Must reads tijdens de Siberische kou.

Lieve lezers,

De Siberische beer treft langzaam aan ons land. Terwijl we weer allemaal terug gaan zitten bij de openhaart met een dekentje verlangen we ook weer terug naar de WinterReads. Daarom wil ik vandaag een aantal echte WinterReads tippen om te lezen de komende dagen.

img_2959

Wintersong
All her life, Liesl has heard tales of the beautiful,dangerous Goblin King. They’ve enraptured her andinspired her musical compositions. Now eighteen, Lieslfeels that her chuldhood dreams are slipping away. Andwhen her sister is taken by the Goblin King, Liesl has nochoice but to journey to the Underground to save her. Butwith time and the old laws working against her, Liesl mustdiscover who she truly is before her fate is sealed.

Voor degene die graag Engels lezen mag je dit boek niet missen. En ook vanwege de prachtige cover moet je dit boek gewoon in huis hebben.

 

Kat over de vloer 
Het was een gewone straat, waar heel verschillende mensen wonen. Sommigen vriendelijk, anderen nors, sommigen bemoeizuchtig, anderen teruggetrokken. Totdat Alfie kwam, het grijze katje dat het leven van de straatbewoners veranderde en de gemeenschapszin terugbracht.
Maar nu is er een nieuw gezin in de straat komen wonen, een gezin waar iets geks mee is. Alfie weet niet precies wat, maar wat hij wel zeker weet is dat hij moet ingrijpen voor het te laat is. Maar willen ze zijn hulp wel? 
Een warm, opbeurend en inspirerend verhaal waarin Alfie laat zien dat een huisdier echt je leven kan veranderen.

Een lekker warm en fluffig verhaal voor deze koude dagen.

 

Winterbloesem 
Een paar weken voor Kerstmis spoelt op het strand bij een kuuroord een schipbreukelinge aan. De jonge vrouw weet niet meer hoe ze heet, waar ze vandaan komt of wat er is gebeurd met het schip waar ze op zat. Haar enige bezit is de tak van een fruitboom die in haar kleren verstrikt is geraakt.
Johanna, dochter van de rijke familie die het kuuroord runt, is gefascineerd door de drenkelinge en de twee jonge vrouwen bouwen in korte tijd een hechte vriendschap op. Johanna is eenzaam en ongelukkig: haar familie probeert haar uit te -huwelijken aan een man van wie ze niet houdt. Naarmate kerst nadert en iedereen zich op de voorbereidingen van het jaarlijkse Winterbal stort, zoeken de twee vrouwen hun toevlucht tot een oud gebruik: ze zetten de tak van de fruitboom in een karaf water en wensen met heel hun hart dat hun grootste verlangen uit zal komen. Als de tak bloeit op kerstavond, zal het geluk hen eindelijk toelachen. Maar zal de winterbloesem echt komen?

Een winterboek dat zich afspeelt rond kerst. Wat willen we nog meer… Want zo kunnen we in februari nog even terug verlangen en gewoon weer doen alsof het kerst is.

 

De kleine walvis in de winter
Als Boys vader niet thuis komt na het vissen, gaat hij op onderzoek uit. Gelukkig krijgt hij hulp van zijn vriend de kleine walvis. Lukt het hem om zijn vader te vinden?

“DE KLEINE WALVIS IN DE WINTER IS EEN BIJZONDER BOEK VOOR DE ALLERKLEINSTE OVER DE MAGIE VAN VRIENDSCHAP”

Lees mijn recensie van dit prachtige boekje hier. 

 

De sneeuwengel 
Cressida Felbridge is een graag geziene verschijning in de Londense high society in de jaren zestig. Ze is verloofd met een rijke man en haar invloedrijke vader wil haar voor haar huwelijk een portret geven. Op het moment dat Cressie de schilder Ralph Few ontmoet weet ze dat haar leven volledig zal veranderen. Zij en Ralph worden halsoverkop verliefd, maar Ralph is nog steeds getrouwd. En zijn manipulatieve vrouw is niet van plan hem zomaar te laten gaan.
Decennia later staat Emily Conway op het punt alles te verliezen wat ze liefheeft. Will, haar man en vader van haar kinderen, is door een onbetrouwbare zakenpartner volkomen bankroet, ze zijn alles kwijt. In zijn wanhoop rijdt hij met Emily in de auto van een klif. Pas als Emily volledig is hersteld wordt ze op de hoogte gebracht van een mysterieuze erfenis: een haar onbekende vrouw heeft haar een huis op een groot landgoed nagelaten. Is dit huis Emily’s kans op een nieuwe start, of zijn de geheimen van het landgoed te groot om het hoofd te kunnen bieden?

Het sneeuwt al weer een een hoop delen van het land. Dan mag je dit boek gewoon niet missen.

 

 

img_2966En om dit artikel nog even extra af te sluiten kon ik het niet laten om een foto met jullie te delen van mijn Siberische (boskat) Beer. 

Welk boek ga jij tijdens deze ijskoude dagen lezen? 

 

Liefs, Marjolein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *