Stacking The Shelves week 10 – 2017

Lieve lezers,

De nieuwe week is weer aangebroken en we gaan weer vol goede moed en heerlijk frist van start aan een nieuwe week. Dit in combinatie met het heerlijke zonnetje beloofd op een mooie week.

Maar afgelopen week zijn er ook weer prachtige boeken binnen gekomen die ik heerlijk kan gaan lezen. Kijk snel mee met welke boeken ik mijn planken mag aanvullen.

img_5327

De Johansons
Anne groeit als slim meisje op in een liefdevol arbeidersgezin waar ze zich een vreemde eend in de bijt voelt. Dan ontmoet ze de welgestelde, ontwikkelde Johansons, en ze voelt zich meteen thuis bij dit gezin. Ze raakt innig bevriend met Daphne, de dochter, en haar twee broers. Samen worden ze volwassen, maar hun vriendschap, die meer en meer onder druk komt te staan, strandt door een reeks dramatische gebeurtenissen. Dertig jaar later kruisen de paden van de Johansons en Anne elkaar weer. Kunnen ze elkaar vergeven? De Johansons is een familieroman, maar ook een verhaal over volwassen worden, over familiebanden, ontworteling, jeugdillusies en de onvermijdelijke desillusies die het ouder worden met zich meebrengt. Aangrijpend, ontroerend, spannend, en vol geestige scènes: een verhaal dat je met weemoed uitleest omdat de personages stuk voor stuk onder je huid zijn gaan zitten.

Dit boek trok gelijk mijn aandacht. Waarom precies durf ik niet echt te zeggen. Ook is dit boek een pareltje om te zien omdat de pagina’s iets bijzonders hebben. Wat precies? Dat zie je op Instagram.

 

De kleine getuige
Wanneer Faith met haar vierjarige dochtertje ’s avonds laat naar huis rijdt, knalt er opeens iemand op haar auto: vanuit het bos is een meisje in paniek de weg op gerend. ‘Help me!’ schreeuwt ze, maar Faith is in blinde paniek: een donkere weg, niemand in de buurt… ze besluit door te rijden. In haar achteruitkijkspiegel ziet ze hoe het meisje door een man het bos in wordt gesleurd. Wanneer steeds meer jonge vrouwen verdwijnen en er ‘Vermist’-posters opduiken met daarop het gezicht van het meisje, blijkt dat Faith’s dochtertje die bewuste avond helemaal niet sliep op de achterbank. Ze heeft alles gezien. En vertelt dat ook. Aan de politie. In plaats van getuige is Faith opeens schuldig aan het feit dat ze iets had kúnnen doen. En de dader? Die heeft haar misschien wel gezien en nu hij weet wat zij weet…

Dit boek lijkt me zo gaaf. Maar hij is wel echt enorm ding dus een kleine beetje beangstigend. Maar ik wilde dit jaar meer dikke boeken gaan lezen dus deze past daar perfect in.

 

Noortje en de paaseitjes
Het is Pasen! NOORTJE beschildert paaseieren in vrolijke kleuren. In het kippenhok in de tuin liggen nog meer eitjes, maar dat zijn geen paaseitjes. Uit die eieren komen kuikentjes. En wat ligt er daar onder de struiken? Het zijn paaseitjes van chocolade!
Een vertederend en vrolijk verhaal over een meisje en haar poes en hond, die samen Pasen vieren. Voor peuters vanaf 18 maanden, met de wereld rondom het kind als thema.

Weer een heerlijk thema boekje rondom passen. Met een van mijn favoriete personages Noortje.
De recensie komt zeer binnenkort online

 

Sammie in de lente
Het is lente. Buiten schijnt de zon en de vogeltjes fluiten. Sammie en Job hebben er zin in. Samen gaan ze lekker buiten spelen. Het wordt een fijne dag.
Een boek met verrassende halve tussenpagina’s over Sammie en zijn paardje Job die genieten van de lente. Voor peuters vanaf 30 maanden, met de wereld rondom het kind als thema.

Ik vind thema boekjes zo heerlijk omdat de boekjes elk jaar weer als nieuw aanvoelen en je deze boekjes behoorlijk wat jaren kunt voorlezen. En dit boekje ziet er van binnen echt heel bijzonder uit. Ook van dit boekje volgt de recensie heel snel.

 

Anna maakt ruzie
Anna en haar broertje Lars spelen gezellig samen. Maar opeens krijgen ze ruzie om de pop van Anna. Ze zijn heel boos en roepen en huilen. ‘Ga nu maar even afkoelen en apart spelen,’ zegt mama. En dan moeten Anna en Lars sorry zeggen.

Elk kind maakt wel eens ruzie. Maar hoe we hier het beste mee om kunnen gaan blijft een discussie punt. Maar door middel van dit boekje maak je het toch bespreekbaar met de kindjes. Ik ben erg benieuwd hoe de kindjes dit boekje gaan vinden.

 

Dat was hem weer voor deze week.
Welk boek vind jij echt geweldig? 

Liefs, Marjolein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *