Recensie: The Hunger Games Mockingjay Part 2

Lieve lezers,

Afgelopen maandag mocht ik naar de pers-premiere van The Hongergames Mockingjay part 2. Met heel veel zin in deze film ging ik naar Amsterdam voor deze film!

Titel: The Hunger Games – Mockingjay part 2
Regie: Frances Lawrence 
Verschenen: 18 november 2015
Duur: 163 minuten
Cast: Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson, Liam Hemsworth
Genre: avontuur, sci-fi

images

The Hunger Games: Mockingjay Part 2 is de allesbepalende finale van de The Hunger Games reeks. Nadat Katniss Everdeen (Jennifer Lawrence) twee keer de Hongerspelen heeft overleefd gaat ze samen met Gale (Liam Hemsworth), Finnick (Sam Claflin), Peeta (Josh Hutcherson) en een eenheid van District 13, de confrontatie aan met President Snow (Donald Sutherland). 
Het wordt een ongeëvenaarde strijd tegen het Capitool, waarin zij hun leven riskeren om de bevolking van Panem te bevrijden en President Snow van zijn troon te stoten. De dodelijke vallen, vijanden en morele keuzes die hen te wachten staan, zijn uitdagender dan ooit te voren. Katniss beseft zich dat dit geen strijd is om te overleven, maar dat ze de toekomst van velen zal bepalen. 

Natuurlijk moet je bij pers-premieres helaas je telefoon inleveren dus kon ik jullie niet op de hoogte houden via Instagram en Snapchat en ook geen leuke foto’s maken. Maar gelukkig deed dat voor mij geen afbraak aan de film. Samen met de lieve Promoleden van Best of YA zaten wij op een grote rij naar deze film te kijken.

Na een jaar wachten (naja bijna een jaar, part 1 ging op de 19e in premiere) mocht ik eindelijk het laatste grote finale deel van deze film zien.
Nu is het voor mij al weer 3 jaar geleden dat ik het boek heb gelezen dus ik wist het ook niet allemaal even precies meer. Dit maakte het echter wel weer volledig spannend.

De film doet het boek weer eens eer aan. Ook ben ik heel blij dat ze het laatste boek in twee delen hebben verfilmd. Het boek ging namelijk zo super snel dat ik me al niet kon voorstellen dat ze dit allemaal in 1 film kregen. Deze part 2 is daarom ook nog eens extra lang.
De film zit bommetje vol met actie, het is echt actie actie actie actie actie. Van begin tot het einde is het super spannend. Ook de nodige schrik momenten zitten in de film. Lief promolid Joost sprong gewoon letterlijk op van zijn stoel ook al wist hij wat er ging gebeuren.
Alles wat je mag verwachten van een nieuwe Hunger Games film zit in deze film. Het acteerwerk is weer geweldig de visual effects zijn weer hoogstaand. Kortom weer een geweldige film!

Nu zijn er wel een hoop veranderingen met het boek. Nu kan ik me het boek niet meer exact herinneren maar ik weet wel dat een aantal dingen toch echt heel anders in het boek waren. Dit deed echter geen afbreuk aan de film en was voor de film misschien zelfs nog wel beter ook.

De nieuwe Hunger Games is een echte must-see. Ondanks dat het na deze film echt klaar is ga je met een voldaan gevoel naar buiten.

SterSterSterSterSter

Wanneer gaan jullie de nieuwe Hunger Games zien? 

Liefs, Marjolein

3 thoughts on “Recensie: The Hunger Games Mockingjay Part 2

  1. Ik ben zoooo benieuwd.
    2 december krijg ik hem pas te zien..
    Twijfel of ik van te voren nog snel het boek ergens ga halen en weer ga lezen (ook lang geleden) , maar misschien beter van niet en kan ik het beter gewoon zien zoals de films is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *