Show Stopper – Hayley Barker

Lieve lezers,

Van Uitgeverij De Fontein mocht ik Show Stopper al even van te voren lezen. Ik kreeg namelijk een prachtig leesexemplaar toegestuurd.

Het boek is zojuist verschenen en daarom wil ik jullie dan ook graag vandaag vertellen wat ik van dit boek vind.

acs_0016

Titel: Showstopper
Auteur: Hayley Barker
Verschenen:  Februari 2018
Pagina’s: 
416
Uitgever: 
De Fontein

Showstopper van Hayley Barker is deel 1 in een spannend YA-tweeluik voor de fans van De Hongerspelen. Superspannende young adult voor 13 jaar en ouder.
Hoshiko is de sterattractie van het gevaarlijkste circus van Engeland, waar kinderen van immigranten moeten optreden met gevaar voor eigen leven. De heersende, autochtone elite is dol op de show. Hoe gruwelijker, hoe beter.
Wanneer Ben, zoon van een machtig minister, voor het eerst de show bezoekt, wordt hij op slag verliefd op Hoshiko. Maar terwijl zij adembenemende kunsten op het hoge koord vertoont, wachten onder haar hongerige leeuwen.
Kan Ben haar helpen ontsnappen uit deze gevangenis? En heeft hij de moed het systeem aan te klagen dat zijn moeder als minister in stand houdt?

Koop bij bol.com

Over de looks van het boek kan ik helaas niet veel zeggen. Ik ga er vanuit dat het lettertype hetzelfde is en die is erg prettig. Ook heeft elk hoofdstuk een tekening waardoor het net even wat extra bijzonder aanvoelt.

Het boek is opgedeeld in hoofdstukken. Het een hoofdstuk is vanuit het oogpunt van Ben en het andere vanuit Hoshiko. Dit vind ik persoonlijk altijd enorm fijn want hierdoor is stoppen met lezen geen optie. Want na elk hoofdstuk denk je ag, die paar pagina’s ik lees er gewoon nog een en nog een en nog een.

Het boek begint direct spannend. Vanaf de eerste bladzijde is het direct spannend en een hoop mysterie. Hierdoor wil je direct weten wat er gaan de is en hoe alles in elkaar steekt.
Gedurende het verhaal verandert er steeds meer met je blik en je kijk op het verhaal. Daar waar het in het begin nog allemaal magisch leek lijkt die wereld een beetje af te brokkelen. Soms moest ik echt gruwelen of zat ik met tranen in mijn ogen te lezen.
Doordat Barker twee totaal verschillende maar ijzersterke personages heeft neer gezet heb je het gevoel in twee levens tegelijk te stappen. Je denkt en voelt mee met de personages en voelt zelfs hun frustratie. Maar ook begrijp je alles wat ze doen doordat Barker je letterlijk een blik in hun hoofd geeft.

img_2432Het boek is aan de ene kant heel futuristisch maar toch ook heel erg dichtbij. Het speelt zich af in de wereld die wij kennen maar dan in de nabije toekomst. Hierdoor lijkt het een ver van je bed show maar komt het ook angstaanjagend dicht bij. Er zitten verwijzingen naar het nu in waardoor dit hele verhaal zomaar echt zou kunnen worden. Voor mij wat dit ook een factor in het boek waardoor het boek me extra aan greep.

Ook heeft het boek ook iets film achtigs. Dit boek mag wat mij betreft zo verfilmd worden. Er zitten momenten in die zo goed omschreven zijn waardoor ik alles zo voor me kon zien en het boek haast filmisch werd.
Wat ik persoonlijk ook een knap staaltje schrijfwerk vond zijn de minder ‘realistische’ dingen. Soms haalde ik echt mijn wenkbrauwen op met jaja hoe kan dit nu weer. Echter wist Barker dit zo in het boek te verwerken dat zelfs de personages dit af vroegen. Dit betekend dat Barker precies weet waar ze mee bezig is en daardoor krijgt het boek echt een diepe en ijzersterke lading.

Richting het einde van het boek ga je sneller en sneller lezen en heb je het uit voor dat je het weet.

Mocht je dus zin hebben in een boek dat je kijk op de wereld een beetje gaat veranderen en lees je graag boeken die puur en rauw zijn moet je dit boek zeker lezen.

SterSterSterSterSter half

Het boek ligt vanaf vandaag met een prachtige cover in de winkel dus laat hem zeker niet liggen tijdens een van je volgende bezoekjes aan de boekhandel.

One thought on “Show Stopper – Hayley Barker

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *