Recensie: Muis gaat naar de boekwinkel

Lieve lezers,

Kennen jullie Muis al? Muis is een van de favoriete figuurtjes van kinderen. Want muis beleefd met zijn vriendjes namelijk heel veel leuke avonturen.

De kindjes in de kinderopvang en ik mochten samen het nieuwe boekje Muis gaat naar de boekwinkel recenseren en vandaag willen wij jullie graag alles over dit boekje vertellen.

img_4863

Titel: Muis gaat naar de boekwinkel
Auteur: Lucy Cousins
Verschenen:  Februari 2017 
Pagina’s: 32
Uitgever: Leopold
Leeftijd: 2 tot 4 jaar

Vandaag gaat Muis naar de boekwinkel. Ze wil een cadeau kopen voor Kora Kip. Wow! Er zijn zoveel leuke boeken om uit te kiezen! Voor alle vriendjes is er een boek. Over vogels, piraten, cowboys en een raket. Over tekenen en een dinosaurus. Als de vriendjes een mooi boek hebben uitgezocht, eten ze iets lekkers in een boekencafé. Dan rekent Muis af bij de kassa en neemt de bus naar Kora. Kora wil meteen samen het boek lezen. En nog een keer, en nog een keer!

  Koop bij bol.com

Dit boekje is aan alle kanten kinderproef. Het is een breed boek waardoor het ideaal is om voor te lezen. Zeker als je meer dan 1 kindje hebt zitten, omdat het zo breed is kan namelijk het kindje links en rechts van je genoeg zien. Ook dit dit boek een prachtige stevige hardcover met super dikke stevige glanzende pagina’s.

De tekst in dit boek is lekker simpel. Het is een kort en duidelijk verhaal waardoor het makkelijk te begrijpen is.
De tekeningen zijn heerlijk vrolijk en kleurrijk waardoor het gelijk als vrolijk word ervaren en de kindjes direct hun ogen uit kijken.

 

fullsizerender-1

Het verhaal is heerlijk herkenbaar en daardoor ook gelijk heel vermakelijk. Muis is namelijk op zoek naar een boek voor zichzelf en een boek om cadeau te geven. Maar er zijn zo veel boeken in de boekhandel die zo mooi zijn. Dan komt muis ook nog eens zijn vriendjes tegen die allemaal een andere voorkeur hebben qua boeken.

Samen lees je over alle verschillende boeken en elke vriendjes wat leuk vinden.
Dit is voor de kinderen dus heel herkenbaar en ook gelijk leerzaam. Want niet iedereen vind hetzelfde leuk maar samen kunnen we wel allemaal boeken leuk vinden.

img_4793

Maar ook laat het zien dat je met boeken weg kunt dromen en dat is natuurlijk iets wat de kindjes ook heel goed kunnen want ineens liepen er piraten, astronauten enz rond.
Het boekje is kortgezegde heerlijk herkenbaar en goed voor de verbeelding.

Dit met een mooie onderliggende boodschap over vriendschap.

SterSterSterSterSter leeg

Lezen jullie veel boekjes over muis voor? 

Liefs, Marjolein

Met speciale dank aan uitgevrij Leopold 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *