte vóór de oorlog. Maar de aandacht van een Kommandant zet Sophie’s leven en reputatie op het spel…
Bijna een eeuw later krijgt Liv een schilderij van haar man David, vlak voor zijn plotselinge dood. Het betekent alles voor haar, want dit portret van een jonge vrouw is een herinnering aan hun gelukkige, korte samenzijn. Maar dan komt de donkere en door passie verscheurde geschiedenis van het schilderij aan het licht, en opeens dreigt Liv opnieuw alles kwijt te raken…

Ik ben net in dit boek begonnen en het heeft je beet vanaf de 1e pagina.

Rode koningin – Victoria Aveyard

Schermafbeelding 2015-09-17 om 13.52.48

In de wereld van de zeventienjarige Mare Berrens hebben mensen zilver of rood bloed. Mare en haar familie zijn geboren als lage Roden, voorbestemd om de elite van Zilveren te bedienen. Bovendien bezitten de Zilveren bovennatuurlijke krachten, waardoor ze zo sterk zijn als goden. Als haar beste vriend in het leger moet gaan dienen zet Mare alles op alles om zijn vrijheid terug te winnen. Het lukt Mare om toegang te krijgen tot het koninklijk paleis, waar ze oog in oog komt te staan met de koning. Hij ontdekt bij Mare een verborgen gave – een kracht waarover ze niet had kunnen beschikken – haar bloed is immers rood…

Overstroomd – Eva Moraal 

Schermafbeelding 2015-09-17 om 13.55.35

We bevinden ons in de tijd na de Grote Overstromingen. Het land is verdeeld in veilige, droge gebieden, en terreinen die gevaar lopen als het water weer stijgt. Ook de bevolking leeft strikt gescheiden: de Drogen vormen de rijke elite, de Natten het werkvolk dat een hard bestaan leidt om te overleven – en van waaruit steeds sterker verzet optreedt.
Nina is een Droge, de dochter van de Gouverneur. Tijdens de laatste overstroming is haar school getroffen en haar zusje verdronken. Daardoor is ze gedwongen om, zij het onder een andere naam, lessen te volgen op een school in het Natte gebied.
Op school wordt ze verplicht om met Max, een Natte, een werkstuk te maken. Wat met wederzijdse achterdocht begint, groeit al snel uit tot een fascinatie voor elkaars wereld en een ontluikende vriendschap. Maar de situatie is complex. Max’ vader is omgekomen bij de laatste overstroming, en er worden vraagtekens gezet bij de rol die de Gouverneur daarbij speelde. Max’ broer Li is nauw betrokken bij een gewelddadige verzetsgroep.

Overstroomd is een van de beste boeken die ik ooit gelezen heb.

De getijdewachters – Lisa Chaplin

Schermafbeelding 2015-09-17 om 13.58.15

Lisbeth is de dochter van een Engelse baronet, die haar familie, haar geboorteland en haar erfrecht verloochend en achter zich laat voor de liefde. Als ze de oversteek eenmaal gemaakt heeft komt ze erachter dat de Fransman met wie ze is weggelopen meer interesse had in de politieke geheimen van haar vader. Nadat ze door hem in de steek is gelaten door haar echtgenoot komt ze in een dorpje aan de Franse kust te werken in een taveerne terwijl haar jonge zoon wordt opgevoed door haar schoonmoeder.
 Duncan staat bekend bij werkmannen als Getijdewachter. Een doorgewinterde spion die heeft beloofd op Lisbeth te letten terwijl hij de Franse kustregio afzoekt naar bewijs dat Napoleon een vloot aan het bouwen is om Groot-Brittannië binnen te vallen. De excentrieke uitvinder Robert Fulton creeërt een nieuw type wapen dat hij aan de Franse marine wil verkopen. Maar als de deal afketst accepteert hij bescherming en een helpende hand van de Getijdewachters om zich aan de Franse kant van het Kanaal te vestigen.
 Maar Fulton heeft een assistente nodig en zodoende krijgt Lisbeth hachelijke kans om haar vaderland te dienen. Ze moet zich voordoen als dienstmeid, Fulton inpalmen en achter het geheim van zijn nieuw ontwikkelde wapen komen voordat de vloot uitvaart.
Schermafbeelding 2015-09-17 om 14.00.56
`Ik bied je dit maar eenmaal aan, en mijn aanbod is nog dertig seconden geldig.’ `En als ik nee zeg?’ `Vijf,’ zei hij, en hij begon af te tellen. `Vier, drie, twee…’ Een schamele III. Meer heeft Kitty niet weten te scoren bij het geschiktheidsexamen. Met een III in haar nek getatoeëerd is ze gedoemd om de rest van haar leven in armoede te slijten – ver van alles wat ze kent, en een eeuwigheid verwijderd van haar grote liefde, Benjy. Totaal onverwacht krijgt Kitty de kans een VII te worden, de hoogste rang die er is! Helaas staat daar wel iets tegenover. Ze moet in de huid kruipen van Lila Hart, die kort daarvoor op raadselachtige wijze is verongelukt. Zo wordt ze de inzet van een levensgevaarlijk spel. Gevangen in een web van leugens en manipulatie komt Kitty voor een moeilijke keuze te staan: kiest ze voor overleven of durft ze haar nieuwe identiteit in te zetten voor de rebellen die bezig zijn met een opstand? Deel een in de nieuwe superspannende dystopische serie Blackcoat Rebellion.

 

Ps. In oktober gaat ook Boektober van start! Ik doe natuurlijk mee met de boeken die je op de 1e foto ziet en hopelijk nog veel meer boeken.

Een klein stukje over Boektober:
Daag jezelf uit
Of je nu graag uit je leesdip wilt krabbelen of dat je het lezen gaat ontdekken; iedereen kan deelnemen aan #Boektober. Geef jezelf de uitdaging mee om een X aantal boeken te lezen tijdens de maand oktober en je bent klaar! Althans, wel met het uitdagen van jezelf. Het echte leeswerk moet natuurlijk nog beginnen. Bedenk welke boeken je graag zou willen lezen en leg deze alvast klaar of ren naar de winkel om van je wishlist realiteit te maken. Helemaal klaar voor #Boektober? Tweet ‘Ik doe mee met #Boektober en ik ga de uitdaging aan om meer te lezen dan ik nu doe! Durf jij de uitdaging aan?’ of meld je gezellig aan op Facebook via het event #Boektober.

Liefs, Marjolein

4 thoughts on “Herfst: 5x Wat te lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *