Sint boeken schoencadeau’s

Lieve lezers,

De Sint komt al weer bijna in het land, dit betekent dat we onze schoen snel weer mogen gaan zetten. En ieder van ons hoopt natuurlijk op een leuk boek in onze schoen.
Omdat het vaak heel lastig is om een boek in een prijsklasse te vragen heb ik vandaag een lijst gemaakt met tips in allerlei prijsklasse en genres.

img_1044

Omdat ik niet in iedereen zijn portemonnee kan kijken en ook niet weet hoe veel iedereen uit wil geven aan een schoen cadeau heb ik de prijzen lekker laten variëren. Want de inspiratie kun je natuurlijk ook altijd gebruiken voor pakjesavond zelf.

Vuur en as 1 – De heerschappij van de maskers €5,-
Vuur en As vertelt het verhaal van Laia en Elias, geboren in aparte werelden – zij een slaaf en hij een soldaat – die voorbestemd zijn om samen het wrede Imperium te bestrijden, in een wereld die doet denken aan het oude Rome. Laia weet als spion de militaire academie van de Maskers binnen te dringen. Daar ontmoet ze Elias, die eigenlijk haar vijand is… 

Gelijk een heerlijk schoen cadeau voor u maar €5,-. Voor dat geld mat je dit boek echt niet laten liggen en kan je iemand heel erg blij maken.

 

Het stel van hiernaast €19,99
Wie gaat er nou naar een etentje bij de buren en laat de baby thuis alleen achter? Wat voor moeder doet zoiets? Je buurvrouw nodigt jou en je man uit voor een etentje. Ze vraagt je terloops of je je dochtertje van zes maanden thuis kunt laten. Niets persoonlijks, ze kan gewoon niet tegen het gehuil. Je echtgenoot zegt dat het wel goed komt – jullie huis is immers vlakbij. Je hebt een babyfoon en jullie zullen elk halfuur checken hoe het gaat, om beurten. De laatste keer dat je bent gaan kijken lag je meisje vredig te slapen. Maar nu, wanneer je de trappen van het doodstille huis op rent, wordt je grootste angst werkelijkheid. Ze is weg. Nooit eerder heb je de politie hoeven bellen. Nu zijn ze in jouw huis, en wie weet wat ze daar zullen aantreffen.

Dit boek beloofd de thriller van het moment te zijn. Misschien een tikkeltje duur voor een schoen cadeautje maar de echte thriller fan beloofd er van te smullen.

 

The light between the ocean €12,50
1926. Tom en Isabel Sherbourne bemannen een afgelegen vuurtoren voor de kust van Australië. Het is een stil en eenzaam leven voor het jonge, ongewenst kinderloze stel. Tot er na een storm in april een roeiboot aanspoelt met twee mensen erin: een dode man en een kleine, springlevende baby, een meisje. Tom begraaft de man en Isabel ontfermt zich over de baby, met wie ze al snel een sterke band krijgt. Ze haalt Tom over om te doen alsof ze hun eigen dochter is. Maar wanneer ze na twee jaar terugkeren naar het vasteland worden ze geconfronteerd met veel vragen van hun familie en vrienden en met een wanhopige vrouw die op zoek is naar haar dochtertje…

De verfilming draait op dit moment in de bioscoop. Aansluitend van dit boek kun je natuurlijk ook nog bioscoop kaartjes cadeau geven om samen te geniete van deze film.

 

The Juwel €14,95 + gratis ebook
Verkocht op een veiling aan een van de rijkste dames van het land… Dat overkomt Violet. In het landhuis van de Hertogin wacht haar een leven vol luxe, maar ook gevangenschap en duistere plannen. De nietsontziende Hertogin wil Violets bijzondere gave uitbuiten, tegen elke prijs. Violet moet ontsnappen voor het te laat is. Dan blijkt dat haar beste vriendin Raven in gevaar is. Violet staat voor een onmogelijke keuze: moet ze Raven redden of zichzelf?

De YA hit-sensatie van het moment. Dit is het boek waar iedereen het over heeft die fan is van De Selection series.

 

De kleine walvis in de winter €13,99
De kleine walvis in de winter is het zelfstandig te lezen vervolg op De kleine walvis van Benji Davies, dat uitgeroepen is tot Prentenboek van het Jaar 2017.

Als Boys vader niet thuis komt na het vissen, gaat hij op onderzoek uit. Gelukkig krijgt hij hulp van zijn vriend de kleine walvis. Lukt het hem om zijn vader te vinden?

Een heerlijk boekje om te lezen tegen de wintermaanden. Morgen volgt de recensie hier op de site.

 

Portret van een vrouw
Terwijl de Eerste Wereldoorlog Frankrijk verscheurt en haar grote liefde Édouard vecht aan het front, is Sophie de steun en toeverlaat van haar familie. Wanneer in 1916 de Duitsers hun intrek nemen in het familiehotel dat Sophie runt met haar zus, raakt de Kommandant gefascineerd door Sophie en door het schilderij dat Édouard van haar maakte vóór de oorlog. Maar de aandacht van een Kommandant zet Sophie’s leven en reputatie op het spel…
Bijna een eeuw later krijgt Liv een schilderij van haar man David, vlak voor zijn plotselinge dood. Het betekent alles voor haar, want dit portret van een jonge vrouw is een herinnering aan hun gelukkige, korte samenzijn. Maar dan komt de donkere en door passie verscheurde geschiedenis van het schilderij aan het licht, en opeens dreigt Liv opnieuw alles kwijt te raken…

Dit boek heeft me heel erg diep geraakt en enorm ontroerd. Lees mijn recensie nog even hier.

 

 

Welk boek hoop jij in je schoen te krijgen? 

Liefs, Marjolein

 

2 thoughts on “Sint boeken schoencadeau’s

  1. Ik heb voor iemand een schoen kado gehaald. Was ook maar 5 euro. Mara van lisette van de heg. Leek mij in ieder geval erg interessant. Heb hem zelf dus ook aangeschaft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *