Recensie: Hij is van mij – Chinouk Thijssen

Lieve lezers,

Al tijden wil ik een boek van Chinouk Thijssen lezen. Ruim een week geleden viel hij dan op de mat. Totaal onverwachts had Chinouk geregeld dat ik haar tweede boek mocht lezen en recenseren. Hier was ik natuurlijk super blij mee maar vond het ook wel spannend of ik het boek wel goed ging vinden.

Titel: Hij is van mij
Auteur: Chinouk Thijssen
Verschenen:  september 2015
Pagina’s: 267
Uitgever: Scelta Publishing

Schermafbeelding 2015-09-30 om 12.18.35
Koop bij bol.com

Had ik deze baan maar nooit gekregen.
Had ik Arthur maar nooit ontmoet.
Helaas kunnen we dit soort dingen alleen achteraf zeggen.

Wanneer Zara in de winkel Next View komt te werken ontmoet ze Arthur. Hij is leuk, charmant en geeft haar alle aandacht. Haar verliefdheid is niet tegen te houden, maar Arthur heeft meer aanbidders. Sommige gaan wel heel ver om hun doel te bereiken: Zara uit de weg werken.
Ze heeft het gevoel dat ze continu in de gaten wordt gehouden, en wanneer een van haar collega’s vermist lijkt te zijn, wordt Zara al snel als verdachte aangewezen.

Toen het boek op de mat viel was het eerste wat me opviel de prachtige kaft. Hij deed me vooral denken aan The Chemical Garden Trilogie, hierdoor ging ik gelijk op zoek naar of ik al hints kon vinden op de kaft. Toen ik het boek opensloeg viel me op dat het lettertype wel heel erg groot is. Persoonlijk is dat voor mij heel prettig met mijn dyslexie maar het was ergens ook wel weer een tikje aan de grote kan. (Elk ander boek dat ik nu opensla heeft voor mijn gevoel nu wel kleine letters)

Vanaf het eerste stuk was ik verkocht. Het was gelijk spannend en Chinouk weet deze spanning vast te houden. Het boek gaat met een enorme vaart waardoor het geen moment saai is. Chinouk haar schrijfstijl is heerlijk waardoor je heerlijk door kan lezen zonder ook maar op te willen kijken van dit boek. De personages zijn goed weg gezet. De een krachtig de andere mysterieus en zo heeft elk personage zijn eigen karakter wat goed is weg gezet. Hierdoor blijf je heel de tijd denken en op je hoede.

Echter had ik wel al heel snel in het boek door hoe het in elkaar stak. Dit is natuurijk een kwaaltje van veel boeken lezen maar ook van het feit dat ik heel snel hints op pak. Helaas vond ik hier en daar nog wat kleine minpuntjes qua schrijven. Daarin tegen is goed te merken dat Chinouk schrijft in een doelgroep die ze kent. Het verhaal de gevoelens de tijd alles klopt en past.
Je voelt op elke bladzijden dat Chinouk schrijven in haar vingers heeft zitten. Wat ze op papier zet is gewoon bijzonder.

Hij is van mij heeft me kippenvel gegeven, heeft me zenuwachtig gemaakt en vooral veel onderbuikgevoelens gegeven.
Vanwege de voorspelbaarheid en de paar puntjes op de i die ik nog miste krijgt het boek net geen vijf sterren maar wel een dik verdiende:

SterSterSterSterSter half

Liefs, Marjolein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *