Boeken voor Koningsdag

Lieve lezers,

Heb jij ook al weer tijden naar deze dag uitgekeken? Ben je al volledig opgedost in al het Oranje dat je kon vinden?

Bij het vieren van Koningsdag horen natuurlijk ook leuke boeken. Vandaag heb ik er een aantal op een rijtje gezet die bij koningen en koninginnen horen. Lees je mee?

img_6161

Koning van Katoren
De vrolijke oude koning van het goede land Katoren is overleden zonder een opvolger te hebben. Zes zure ministers regeren het land en beweren al zeventien jaar dat ze een nieuwe koning zoeken, maar er gebeurt niets. Dan komt de 17-jarige Stach de ministers vragen wat je moet doen om koning te worden. De ministers geven Stach zeven bijna onuitvoerbare opdrachten, waarop al velen voor hem hun krachten beproefd hebben. Maar Stach is niet bang. Hij is slim en weet met gezond verstand alle opdrachten uit te voeren, waardoor hij Katoren weer tot een leefbaar land maakt.

Een boek geschreven door onze geliefde Jan Terlouw. Een bijzonder boek met mooie boodschappen.

 

Koningin Nijntje
Nijntje heeft een heel bijzondere droom. Ze droomt dat ze koningin is van konijnenland en in een mooi paleis wootn. Ze knipt linten door en alle konijnen zwaaien naar haar. Maar ook als het niet zo goed gaat, staat koningin Nijntje voor iedereen klaar. Dan wordt het ook nog Koninginnedag…

‘De koningin kreeg heel veel post
zij las het allemaal
en schreef ook veel brieven terug
vaak met een lang verhaal’

Onze lieve Nijn mogen we natuurlijk ook niet vergeten in dit lijstje. Speciaal voor de allerkleinste

 

Sisi de opstandige koningin
Ze is een van de mooiste vrouwen ter wereld. Iedereen noemt haar Sisi. Op haar zestiende trouwt ze met keizer Frans Jozef I van Oostenrijk. In Wenen gonst het in het paleis van de geruchten en intriges. Sisi ervaart zowel haar huwelijk als het strenge hofprotocol als verstikkend. Ze vindt troost op haar landgoed buiten Boedapest. Daar rijdt ze paard en geniet van het gezelschap van graaf Andrassy. Tot ze door tragisch nieuws gedwongen wordt terug te keren naar Wenen.

 

Een zeer bijzondere koningin die een diepe indruk heeft achtergelaten op vele levens.

 

De Prinses
Na het enorme succes van De selectie, De elite en De one schreef bestsellerauteur Kiera Cass dit spannende vervolgverhaal. Twintig jaar geleden deed America Singer mee aan de Selectie en wist ze prins Maxons hart te veroveren. Nu is het de beurt aan prinses Eadlyn om haar eigen Selectie te houden. Eadlyn verwacht niet dat het voor haar even sprookjesachtig zal zijn als het liefdesverhaal van haar ouders. Maar als de strijd om haar hart losbarst, zou ze er wel eens achter kunnen komen dat haar eigen geluk niet zo ver weg is als ze altijd dacht.

Deze Prinses gaat uiteindelijk koningin worden. Maar ook het avontuur van haar moeder is geweldig om te lezen. (let op dit is een deel 4)

 

Een prinses voor altijd
Regina Beswick leidt een rustig leven in een klein dorp. Ze is de eigenaresse van een garage voor oldtimers en ze sleutelt graag aan oude auto’s. Maar ze weet niet dat haar leven binnenkort helemaal anders zal worden; ze blijkt de enige troonopvolger te zijn van het hertogdom van Hessenberg. Tanner Burkhardt, de minister van Cultuur, krijgt de lastige taak om de prinses van het landje op te sporen om zo de toekomst van het koningshuis veilig te stellen. En dan moet Regina kiezen: automonteur of prinses?

 

Dit boek heb ik zelf nog niet gelezen maar oh wat wil ik het graag lezen.

 

 

Welk boek wil jij heel graag lezen? En welk boek wil jij graag aanraden?

Liefs, Marjolein

 

One thought on “Boeken voor Koningsdag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *