Recensie: Muis houdt van dieren

Lieve lezers,

Het is weer een heerlijke zonnige dag en dus weer tijd om lekker in het zonnetje boekjes te lezen met de allerkleinste.
Vorige week kwam er weer een super lief boekje van Muis binnen en deze heb ik gisteren dan ook direct met de kindjes gelezen.

Vandaag vertel ik jullie graag wat wij van dit boekje vonden. Lees je snel mee?

img_6840

Titel: Muis gaat naar de boekwinkel
Auteur: Lucy Cousins
Verschenen:  juni 2017 
Pagina’s: 16
Uitgever: Leopold
Leeftijd: 1 tot 4 jaar

Muis woont op de boerderij.
Ze houdt van de lammetjes en de andere dieren!
Weet jij wat elk dier zegt?
Meer plezier met Muis!

  Koop bij bol.com

Dit boekje is een klein, handzaam super stevig kartonnen boekje. Het boekje heeft heel weinig tekst en is daarom direct geschikt voor een vroege leeftijd. Ook zijn de kleurtjes vrolijk en helder en zijn de tekeningen super schattig en herkenbaar.

Ik heb dit boekje deze keer gelezen met een kindje van 1,5 – 2,5 en 3,5 jaar. Voor elke leeftijd was dit boekje super leuk. Het kleinste kindje reageerde heel erg op de kleurtjes en de diertjes de middelste wist alles te benoemen bij naam en welk geluid en de oudste kende bij elk diertje wel een leuk liedje. Doordat je met een simpel boekje zo veel kanten op kan is het erg makkelijk om leuk te maken voor elke leeftijd.

img_6834

Omdat de tekeningen zo kleurrijk zijn is het zelfs voor de allerkleinsten super leuk en zag je gewoon de herkenning op haar gezicht. Voor de middelste was het alles benoemen bij naam en met de oudste maakte ze er dan de geluidjes bij.

Omdat het boekje zo stevig is, is het ook leuk voor de kindjes om later zelf mee te zitten en er door heen te kijken. Het boekje kan heel wat hebben dus je hoeft je geen zorgen te maken om dat het boekje kapot gaat of een kindje zich zeer kan doen aan het papier.

img_6835

Dit boekje is natuurlijk ook tijdloos en leerzaam. Voor de kleinste die nog niet echt kan praten is het een leuk boek om de diertjes te leren en de geluidjes te leren. Met de ouder kan je er hele verhalen bij verzinnen maar ook een gesprek aan knopen over het wandelen met een hond of paardrijden.

img_6838

Dit was de favoriete pagina van alle kindjes. Een vies varkentje is namelijk altijd leuk en daar kennen we natuurlijk ook een heel leuk liedje bij. In dit geval konden de kinderen dus ze zin van het boekje afmaken lachen en een liedje zingen.

Dit boekje is gewoon heel erg leuk en simpel. Maar het is vooral een boekje om af en toe voor te lezen en verder de kindjes veel zelf in te laten lezen/kijken.

SterSterSterSterSter leeg

Lees jij wel eens boekjes van muis voor?

Liefs, Marjolein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *