Stacking The Shelves week 22 – 2017

Lieve lezers,

Er is weer een nieuwe week aangebroken en bij deze laat ik jullie dan ook graag weer zien welke pareltjes er de afgelopen week zijn binnen gekomen. Het is weer een flinke stapel dus ga lekker zitten en genieten mee.

img_6830

Aristoteles & Dante ontdekken de geheimen van het universum
‘Ik durf te wedden dat je soms in iemands hand alle geheimen van het universum kunt vinden.’ 
Aristoteles is een eenzame, boze tiener die misschien wel iets te veel over de wereld nadenkt. Dante is een eigenwijze betweter die het liefst de hele dag zonder schoenen rondloopt. Als ze elkaar bij het zwembad tegenkomen, lijken ze niets met elkaar gemeen te hebben -behalve het feit dat ze allebei vernoemd zijn naar oude filosofen. Toch ontstaat er een bijzondere vriendschap, zo eentje die levens verandert. En dankzij hun vriendschap ontdekken Ari en Dante wie ze zijn, en wie ze willen worden.

Naar dit boek keek ik echt al heel erg lang uit. Hij stond op mijn wishlist voor Amerika maar daar twijfelde ik heel erg. Nu is hij in het Nederlands vertaald en ben ik enorm blij dat ik hem mag gaan lezen.

 

Ginevra
Florence, 1347. De achttienjarige Ginevra wordt stapelverliefd op de intelligente Antonio, maar wanneer hij haar vader om haar hand vraagt weigert die; er doen geruchten de ronde over de verlichte ideeën die Antonio eropna houdt. Ginevra ziet slechts één uitweg: er stiekem vandoor gaan met haar grote liefde. Ze vertrekken nog diezelfde dag, maar hun vlucht wordt in de kiem gesmoord. Terug in Florence dwingt Ginevra’s vader haar te trouwen met een rijke weduwnaar. Ze wordt een gevangene in haar eigen huis. Als vervolgens de pest uitbreekt, is niemand zijn leven meer zeker. Kan ware liefde werkelijk alles overwinnen?

Dit boek wil ik heel erg graag lezen omdat ik echt een enorme fan ben van Simone van der Vlugt. Ik had gelukkig super super veel geluk om dit boek bij biebmiepje te winnen en hij is nog eens gesigneerd ook. En dit is het eerste gesigneerde boek dat ik heb van Simone en dat stond al zo enorm lang op mijn wensenlijst. Nu nog wenst twee haar ontmoeten ooit in vervulling laten gaan.

 

De geheime vrouw
1914 In Rusland heerst grote onrust, en het gezin van Tsaar Nicolaas 11 gaat een onzekere toekomst tegemoet. Groothertogin Tatiana wordt desondanks verliefd op de cavalerieoffi cier Dmitri, maar hun liefde – en levens – komen in gevaar als de gebeurtenissen een catastrofale wending nemen… 
2016 Na een hartverscheurende ontdekking vlucht Kitty Fisher van Londen naar het afgelegen huisje van haar overgrootvader in Amerika. Hier, aan de oevers van Lake Akanabee, vindt ze een spectaculair hangertje met juwelen, dat haar leidt naar een lang begraven familiegeheim… 
De geheime vrouw doorkruist moeiteloos de tijd en laat verleden en heden met elkaar versmelten in een verhaal over liefde, verlies en veerkracht.

Een heerlijk dik boek met een titel die al om aandacht schreeuwt. Dit in combinatie met een prachtige cover maakt het dat mijn handen jeuken om hem te lezen.

 

Muis houdt van dieren
Muis woont op de boerderij.
Ze houdt van de lammetjes en de andere dieren!
Weet jij wat elk dier zegt?

Meer plezier met Muis!

Jeej een nieuw boekje van muis! Ik heb nu al zin om dit boekje zometeen met de kindjes te gaan lezen.

 

Berenknuffels
Papa Beer weet maar al te goed hoe vrolijk je wordt van knuffelen. Dus stelt Kleine Beer voor dat ze Meneer Bever een knuffel gaan geven. En Mevrouw Wezel! En de Grote Boze Wolf! Al gauw hebben ze bijna iedereen in het bos geknuffeld. Maar vergeten ze niet iemand?
Berenknuffels is een onweerstaanbaar prentenboek dat de harten van zowel ouders als kinderen sneller doet kloppen. Wechterowicz en Dziubak vormen een splinternieuw, enorm getalenteerd schrijversduo. Een perfect cadeau voor iedereen die maar eventjes behoefte heeft aan een knuffel!

Ook weer een heerlijk boek om samen met de kindjes te gaan lezen. Ik weet nu al dat ze dit boek geweldig gaan vinden.

Meer creatief handletteren
Overal om je heen vind je sierlijk handgetekende letters op reclameborden en winkelruiten, ansichtkaarten, woondecoratie en zelfs servies. Instagram puilt uit van foto’s van handletteraars en overal ter wereld worden workshops gegeven. Na Creatief handletteren en meer kun je jouw eigen handletterskills nu verder uitbreiden met de nieuwe toffe projecten in Meer creatief handletteren.
Gabri Joy Kirkendall en Jaclyn Escalera nemen je mee op een inspirerende reis langs typografie en handgetekende letters en cijfers in verschillende stijlen en thema’s – gebruikmakend van potlood, inkt en markers. Je leert daarnaast letters te creëren waarbij je diverse materialen en media, zoals waterverf, hout, gevonden materiaal en folie gebruikt. 

Ik wil heel graag echt gaan handletteren omdat ik het zo enorm gaaf vind bij iedereen. Ik denk dat dit boek me enorm op weg kan gaan helpen.

 

Dit was de flinke stapel voor deze week weer. Ik ben echt enorm gelukkig met deze stapel en kan niet wachten hem te gaan verslinden.

Welk(e) boek(en) wil jij graag lezen van deze week?

Liefs, Marjolein

 

2 thoughts on “Stacking The Shelves week 22 – 2017

  1. Ari & Dante wordt deze week bij mij ook geleverd, echt heel benieuwd naar! Heb er alleen nog maar goede dingen over gehoord, dus hoop dan ook dat ik hem leuk vind.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *