Voorlezen: Dag van de Gastouder

Lieve lezers,

17 september is de dag van de gastouder. Deze dat is in het leven geroepen om de gastouders eens in het zonnetje te zetten.
Zelf help ik wekelijks in een kinderopvang/gastouderopvang. Zoals je al wel kunt raden zien de kindjes mij erg graag omdat ik (bijna) altijd boekjes voor kom lezen!
Persoonlijk vind ik het heel erg belangrijk om kinderen zo veel mogelijk voor te lezen. Het maakt niet uit dat het boekje misschien niet helemaal bij de leeftijd van het kind past als je maar voorleest.

Boekejs voorlezen


Vanuit deze gedachte wil ik iedereen die met kinderen werkt of zelf kinderen heef aansporen om zo veel mogelijk te voor te lezen. Voorlezen is namelijk ook nog eens enorm goed voor de ontwikkeling van het kind.
Gelukkig ben ik zelf in de gelegenheid om de kindjes voor te lezen maar leest de gastouder ook meer dan genoeg boeken voor!

Om de gastouders die genoeg voorlezen eens in het zonnetje te zetten schrijf ik dan ook deze blogpost. Zij verdienen namelijk een extra groot compliment dat ze de tijd en rust nemen om samen met de kinderen boekjes te lezen en hiermee ook bij dragen aan de ontwikkeling van het kind.
Voor de gastouders die het moeilijk vinden om de juiste boekjes te zoeken hoop ik dat ze al voldoende tips krijgen vanuit mijn blog. Maar vandaag zal ik nog wat extra tips op en rijtje zetten.  Hier kunnen alle papa’s en mama’s natuurlijk ook gelijk van mee genieten want thuis voorlezen is ook heel erg belangrijk!

Mijn top 10 favoriete kinderboekjes. 0 tot 5 jaar.

Natuurlijk zijn er nog veel meer super leuke boekjes. Maar de bovenstaande boekjes zijn voor gevarieerde leeftijden met verschillende onderwerpen om de kinderen zo veel mogelijk te laten genieten.  Kijk vooral nog even verder op de blog voor meer kinderboeken tips. (Via de zoekbalk en dan voorlezen of kind)

Houden jullie ook zo veel van voorlezen? 

Liefs,  Marjolein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *