Recensie: Wat hoort Poes? Het grote geluidenzoekboek

Lieve lezers,

Zoals jullie inmiddels allemaal weten ben ik altijd op jacht naar leuke kinderboekjes. En het liefst dan nog erg leerzaam ook. In de brochure van Uitgeverij Clavis kwam ik dit boek tegen en wilde hem dan ook erg graag recenseren voor jullie.

Titel: Wat hoort Poes?
Auteur: Lotje
Verschenen:  augustus  2015
Pagina’s: 12
Uitgever: Clavis

Schermafbeelding 2015-09-18 om 10.54.22Koop bij bol.com

Samen met poes ga je naar verschillende plaatsen. De dierentuin, het park of gewoon de straat op. Maar overal kom je verschillende dieren/voertuigen enz. tegen. Kan jij alle items vinden? En waar is poes elke keer te vinden?

In dit boekje ga je samen met de kinderen en poes op pad door de stad. Aan de zijkant van elke pagina staan afbeeldingen die je terug moet zoeken in de tekening. Er wordt dus verwacht dat de speurneuzen op staan.

IMG_4297

Het eerst dat me opviel toen dit boek binnen kwam was hoe groot het boek is! Het is namelijk echt een heel groot boek. Ook is het van een stevig karton gemaakt waardoor het geheel kindproof is. Natte plakkende handjes is bij dit boek geen probleem. (Gelukkig ook maar want ze willen alles aanwijzen.) De tekeningen zijn prachtig en heel erg duidelijk en herkenbaar voor de kinderen.

Alleen het zien van dit grote boek maakte de kinderen al heel erg blij. Ik had dan ook bijna moeite met het boek vasthouden omdat ze het allemaal zelf vast wilde houden. Dit keer heb ik het boek gelezen met een kindje van 1 en 2 van 2,5 jaar oud. Voor alle drie was dit boek super leuk. De een maakte alle dieren geluiden die ze herkende. De allerkleinste bij elke auto broem en de oudste de geluiden die hij wist en de namen die hij wist. Het zoeken van de plaatjes was soms nog wel een beetje lastig maar alle drie hadden ze er hun eigen aandeel in. Zelf de kleinste wist soms nog eerder een plaatje te vinden dan de oudste.

IMG_4298

Voor de kinderen was het echt een groot avontuur met poes. Want hij ging echt overal naar toe en er was zo super veel te zien. Ook een hele hoop nieuwe dingen om te leren en nieuwe woordjes die ze konden leren.

IMG_4293

Hierboven zie je op de foto een goed voorbeeld van wat de kinderen moeten zoeken in de afbeelding.

IMG_4299

Met dit boekje is enorm gelachen en veel plezier beleeft. Na het samen lezen hebben ze nog flink zelf zitten zoeken en met elkaar zitten zoeken/voorlezen. Het enthousiasme dat de kinderen hadden bij dit boek was echt enorm vermakelijk om te zien.

Wat hoort poes is een leerzaam vermakelijk en vooral heel mooi boek.

Ster SterSterSterSter leeg

Liefs, Marjolein

Met dank aan uitgeverij Clavis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *