Recensie: Nodig

Lieve lezers,

Hoera, eindelijk heb ik mijn eerste boek van het jaar uit en ben ik (hopelijk) uit mijn leesdip. Het boek dat zo goed was dat hij me er uit sleurde wil ik jullie vandaag alles over vertellen.

Titel: Nodig
Auteur: Joelle Caronneau
Verschenen:  Januari 2016
Pagina’s: 336
Uitgever: Karakter Uitgevers

  Koop bij bol.com

Noodzakelijk? Onontbeerlijk? Vereist? Essentieel? Geboden? Onmisbaar? Wat heb je nodig? Realiseer je wel… niets is voor niets… Er is een groot verschil tussen iets graag willen en iets echt nodig hebben… Er is een social medium, nieuw en hip, je kunt je erbij aansluiten. Je hoeft maar één vraag te beantwoorden: Wat heb je NODIG? Iedereen doet het. Dus waarom zou jij het niet doen?

Eén voor één sluiten de tieners in Nottawa, Wisconsin, zich aan bij het nieuwste en hipste sociale medium, NODIG. Om toegang te krijgen moeten ze een op het oog eenvoudige vraag beantwoorden: wat heb je nodig? Een nieuwe iPhone? Een backstagekaartje voor een concert? In ruil voor een schijnbaar simpele taak, zal NODIG het verzoek inwilligen. Iedereen doet het. Dus waarom zou jij het niet doen? Kaylee Dunham weet wat ze nodig heeft – een nier voor haar zieke broer. Ze gelooft niet dat een sociaal netwerk zou kunnen helpen, maar ze heeft niks te verliezen.

Het boek is een mooie paperback met heerlijk dikke pagina’s. Van het lettertype ben ik fan het is groot maar niet te groot. Hierdoor leest het voor mij met mijn dyslexie heel erg fijn rustig en prettig. Het boek is ingedeeld in verschillende hoofdstukken waarin je telkens een ander personage te zien krijgt. Je hopt dus door het verhaal met verschillende personages.

Toen ik het boek binnen kreeg werd ik meteen geïntrigeerd door het onderwerp. Het is namelijk enorm realistisch dat zoiets echt kan gaan gebeuren. Het onderwerp ligt zo enorm dicht bij de realiteit dat het op sommige punten zelfs te realistisch en eng word dat je er een naar en nerveus gevoel van krijgt.

Joelle Carbonneau verdient echt een flink applaus voor dit boek. Ze heeft haar personages zo enorm goed neer gezet. In het verhaal is Kaylee de rode draad door het boek, rondom haar speelt het meeste af. Maar gedurende het verhaal hop je steeds heen en weer naar andere personages zodat jij steeds iets meer weet van hoe het in elkaar steekt. Normaal zou je zeggen dat dit heel erg spoiler achtig in een boek kan zijn. Maar Joelle heeft het zo omgebogen dat het het spanningsleven een enorme boost geeft. Wegleggen van dit boek is gewoon geen optie.

Joelle Carbonneau snijd met dit boek een angstaanjagend realistisch onderwerp aan. Gedurende het hele boek heb ik het angstige gevoel gehad dat dit op dit moment echt aan de hand kon zijn ergens in de wereld. 

Ik kan ouders ook adviseren hun kinderen dit boek te laten lezen. Het geeft een perfect beeld van hoe online en social media verkeerd kan gaan

SterSterSterSterSter

Wil jij dit boek lezen nu het onderwerp zo realistisch is? 

Liefs, Marjolein

6 thoughts on “Recensie: Nodig

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *