Recensie: Pieter Konijn Kom eens kijken!

Lieve lezers,

Boekjes met de kinderen in de opvang lezen blijft een van mijn favoriete bezigheden. Ik sta dan ook altijd te popelen om boekjes die ik heb gekregen van uitgevers te lezen met de kinderen.

Zo kreeg ik ongeveer een twee weken geleden dit nieuwe boekje binnen. Zodra ik het zelf zag was ik al fan. Maar de grote vraag was hoe de kindjes er op zouden reageren.

img_6050

Titel: Pieter Konijn Kom eens kijken
Auteur: Beatrix Potter
Verschenen:  April 2017
Pagina’s: 14
Leeftijd: Vanaf 2 jaar
Uitgever: Ploegsma
Pieter Konijn is zo van de radijsjes aan het smullen dat hij niet goed oplet’ Had hij die dikke rode staart nou maar uit die struik zien steken voordat hij de moestuin in kroop. Gelukkig kan Pieter heel hard rennen!

Koop bij bol.com

 

Dit boekje is klein handzaam maar groot genoeg om lekker voor te lezen. Het is van een heerlijk glad maar toch zacht materiaal en ene stevige hardcover. De pagina’s zijn van dik karton en daardoor super stevig en de flapjes van heel dik papier. Geschikt dus voor duizenden keren voorlezen en voor de kindjes om zelf in te kijken.

Het boekje kan je eigenlijk door kijken. In de pagina’s zitten namelijk door kijk gaten maar op een mooie en bijzondere manier verwerkt. Het geeft namelijk een levendige indruk maar niet het gevoel van dat je door alle pagina’s heen kijkt.

img_6051

Alles in die boek is lief vrolijk en subtiel. Het is gewoon echt enorm mooi uitgewerkt. En dan het verhaal het is voor de kindjes enorm herkenbaar maar ook heel erg spannend. Ik heb de kindjes nog nooit zo stil gehad bij een boekje maar dat was puur omdat ze het zo enorm spannend vinden. En de opluchting aan het einde van het boekje was dan ook echt enorm oprecht.

Op de pagina’s valt heel veel te zien waardoor je met de kindjes kan kletsen en extra zoeken naar al het moois dat te vinden is. Waar de kindjes ook heel erg op reageerde waren de vrolijke bloemen in het boekje. Dit bleef elke keer maar weer hun aandacht trekken.

img_6052

En dan natuurlijk de flapjes. Voor elk kind zijn flapjes leuk en geweldig. Maar deze flapjes waren ook nog eens superspannend. Want Pieter Konijn zit daar achter de bloempot en de vos kijkt door het raam!

Nu heeft dit boekje ook nog eens een dieper liggende boodschap wat het ook gelijk een wijze les voor de kinderen maakt. En ik denk dat op de manier dat dit verhaaltje gebracht met echte spanning en mooie tekeningen, het niet eng is maar een super wijze les die de kinderen echt is bijgebleven.
Ondanks dat ik dit boekje net na pasen recenseer is het geen boekje dat seizoen of tijd gebonden is. Het kan gewoon op elke dag van het jaar.

img_6053

Ik heb het boekje de eerset keer dat ik het voor las direct 9 keer achter elkaar moeten voorlezen. 1 van de kindjes (een jongetje) kon er gewoon niet mee stoppen. Ik denk dat dit echt zijn ultieme lievelingsboek is geworden.

Ik zelf ben ook helemaal verliefd geworden op dit boekje. Het is mooi, lief, spannend en ook nog eens leerzaam. Ik durf dan ook bij deze met een gerust hard te zeggen dat dit boekje een van mijn lievelingsboekjes voor kinderen is geworden. En daar zijn de kinderen in de opvang het dan ook zeker mee met me eens.

SterSterSterSter Ster

 

Willen jullie dit boekje ook gaan voorlezen?

Liefs, Marjolein

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *