Recensie: SinterWoezel en Pietje Pip

Lieve lezers,

De Sint is in het land en de jacht op ideale schoencadeautjes is begonnen. Vandaag heb ik de perfecte tip voor de schoenen van de allerkleinste.

Titel: Sinterwoezel en Pietje Pip
Auteur: Guusje Nederhorst
Verschenen:  oktober 2014
Pagina’s: 24
Uitgever: Leopold
Leeftijd: vanaf 2 jaar

 Koop bij bol.com

Sinterklaas is in het land, Woezel & Pip mogen hun schoentje zetten!
Wat zou het worden? Een step of een raceauto?
Pip droomt van een ritje op Sints paard.
Midden in de nacht schrikken Woezel & Pip wakker.
Er wordt geklopt op het hok!
Wie o wie zou dat nou zijn?

Onze vriendjes Woezel en Pip mogen ook hun schoen zetten! Wezel heeft wel een heel erg groot wensenlijstje aan de Sint. Pip  zijn wens gaan al snel in vervulling. Hij wil graag een ritje maken op de rug van het paard van Sinterklaas. Samen met het paard mogen Woezel en Pip de pakjes rond gaan brengen midden in de nacht! Vanaf dat moment zijn ze Sinterwoezel en Pietje Pip.  Maar gaan ze Sinterklaas ook nog zien?

Dit boekje van Woezel en Pip is ideaal voor in de schoen, hij is klein heeft een leuk prijsje en het zijn natuurlijk de vriendjes van elk kind.
De tekeningen zijn heel kleurrijk ook al speelt het verhaal zich grotendeels in de nacht af. Het papier van deze versie is echter wel heel dun en daardoor moet je goed opletten als het kind zelf met het boekje aan de haal gaat. De bladzijden kunnen scherp zijn of gemakkelijk scheuren.

Het verhaaltje is heel erg leuk en spreekt volledig tot de verbeelding van de kinderen. Ook leert het de kinderen dat ze geduldig moeten zijn rond de Sinterklaastijd (dat is natuurlijk erg moeilijk). Het verhaaltje is ook precies lang genoeg voor kindjes van rond de 2 jaar.

Deze keer heb ik het boekje gelezen met een kindje van 2 jaar. (De rest was helaas ziek). Voor het kindje van twee was het enorm veel lachen bij dit boek. Het was herkenbaar en het verhaal was grappig. Ook viel er op de tekeningen genoeg aan te wijzen en genoeg om te lachen. Vooral het paard was heel erg interessant!

Kort samengevat is dit het perfect schoencadeautje voor de kleine lezers onder ons. 

Wat vinden jullie van sinterklaas boekjes?

Liefs, Marjolein

One thought on “Recensie: SinterWoezel en Pietje Pip

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *