Recensie: Elon Musk

Lieve lezers,

Op veler verzoek (vooral van de mannen hier) kreeg ik de vraag of ik het boek Elon Musk wilde lezen. Hier kon ik natuurlijk geen nee op zeggen en daarom is hij nu hier speciaal voor de mensen die hem aan hebben gevraagd de recensie van Elon Musk.

Titel: Elon Musk
Auteur: Ashlee Vance
Verschenen:  Februari 2016
Pagina’s: 448
Uitgever: AW Bruna

  Koop bij bol.com

Elon Musk is misschien wel de opvallendste en meest gedreven zakenman van dit moment – een eigentijdse mix van Thomas Edison, Henry Ford, Howard Hughes en Steve Jobs. Musk valt op door zijn dynamiek en visie in een wereld waar bedrijven vooral zekerheid zoeken. Met zijn bedrijven PayPal, Tesla Motors, SpaceX en Solar City verandert hij bedrijfstakken en de wereld door op het allerhoogste niveau te innoveren.

In dit boek biedt journalist Ashlee Vance voor het eerst een inkijkje in het buitengewone leven van de meest gedurfde ondernemer van Silicon Valley. Geschreven op basis van exclusieve gesprekken met Musk, zijn familie en vrienden, volgt het boek zijn reis tot nu toe: van een ruwe opvoeding in Zuid-Afrika tot aan de top van de internationale zakenwereld.

Het boek is op zichzelf al echt een plaatje, met zijn mooie gladde glimmende cover is het boek al een plaatje om te zien. Het boek is vrij groot maar wel een paperback met een mooie papier kwaliteit. Hierdoor krijg je gelijk een rijkelijk gevoel bij het lezen.
Het lettertype is ook heerlijk, niet te groot niet te klein. Hierdoor krijg je het gevoel dat de woorden de ruimte krijgen die ze verdienen.

Het boek begint met een korte inleiding over hoe veel moeite Ashlee heeft moeten doen om dit boek te mogen schrijven en welk aandeel Elon daarin heeft gehad.
Daarna ga begin je bij het begin, je neemt een kijkje in het jonge leven in Afrika van Elon Musk. En zo ga je door met al zijn avonturen tot aan zijn successen.

Wat bijzonder is aan dit boek is dat je nu een kant te lezen krijgt die je eigenlijk nog niet kende. De schrijver laat zeker wel merken dat je genoeg mensen kan tegen komen die nare dingen over deze man te vertellen hebben. Maar in dit boek krijg je ook bepaalde beweegredenen te lezen. Daar waar Elon zelf nog iets toe te voegen had in het boek heeft hij dat onderaan de pagina gedaan. Zo kan je zien dat er toch vrijheid is geweest in het schrijven van het boek maar dat Elon wel zijn eigen zegje ook heeft mogen doen.

Elon Musk

Het boek bevat ook een aantal pagina’s met foto’s die in Elon Musk zijn leven centraal staan. Hierdoor krijg je toch een beetje meer een persoonlijk gevoel.
Ashlee heeft een knap staaltje werk neer gezet. Ik kan me voorstellen dat het verschrikkelijk moeilijk moet zijn geweest om over deze man te schrijven, zeker wetende dat hij dit alles zelf ook nog eens te lezen zou krijgen. Echter heeft Ashlee Elon neergezet op een manier waarvan ik denk dat Elon echt zo is. En nu moet je weten dat ik behoorlijk wat bewondering heb voor Elon en zelf ooit in een Tesla hoop te rijden ;-).

Ashlee neemt je mee in de bijzondere wereld van deze bijzondere man. Het voelt een beetje alsof je er zelf bij bent. Je leert de man achter PayPal, SpaceX en Tesla op een manier kennen zoals je nooit verwacht had. Met hoe simpel hij in het begin was tot het waanzinnige leven dat hij nu heeft.

Elon Musk is een echte must-read voor alle mannen en vrouwen die graag lezen over belangrijke invloedrijke personen. 

SterSterSterSterSter half

Liefs, Marjolein

Met speciale dank aan AW Bruna

One thought on “Recensie: Elon Musk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *