Boekenbeurs 2016

Lieve lezers,

Afgelopen zondag was het weer zo ver ik ging voor mijn derde jaar naar de boekenbeurs dit keer de 80e editie.
De afgelopen twee jaar ben ik verliefd geworden op deze beurs. Zeker na dat ik vorig jaar een van de sprekers was op de beurs. Maar zou het dit jaar weer net zo leuk worden?

img_6217

Dit jaar was ik voor het eerst op zondag en ik was lekker vroeg op de beurs. Ik wilde namelijk een boekje van Paul van Loon laten signeren dus ging vlug op naar die stand. Eenmaal daar zag ik Paul van Loon nergens zitten. Na wat navragen bleek dat deze sessie geannuleerd was. Een flinke bummer. Maar hej het is de boekenbeurs en een dag tussen de boeken. Snel ging ik dus op pad om te gaan snuffelen in alle stands.

img_6219Het eerst was me al snel opviel is dat het god zij dank niet zo warm was als alle andere jaren. De boekenbeurs stond er een beetje om bekend dat het daar binnen gewoon 40 graden is. Maar dit jaar was het zelfs frisjes en ik had me helemaal gekleed op snik heet.

Het liefste was ik op zaterdag gegaan omdat er dan iets meer auteurs waren die ik nog wilde laten signeren in een van mijn boeken. Maar helaas kwam die dag niet uit ivm werk dus ging ik voor de zondag.
Wat me ook al snel op viel is dat de sfeer wat anders was. Het bruisende enthousiasme was ver te zoeken. De auteurs zaten een beetje voor zich uit te staren en bij sommige dacht ik oprecht dat ze het plot van hun volgende boek aan het uitdenken waren. Ook liepen er een stuk minder mensen rond en zaten de meeste auteurs er een beetje voor paal bij. Het leek zelfs een beetje “aapjes kijken naar de auteurs”

Maar gelukkig is daar nog altijd de Grimbergen stand die me elk jaar weer doet opvrolijken met zijn prachtige stand en natuurlijk lekkere bier.

img_1005

Wat wel erg leuk was was de stand van Bol.com hier kon je namelijk kiezen om een bericht te laten schrijven door een van je favoriete auteurs. Ze hadden namelijk de handschriften van deze auteurs geanalyseerd zodat deze robot voor jou een gepersonaliseerd bericht kon schrijven.

img_0999

Wat er nu precies gaande was kon ik eigenlijk niet vertellen. Natuurlijk heb ik me wel vermaakt met alle heerlijke boeken om me heen en natuurlijk ook met het naar mensen kijken. Echter was het toch niet zoals ik de andere twee jaren had ervaren.

Al met al heb ik natuurlijk toch nog een hele leuke dag gehad want het gezellig maken doe je natuurlijk altijd samen en samen tussen de boeken snuffelen is altijd leuk. Maar of de tegenvaller dit jaar kwam door de beurs of door het tegenvallende aanbod aan auteurs daar ben ik nog niet aan uit.

Wat ik nog wel graag met de Vlaamse lezers hier wil delen is dat ik van Bol.com twee kortingscodes voor 5 euro korting heb gekregen. Mocht je deze graag willen stuur dan snel een PM op Facebook. De eerste twee mensen krijgen de kortingscode.

img_1019

 

Ben jij dit jaar naar de beurs geweest en wat vond jij er van? 

Liefs, Marjolein

One thought on “Boekenbeurs 2016

  1. Heb je dan helemaal geen boeken gekocht?? Ik ben zelf niet geweest, ik vind de inkom te duur, en de boeken ook eigenlijk. Tuurlijk heb je wel veel meer keuze dan in de boekenwinkel maar ik doe weinig impulskopen meer en ik weet al op voorhand welke ik wil, dus die kan ik dan evengoed ergens anders halen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *