10 Dingen die alleen Book Lovers begrijpen

Lieve lezers,

Wij als boekenliefhebbers vallen toch soms een beetje buiten de boot. Dit in de zin van dat mensen ons soms heel vreemd aankijken als wij echt Heel ik bedoel Heel enthousiast zijn over iets dat moet boeken te maken heeft.
Gelukkig hebben wij dan elkaar om onze herkenbare momenten te delen. Om dit in ere te houden heb ik vandaag een lijstje voor jullie met de meest herkenbare momenten. Uitgebeeld door onze geliefde actrice Blair Waldorf van Gossip Girl.

1.Je favoriete personage wordt vermoord.
Hoe heeft de auteur je dit aan kunnen doen?! Waarom moest dit personage dood?! Wat blijft er nu nog over van dit boek? (Gelukkig komt het bijna altijd goed)

tumblr_nvlv51jM301u95rtno7_500

©Gossip Girl (2007)

2. De release datum
OMG! Hij is er eindelijk. De release datum van dat nieuwe boek waar je al zo lang op zit te wachten! Je schrijft hem gelijk in je agenda pre-orderd het boek en telt alvast de dagen tot de verschijning. Nu maar duimen dat deze datum niet opgeschoven word.

3. Je moet het boek nu hebben!
Jaa!!! Eindelijk is hij er dat boek waar je zo lang op zat te wachten. Maar waar blijft die postbode nu! Je moet hem echt als eerste in je handen hebben!

4. Je bent helemaal fan van een boek en zou er graag in gaan wonen
Oke, we geven het toe we zijn een beetje Silly, maar toch sommige werelden zijn pracht.. (alleen slaan we De Hongergames over)

tumblr_nvlv51jM301u95rtno8_500

©Gossip Girl (2007)

5. OMG! Je favorite auteur komt naar jou land.
Je moet deze auteur gewoon zien. Hier moet je echt alles maar dan ook alles aan doen. Je begint met het vrij houden van deze datum in je agenda. Checkt alvast welke boeken van deze auteur je mee gaat nemen om te laten signeren (allemaal is wat overdreven) En dan is het tijd voor het plan van aanpak, heb ik kaartjes nodig hoe ga ik er komen.  Alles geregeld, dan komt het besef.. Je droom wordt werkelijkheid, je gaat je favoriete auteur ontmoeten.

6. Iemand vind jouw favoriete boek helemaal niets
Uuhm, even serieus hoe kan dat?! Hoe kan jij dat boek nu niet net zo geweldig vinden als ik?! Stiekem weet je niet of jij en die persoon nu nog wel zulke goede vrienden zijn.. Maar hej een boek maatje is een boek maatje 😉

7. Je komt iemand tegen met jou lievelingsboek
Ineens is hij/zij daar, misschien in de trein misschien in het park. Het maakt niet uit waar. Want hij/zij zit jou lievelingsboek te lezen. Je moet gewoon simpelweg weten hoe ver hij/zij is en wat hij/zij er van vindt.
tumblr_nvlv51jM301u95rtno4_500©Gossip Girl (2007)

8. Je gooit thee over je boek heen
Nee!!! Dit breekt echt je hart, waarom moet je nu zo klunzig zijn! Waarom moet je nu weer die kop thee daar weg zeggen! Hoe ga je dit boek redden.

9. De boekwinkel
Je staat voor de winkel, Oke,. je mag niet te veel kopen. Nu naar binnen, Oh die heerlijke lucht al die boeken! Oh dat boek wil ik nog hebben en die en die!

10. Je hebt een boek hangover
Waarom ben je zo droevig vragen de mensen om je heen. Hoe moet je hen nu uitleggen dat je nog droevig bent van je vorige boek. Hij is uit het is voorbij maar je bent nog niet klaar om deze personages los te laten.
tumblr_nvlv51jM301u95rtno5_500©Gossip Girl (2007)

Gelukkig hebben we elkaar en kunnen we hier met elkaar over onze gevoelens over boeken praten.
En nu is het tijd om een boek te gaan lezen.

tumblr_nvgkuhIwa21u9z26mo2_1280

©Gossip Girl (2007)

Liefs, Marjolein

4 thoughts on “10 Dingen die alleen Book Lovers begrijpen

  1. Omg, ik schaam me diep want werkelijk ALLES klopt! Ik ben stiekem wel blij dat ik niet de enige ben die zich zo voelt. Soms word ik nu eenmaal hartstikke verliefd op een personage en soms voel ik me de hele dag rot, omdat het personage uit mijn boek zich rot voelt! Maar daar staat tegenover dat ik altijd super happy ben als het boek fijn en vrolijk eindigt. Ik mag dan 23 zijn, ik hou nog steeds van ‘en ze leefden nog lang en gelukkig’,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *