Recensie: Winter in New York – Chantal van Gastel

Lieve lezers,

Als je me op Instagram volgt kan je het niet gemist hebben ik heb de afgelopen dagen rondom mijn drukke werkzaamheden Winter in New York gelezen. Vandaag deel ik met veel liefde mijn mening over dit boek met jullie.

Titel: Winter in New York
Auteur: Chantal van Gastel
Verschenen:  Oktober 2015
Pagina’s: 192
Uitgever: The House of Books

  Koop bij bol.com

In ‘Winter in New York’ verwacht Lois haar relatieproblemen te kunnen ontvluchten in de meest geweldige stad ter wereld. Maar een sneeuwstorm verstoort haar plannen. In ‘Een kerstbelofte’ staat Janna er na het verlies van haar grote liefde helemaal alleen voor op kerstavond. Of toch niet? Tess wordt gestrikt als kandidate in de succesvolle tv-show Love Shack waarin verre liefdes met elkaar herenigd worden. En in ‘Stop!’ brengt de kerstgedachte Mia op heel andere ideeën voor haar toekomst.

Toen Winter in New York op de mat viel was ik gelijk al heel erg blij. Ik had dit boek namelijk niet verwacht. Ik viel gelijk op de mooie cover van dit boek. Echter had ik ivm school werk en blogtours even geen tijd om dit boek snel te lezen. Maar net voor de kerst had ik eigenlijk een aantal vrije uurtjes om dit boek te gaan verslinden.
Het boek is opgedeeld in meerdere verhalen. Elk verhaal heeft een andere lengte en andere personages.

Verhaal 1: Winter in New York
Dit verhaal is mijn ultieme favoriet. Ik heb zo enorm genoten van dit verhaal. Ik vind het gewoon helemaal geweldig. Ondanks ons warme weer slingerde dit verhaal me direct het kerst en wintergevoel in. En dat is knap met het huidige weer.
In Winter in New York vlucht Lois naar haar beste vriendin in New York. Ze had een hoop verwacht maar eigenlijk valt alles er enorm tegen. Ze snap de magie van New York waar iedereen het over heeft echt niet. En dan raakt ze tot overmaat van ramp ook nog eens verdwaald in deze grote stad.
De sfeer van dit boek word gelijk gezet. Chantal heeft dit verhaal herkenbaar geschreven maar zeker niet voorspelbaar. Ik dacht Ag het zal wel weer zo’n flauw verhaal worden wat hier en hier op uitdraait. (Sorry Chantal) maar dit was echt helemaal niet waar. Het verhaal nam een wending die ik werkelijk waar geweldig vond!
Alleen al voor dit verhaal MOET je dit boek kopen.

Verhaal 2: Gelukkig nieuwjaar
Op oudejaarsavond staat Dennis op een feest waar hij niets aan vind. Dan ziet hij een prachtige dame die er net zo weinig aan lijkt te vinden als hij naar buiten lopen. Hij haast haar achterna..
Dit verhaal was heel kort. Aangezien ik niet vooruit gebladerd had dacht ik dan ook hele even huh?! Nee dit kan je me niet aan doen. Maar aan de andere kant het het verhaaltje ook een mooie einde en een diepere onderliggende boodschap. 

Verhaal 3: De Openbaring
Nina heeft eigenlijk helemaal geen zin om iets leuks met haar vriendengroep te gaan doen. Maar haar vriendin overtuigt haar toch om te komen. Maar eenmaal bij de bioscoop kopen ze allemaal niet opdagen behalve Daan. Maar is dit toeval of vooropgezet?
Ook dit is weer een verhaaltje van een paar bladzijden wat gewoon heel erg vermakelijk is. Lekker voor tussendoor.

Verhaal 4: Stop!
Dit verhaal speelt zich af voor het boek ‘Ik wist het’. In dit verhaal krijg je te lezen hoe Mia met kerst ineens besluit het roer om te gooien. En hoe ze haar mooie winkelpandje vind.
Ook dit verhaal is heel erg kort maar ook zeker weer heel vermakelijk. Het zet je wel aan het denken over bepaalde keuzes die je maakt in het leven. Volg je je hart of je verstand?

Verhaal 5: Love Shack
Tess komt ineens hals over kop terecht in de show Love Shack (een soort all you need is love) haar beste vriendin heeft haar opgegeven omdat ze niet bij haar lover uit Canada kan zijn. Maar eigenlijk wil Tess hier helemaal niet aan meewerken. Maar Hij is natuurlijk ook al onderweg… Maar wil ze dat eigenlijk wel?
Dit verhaal vond ik ook weer heerlijk. In het begin dacht ik ‘oh nee niet weer zo een all you need is love zeur verhaal’ (ik ben geen fan van dat programma). Gelukkig nam het verhaal een wending die ik wel echt heel erg leuk vond!

Verhaal 6: Een Kerstbelofte 
Janna staat in haar eentje op de ijsbaan. Hier heeft ze haar lieve man leren kennen. Hier kwamen ze elk jaar op kerstavond terug naar toe. Maar vorig jaar kwam hij niet, en dit jaar zal hij ook niet meer komen. Hij is namelijk overleden. Maar dan gebeurt er iets magisch…
Dit verhaal is ook weer heel kort maar geeft je kippenvel en een brok in je keel. Ik denk dat als ik alleen was geweest toen ik dit verhaal las ik mogelijk zelfs een traantje gelaten zou hebben. Het is mooi ontroerend en toch heel kort.

Mijn algemene indruk over dit boek is echt heel positief. Ik wist niet zo goed of ik van al deze korte verhaaltjes ging houden. Maar ik vond het geweldig!
Vooral de afwisseling van 1 wat langer verhaal een aantal korte en 1 middel lang verhaal vond ik heel fijn. Zo kruip je toch een beetje in het verhaal en de korte verhaaltjes hebben gewoon een mooie hartverwarmende boodschap.
Dit boek moet je gewoon gelezen hebben op de bank met een dekentje en een heerlijke kop thee. Want dit boek is een garantie voor een wintergevoel.

SterSterSterSterSter leeg

Hebben jullie al echte winter boeken gelezen?

Liefs, Marjolein

2 thoughts on “Recensie: Winter in New York – Chantal van Gastel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *