Recensie: Wine Folly

Lieve lezers,

Ben jij net zoals ik dol op het drinken van wijn? Wil jij ook net zoals ik er heel graag iets meer vanaf weten dan dat je nu weet? Dan is dit boek echt iets voor je.

Titel: Wine Folly
Auteur: Madeline Puckette en Justin Hammack
Verschenen: juni 2016
Pagina’s: 240
Uitgever: Karakter

Koop bij bol.com
Een essentiële, hippe gids voor een nieuwe generatie wijndrinkers en -liefhebbers, van de makers van de award-winning website WineFolly.com Rood of wit? Cabernet of Merlot? Licht of vet? Welke wijn te combineren met welk gerecht? Het drinken van goede wijn is niet moeilijk, maar het vinden van goede wijn vereist een dieper begrip van de fundamentals Wine Folly – Hét curusboek voor iedere toekomstige vinoloog zal je helpen orde in de chaos van dit alles te scheppen in een uniek, visueel wijnboek, vol kleurrijke infographics, handige verwijzingen en tabellen. Wine Folly geeft antwoord op vragen als: – Gedetailleerde smaakprofielen van populaire en onder-de-radar-wijnen – Methoden voor het proeven van wijn en het identificeren van smaken – Een wijn-regio-sectie met gedetailleerde kaarten – Praktische tips en trucs voor het serveren van wijn – Een handleiding voor het combineren van eten en wijn. Boordevol informatie en aanmoediging zal Wine Folly je wijnen leren herkennen, selecteren en waarderen.

IMG_7819Ben jij net zo dol op wijn drinken als ik? En dan bedoel ik niet zomaar je favoriete wijntje uit de supermarkt. Maar echt proeven en proberen een lekkere wijn te vinden voor meestal ook een leuke prijs. Of ben je juist op zoek naar meer info over wijn en wil je misschien zelfs graag vinoloog worden? Dan is dit boek echt iets voor jou.

Het boek zelf heeft een mooie cover die direct je aandacht trekt. Want wat is er allemaal te leren over wijn? De pagina’s zijn mooi stevig en glanzend waardoor het lekker bladert maar ook wel iets weg heeft van een schoolboek. De cover is een beetje te buigzaam. Hierdoor trekt hij bij zonlicht direct krom.

Als je lekker in het boek gaat neuzen word je gelijk overladen met leuke informatie. Zo begin je zeer eenvoudig over de wijn en ga je dan door naar ingewikkeldere materie. Door deze opbouw voelde het voor mij wel echt aan als een schoolboek zeker in combinatie met het soort pagina’s en de layout. Hierdoor kreeg ik ook een beetje een gemengd gevoel.

IMG_7818

Het boek is opgedeeld in meerdere hoofdstukken met als hoofd hoofdstukken – Basisbegrippen – Wijnstijlen – Wijnlanden.
Hierdoor neemt het boek je wel echt lekker mee door allerlei aspecten van wij en leer je handige tips en tricks.
De taal in het boek is simpel waardoor het lekker makkelijk weg leest.

Wat ik ook heel erg leuk vind is als je dit boek in huis hebt staan en je treft een bijzonder wijntje dat het boek dan gelijk uit de kast komt om het wijntje samen met het boek te analyseren. Ook is het erg leuk om samen over een wijn te praten aan de hand van dit boek.

IMG_7817

Het boek heeft er bij mij voor gezorgd dat ik een stuk meer weet van wijn en hierdoor op een andere manier er van kan gaan genieten. Ook weet je nu gelijk waarom een wijntje je juist niet smaakt of juist wel.

Ben jij ook een wijnliefhebber?

Liefs, Marjolein

SterSterSterSterSter leeg

Ps. heeft de oplettende lezer/kijker gezien welke wijn dit is?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *