Recensie: Het Griezelfeest

Lieve lezers,

Nog heel even en Halloween staat weer voor de deur. Een feest wat hier in Nederland steeds vaker grootser gevierd wordt. Super leuk natuurlijk maar onze kleinste moeten natuurlijk ook mee gaan genieten van dit leuke feest.
Clavis heeft daarom het boekje Het griezelfeest uitgegeven. Ik mocht dit boekje samen met de kids recenseren en vandaag lees je onze reactie.

Titel: Het griezelfeest
Auteur: Liesbeth Slegers
Verschenen: Oktober 2009
Pagina’s: 20
Uitgever: Clavis
Leeftijd: vanaf 3 jaar

Koop bij bol.com

De laatste dag van oktober vieren we Halloween. Dat is het griezelfeest. Komen er dan echte spoken, denk je? Nee, die bestaan natuurlijk niet, maar je verkleden als een spook of een geest is echt leuk. Huuuu!
Eenvoudig halloweenverhaal met lekker griezelige prenten. Een aantrekkelijke voorbereiding op Halloween.

Laten we weer beginnen bij het begin. Dit boekje is een redelijk groot dwars boek. Met hele stevige dikke kartonnen pagina’s. Hierdoor is het boekje gelijk ideaal om je kindje zelf uit te laten lezen. Het zal namelijk niet zomaar sneuvelen.
De tekeningen zijn zoals we gewent zijn heerlijk herkenbaar kleurrijk en spreken tot de verbeelding van de kinderen.

IMG_0575

Deze keer heb ik het boekje gelezen met een kindje van 1,5 – 3- 3,5 en bijna 4 jaar.
Door deze leeftijden kreeg ik gelijk een mooi beeld over op welke leeftijd dit boek echt leuk.
Met de kindjes kropen we voor het slapen gaan samen op de bank om heerlijk een boekje te lezen. Aangezien ik dit boekje met ze las een paar weken voor deze recensie moest ik natuurlijk even pijlen of ze Halloween al kende. De oudste kenden het zeker. (Snoepjes ophalen kreeg ik namelijk als antwoord) En bij de vraag of ze wisten wat een pompoen was wezen ze snel naar buiten en naar de vensterbank. Want inderdaad daar lagen pompoenen.

Vorig jaar hebben de kindjes veel geknutseld met het thema Halloween dus de vraag was of dit nog bij ze was gebleven. Maar toen we in het boekje begonnen te lezen bleek al snel dat het ze inderdaad nog bij was gebleven.
Alle verhalen van vorig jaar kwamen weer terug bij het lezen van dit boekje. Want knutselen voor Halloween hadden wij natuurlijk vorig jaar ook gedaan.

IMG_0576

Door al deze herkenbare punten de vrolijke tekeningen en het makkelijke verhaal waren de kinderen helemaal enthousiast en wilde ze het liefst al pompoenen gaan uithollen knutselen.
Hierdoor was het boekje natuurijk een direct succes en heb ik het al vele malen moeten herlezen. (Gelukkig is het boekje ook geschikt om het ze na 10x achter elkaar zelf te laten lezen)

De totaal conclusie is dus erg simpel. Dit boekje is geweldig om te lezen voor Halloween en ook al voor de herfst omdat er natuurlijk ook herfst elementen in zitten. Het boekje is eenvoudig maar heel leuk. Hierdoor was het voor de 3 oudste kindjes goed te begrijpen. Dit geeft dan ook weer dat de vanaf  3 jaar leeftijd inderdaad klopt.

IMG_0577

Ik raad iedere ouder, gastouder juf of meester aan om dit boekje gezellig met de kinderen te gaan lezen voor Halloween.

En dan stiekem ook om daarna gezellig samen te gaan knutselen.

“Het Griezelfeest is het ideale voorleesboek voor Halloween”

SterSterSterSterSter

Liefs, Marjolein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *