Recensie: De kleine walvis in de winter

Lieve lezers,

Herinneren jullie je de recensie nog van De kleine walvis. Ik en de kindjes in de kinderopvang werden verliefd op dit heerlijke boekje.  Lees de recensie nog even hier. 
Maar nu is het dan eigelijk zover er is een vervolg op dit prachtige boekje verschenen dat misschien nog wel mooier is dan het eerste deel.
Ik mocht samen met de kindjes weer het boekje recenseren en vandaag lees je hier onze mening.

Titel: De kleine walvis
Auteur: Benji Davies
Verschenen:  november 2016
Pagina’s: 32
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Leeftijd:  1 – 4 jaar

  Koop bij bol.com

De kleine walvis in de winter is het zelfstandig te lezen vervolg op De kleine walvis van Benji Davies, dat uitgeroepen is tot Prentenboek van het Jaar 2017.

Als Boys vader niet thuis komt na het vissen, gaat hij op onderzoek uit. Gelukkig krijgt hij hulp van zijn vriend de kleine walvis. Lukt het hem om zijn vader te vinden?

Toen ik las dat er een los te lezen vervolg op De kleine walvis kwam was ik al gelijk helemaal blij. Ik lees het boekje namelijk nog heel vaak voor omdat de kindjes het een mooi verhaal blijven vinden.
De de dagen donkerder worden is het ook nog een extra fijn om samen op de bank te kruipen en te genieten van een nieuw winters avontuur van de kleine walvis en Boy.

img_1051

Het boekje past perfect bij zijn voorganger gelukkig. De boeken zijn hetzelfde formaat met een heerlijke stevige kaft en ook mooi glanzend dik papier. Alles wat nodig is om een boekje kind proef te maken. Het kan tegen natte en plakkerige vingertjes en vlekt niet snel.

Het verhaal is niet te simpel maar ook zeker niet moeilijk. Het wisselt een beetje per kindje hoe veel van de onderliggende boodschap ze snappen en hoe veel van het boekje ze daadwerkelijk begrijpen. Dat neemt echter niet weg dat het voor elk kindje een mooie boekje is want elk kind kan zich identificeren met een vriendje.
Omdat de tekeningen heel mooi zijn is er voor de kindjes dan ook meer dan genoeg te zien en zelfs te tellen. Dit maakt het boekje ook nog eens leerzaam en goed voor de ontwikkeling van de kindjes.

img_1050

Het verhaal is weer een bijzonder en mooi verhaal met zelfs een kleine kerst gedachte er in. Boy mist namelijk nog altijd de kleine walvis die hij gered heeft maar dan komt hij zelf in gevaar omdat hij het ijs op gaat en verdwaald raakt.
Voor de kindjes is dit natuurlijk super spannend want hij gaat door de sneeuw over het ijs lopen en dat is natuurlijk super gevaarlijk.
Vooral de kindjes die het verhaal echt goed snappen zag je naar het puntje van hun stoeltje kruipen omdat ze echt mee leefde in het verhaal.

img_1048

Ik moet eerlijk bekennen dat ik helemaal weg ben van de sfeer die het boekje geeft. In de donkere koude dagen is er namelijk genoeg licht in de duisternis.
De kindjes hebben het boekje echt ervaren als een vriendschap boekje wat de kleine walvis kwam terug toen Boy in nood was.

Hierdoor durf ik met zekerheid te zeggen dat dit boekje nog beter is dan het vorige boekje.

“De kleine walvis in de winter is een bijzonder boek voor de allerkleinste over de magie van vriendschap”

SterSterSterSterSter

 

Wat vinden jullie van boekjes met een diepere boodschap? 

Liefs, Marjolein

 

Met speciale dank aan Uitgeverij L.s.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *