Sensation Island

Lieve lezers,

Van uitgeverij Xander mocht ik voor jullie het nieuwe boek van Nederlandse bodem Sensation Island lezen. Vandaag vertel ik jullie graag meer over dit boek.

Titel: Sensation Island
Auteur: Thysia Huisman
Verschenen:  Februari 2024
Pagina’s: 322
Uitgever: Xander

In Sensation Island, deel 1 in de Achter de schermen-serie van Thysia Huisman, belandt journalist Puck in een maalstroom van leugens en moord als ze de misstanden bij een realityprogramma onderzoekt. 
In de sinistere thriller Sensation Island, het eerste deel in de Achter de schermen-reeks van Thysia Huisman, gaat onderzoeksjournalist Puck undercover bij het beruchte realityprogramma Sensation Island, om te ontdekken of de geruchten over misstanden, schandalen en manipulatie van kandidaten waar zijn. Met de crew reist ze af naar een idyllisch eiland in Maleisië, waar duidelijk wordt dat dit seizoen heftiger en spraakmakender moet worden dan ooit.
Puck belandt in een maalstroom van leugens, verleidingen en intriges, en ontdekt dat er levensgevaarlijke spelletjes worden gespeeld. Hoever gaat de snoeiharde uitvoerend producent Kat om haar leidinggevenden tevreden te stellen? Welke geheimen verbergt de charismatische presentator Dennis? En wat heeft Puck zelf over voor een scoop voor haar onderzoek? Want als er een lichaam aanspoelt op het eiland, is iedereen verdacht…

De cover van dit boek is prachtig, het zet precies de sfeer neer van het eiland waarop het overgrote deel van dit boek zich afspeelt. Het lettertype is fijn en het boek is opgedeeld in niet te lange hoofdstukken en personage wissels. Dit alles zorgt er bij mij al voor dat de leeservaring prettig is.

Je begint direct spannend in dit boek en je aandacht is gevangen. Het gevoel van “zou dit in het echt ook zo gaan kon ik direct al niet van me afschudden”. Je ziet het boek vanuit het oogpunt van Puck en Kat beide dames met een totaal verschillende agenda maar met dezelfde vechtersmentaliteit.
Vervolgens beland je in een situatie waarin drama na drama zich opvolgt. Vol met sensatie, manipulatie, pech? En vooral heel veel vragen. De remmen zijn er bij veel mensen in de zonnige hitte vanaf en alles draait er om om het te maken in de tv wereld.

Als lezer word je mee gezogen in een reality show en een behind the scenes tegelijk. Je leest over alles wat er gedaan moet worden wat niet altijd even ethisch verantwoord is. De enorme druk die er op mensen ligt en wat ze moeten doen om zelf het hoofd boven water te houden. Daarbovenop worden er mysteries ontrafeld en gebeurd er steeds meer wat niemand ooit had kunnen voorspellen.
Het boek leest niet overal even snel, maar door de korte hoofdstukken vlieg je daar zo voorbij en zit je in mum van tijd weer op het puntje van je stoel.

Aan het begin van het boek had je niet kunnen voorspellen dat alles wat er in het boek gebeurd allemaal zou gebeuren. De spanning, de sensatie, de verhoudingen onderling en alle wilde gebeurtenissen. Dit maakt het dat Sensation Island het ideale zomerboek is om van te genieten op reis, bij het zwembad of thuis lekker in het zonnetje.

Thysia heeft met dit boek het perfecte spannende, sensationele zomerboek weg gezet. Een must-read voor deze zomer.

Liefs, Marjolein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *