Recensie: De Selectie – Kiera Cass

Lieve lezers,

De meeste van jullie hebben dit boek al lang gelezen. Ik heb het echt waar *schaam* nu pas gelezen.
Ik zal het je nog erger vertellen. Ik heb op het boekenfestijn (in België) naast Kiera Cass gestaan terwijl er geen rij voor haar stond. Maar ik had nog geen boek van haar en ook nog geen boek gelezen.

Toen ik na mijn stage gesprek bij Unieboek een boek mocht uitzoeken dat ik nog graag wilde lezen was het dus duidelijk. De selectie. Echter las ik kort daarna na alle geweldige recensies 2 negatieve recensies van mensen die ik echt bewonder. Dus in dit boek beginnen was een soort van bij welk kamp ga ik horen. Echter zat ik vorige week in een leesdip en heb ik dit boek erbij gepakt.

Titel: De Selectie
Auteur: Kiera Cass
Verschenen: 2014
Pagina’s: 272
Uitgever: Van Goor

Schermafbeelding 2015-06-23 om 10.42.42

Koop bij bol.com

Voor 35 meisjes is de selectie dé kans op een beter leven. Zo kunnen ze ontsnappen aan een armoedig caste-leven en opgenomen worden in een wereld vol glamour. De selectie biedt de mogelijkheid om in het paleis te wonen en te strijden om het hart van prins Maxon.
America Singer vindt het echter een nachtmerrie. Ze moet haar geheime liefde opgeven en haar thuis verlaten voor een strijd om een kroon die ze niet wil. Ze moet in een paleis wonen dat continu wordt aangevallen door rebellen. Dan ontmoet ze prins Maxon en twijfelt ze aan alles. America realiseert zich dat het leven waar ze altijd van gedroomd had in het niet valt bij de toekomst die ze nooit voor mogelijk had gehouden.

Natuurlijk is het eerste wat me in het oog sprong de bijzonder mooie kaft. Hij is prachtig en toch ergens mysterieus.
Toen begon het leesavontuur. Ik was heel erg benieuwd wat ik zelf van dit boek zou vinden omdat ik er letterlijk mee dood gegooid werd.

De selectie
Het Amerika zoals wij het kende bestaat niet meer. Het land is verscheurd en aangevallen, toch heeft het deels overleefd. Echter leeft iedereen nu ingedeeld naar kasten. De onderste kasten hebben niets, geen eten geen normale huizen niets. De bovenste kasten leven in luxe en rijkdom.
Het verhaal gaat over America een meisje uit de vijfde kaste. Zij krijgt samen met 35 andere meisjes de kans om met de prins van het land te trouwen en zo koningin te worden. Echter heeft America haar hart al weggegeven aan Aspen een jongen uit de zesde kaste wat totaal verkeerd is. Want onder je kaste trouwen is uit den boze.
America schrijft zich onder druk van haar familie en Aspen toch in voor de Selectie want hoe groot is de kans nu eenmaal dat ze bij een van die 35 meiden hoort. Iedereen is dan tevreden dat ze het geprobeerd heeft en ze kan dan verder met haar leven.
Echter na het aanmelden word America uitgekozen om naar het paleis te gaan om samen met 34 meiden om de prins zijn hand te strijden.
Alleen in het kasteel blijken haar verwachtingen van buiten toch niet te kloppen. America komt voor lastige keuzes te staan, en dan zijn er ook nog eens al die meiden om haar heen.

Vanaf de eerste pagina was ik eigenlijk verkocht aan dit boek. Het is heel mooi geschreven waardoor het lekker vlot las en je al heel snel je volledig in kon leven in de personages. Ik ben van elk personage gaan houden hoe groot of hoe klein de rol van dit personage ook was. Rond pagina 60 raakte ik echter wel een beetje geïrriteerd door het gedrag van America. Soms had ik echt zoiets van ‘Meid doe eens normaal denk eens na’. Echter verdween dit gevoel vrij snel en kon ik niet meer stoppen met lezen. Het was gewoon zo goed!!

Kiera neemt je mee in een prachtig verhaal wat vanaf de buitenkant geweldig lijkt. Echter geeft ze je een blik in het paleis waardoor je alle pracht en praal mee krijgt maar ook het verborgen leed. Kiera wisselt in dit boek vreugde, pracht, spanning en verdriet feilloos met elkaar af. Dit alles maakt het boek bijzonder en mooi.

” De selectie is geen prinsessen sprookje zoals je het zou verwachten” 

Omdat dit boek bij verrast heeft en mijn hart gestolen heeft krijgt het van mij:

SterSterSterSterSter

Ik kan niet wachten om deel 2 te lezen!

Liefs, Marjolein

Ps. Ik ben benieuwd, als je het boek al hebt gelezen. Team Maxon of team Aspen?
Ik en zeker weten Team Maxon!! 

One thought on “Recensie: De Selectie – Kiera Cass

  1. je hoeft je nog niet te schamen hoor. ik heb ik ook nog niet gelezen. ik ben van plan om dat boek zeer snel te gaan kopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *