Recensie: De One – Selectie serie – Kiera Kass

Lieve lezers,

Een tijd geleden als ik De Selectie en De Elite van Kiera Cass en werd betoverd door dit boek. Eigenlijk heeft het veel te lang geduurd voordat ik aan De One kon beginnen maar gelukkig heb ik hem inmiddels uit. Vandaag mijn recensie over dit boek.

Titel: De One
Auteur: Kiera Cass
Verschenen:  januari 2015
Pagina’s: 264
Uitgever: Van GoorSchermafbeelding 2015-10-05 om 11.03.43
Koop bij bol.com

De selectie heeft het leven van 35 meisjes voorgoed veranderd. En nu is de tijd aangebroken dat er een winnaar wordt gekozen. America had nooit durven hopen dat ze kans maakte op de kroon of om het hart van prins Maxon te kunnen veroveren. Maar nu de competitie haar einde nadert en de bedreigingen van buiten de paleismuren steeds gewelddadiger worden, realiseert America zich hoeveel ze heeft te verliezen en hoe hard ze moet vechten voor de toekomst die ze wil.

De Selectie gaat verder. America is dol gelukkig dat ze nog deel uit maakt van De Selectie echter is haar twijfel tussen Maxon en Aspen nog zeer groot aanwezig. Wie moet ze kiezen? Ondertussen loopt het vuur tussen de deelnemers aan De Selectie onderling steeds hoger op tot het een bepaald hoogtepunt bereikt. Ook de rebellen blijven aan de deur staan kloppen maar de positie van de noordelijke rebellen lijkt te veranderen. In dit deel van de serie is niets wat het lijkt…

Het eerste wat me opviel aan dit boek is hoe bijzonder mooi de kaft weer eens is. Elke kaft van deze serie is nog mooier dan de vorige. De schrijfstijl in dit deel van het boek is nog altijd volt helder en duidelijk. Het lettertype prettig en het boek ik net een tikkeltje groter dan een normaal boek maar even groot als de andere delen.

Ik moet eerlijk bekennen dat ik dit deel iets minder vond dan de andere delen. Het duurde me soms net even allemaal wat te lang iets te veel er omheen gedraai en soms begon ik me een beetje te irriteren aan het feit dat niemand zich echt uitsprak. Echter langs de andere kant heb ik wel weer met volle teugen genoten van dit slot deel en gaan alle personages me warmer aan het hart dan voorheen. Ergens heb ik dus een beetje een tweestrijd met mezelf over dit boek.
De spanning in dit boek is niet zo hoog als in het vorige deel. Echter zijn de momenten van spanning in dit deel wel overdonderend en een stuk krachtiger dan in de andere delen.

Al met al in De One een mooie ‘afsluiting’ van de serie. Afsluiting zet ik tussen haakjes omdat we deze serie nog niet los hoeven te laten omdat Kiera Kass zo lief is geweest om ons nog meer Maxon America en Aspen te geven.
Omdat ik dit deel toch net iets minder vond dan de andere delen krijgt het een halve ster minder.

SterSterSterSterSter half

Liefs, Marjolein

Ps. ik ga nu snel verder lezen in de andere delen want daar ben ik toch wel heel benieuwd naar.

Mocht je toch geen genoeg krijgen van dit deel kijk dan vooral (nog een keer) naar deze prachtige boektrailer van dit deel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *