Recensie: Karel Jubileumeditie – Liesbet Slegers

Lieve lezers,

Vandaag is het tijd voor het volgende boekje in de Kinderboekenweek reeks. Met vandaag dit super gave boekje met nog veel gavere knuffel!

Titel: Karel Jubileumeditie
Auteur: Liesbet Slegers
Verschenen:  september  2015
Pagina’s: 48
Uitgever: Clavis
Leeftijd: 0-3 Jaar

kareltje
Koop bij bol.com

De boeken over KAREL bestaan 10 jaar. Daarom verschijnt dit fraaie jubileumboek, dikker en groter dan de gewone ‘Kareltjes’. Het is een soort fotoalbum geworden, waarin de leefwereld van Karel, die zo herkenbaar is voor peuters en kleuters, uitvoerig aan bod komt: Karel als baby en peuter, Karel met mama en papa én met oma en opa, de spulletjes en plekjes waar Karel van houdt, Karel naar school en naar het ziekenhuis, zijn vriendjes Kaatje en Ali en nog veel meer. Als extraatje zijn er de spelletjes en de vraagjes die het boek nog aantrekkelijker maken.

De jubileum editie van Kareltje ziet er weer stralend uit. Eenvoudig op de cover maar daarmee wel doeltreffend. Het is een mooie hardcover met dik papier en daarmee gelijk kinderproef. De pop die er bij zit is (gelukkig) ook geschikt oor kinderen vanaf 0 jaar. Hiermee bedoel ik dat er geen oogjes of knoopjes of verstikkingsgevaarlijke dingen op zitten.

Het boekje neemt je mee door het hele leven van Kareltje, van zijn geboorte tot nu. Je komt van alles te weet over zijn papa en mama over hoe hij groot is geworden wie zijn buurmeisje is en wat Kareltje allemaal leuk vindt.

karel baby

Deze keer heb ik het boekje gelezen met een kindje van 1 en twee van 2,5 jaar. Kareltje zorgt altijd gelijk voor plezier. Zeker met zijn blote buikje. Het knuffeltje was natuurlijk helemaal geweldig. Ergens had ik een beetje ruzie verwacht over wie het knuffeltje mocht vasthouden maar dat was gelukkig helemaal niet. Door elk kindje werd Karel letterlijk plat geknuffeld.
Het boekje spreekt volledig tot je verbeelding van de kindjes. Het is herkenbaar wat Karel allemaal doet en de liedjes in het boek kennen we natuurlijk allemaal.

Het was dan ook weer een groot feest om dit boekje te lezen. Alle herkenbare momenten werden volop uitgeroepen. De kinderen wezen alles aan wat ze zagen en benoemde ze konden benoemen. Zelfs de allerkleinste had genoeg om aan te wijzen.

karel schommel

Het leuke aan dit boek is dat je met Karel verschillende levensfasen doorloopt. Hierdoor spreekt het boekje voor verschillende leeftijden meer tot de verbeelding. Het voordeel is, is dat het voor de kinderen zo van herkenbaar naar leerzaam gaat.

De jubileum editie van Karel is een super leuk boekje om voor te lezen en samen met je kind leuke liedjes te zingen en kleine opdrachtjes te doen. Hierdoor is het een leuk boek en ook vooral leerzaam.

SterSterSterSterSter half

Natuurlijk is de knuffel een groot succes en mag deze er voortaan bij elk Karel boekje bij zitten.

karel knuffel

Liefs, Marjolein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *