Stacking The Shelves week 44 – 2016

Lieve lezers,

Hoera het is weer maandag. Ik hoop dat jullie allemaal een heerlijk weekend hebben gehad maar nu staat er weer een nieuwe week vol met nieuwe boeken voor de deur.
Ik heb weer een heerlijke stapel boeken binnen gekregen waar ik enorm naar uit kijk om ze te gaan lezen. Kijk snel weer mee naar welke boeken je niet mag missen.

img_1014

Het light between oceans
1926. Tom en Isabel Sherbourne bemannen een afgelegen vuurtoren voor de kust van Australië. Het is een stil en eenzaam leven voor het jonge, ongewenst kinderloze stel. Tot er na een storm in april een roeiboot aanspoelt met twee mensen erin: een dode man en een kleine, springlevende baby, een meisje. Tom begraaft de man en Isabel ontfermt zich over de baby, met wie ze al snel een sterke band krijgt. Ze haalt Tom over om te doen alsof ze hun eigen dochter is. Maar wanneer ze na twee jaar terugkeren naar het vasteland worden ze geconfronteerd met veel vragen van hun familie en vrienden en met een wanhopige vrouw die op zoek is naar haar dochtertje… 

Een boek dat me al direct nieuwsgierig maakt naar het verhaal. Zeker nu het verhaal ook nog eens net verfilmd is en in de bioscoop draait. Ik vermoed dat dit boek zeer snel gelezen gaat worden.

Feest voor iedereen
Bijna 200 gluten-, suiker- en lactosevrije gerechten + veel tips voor het voorbereiden van een feest!
De schrik slaat veel mensen om het hart als er gasten komen met een allergie of intolerantie. Wat moet er gekookt worden; allemaal verschillende gerechten of moet iedereen zich aanpassen? In Feest voor iedereen laat Alexandra zien dat het niet nodig is om te panikeren en dat iedereen aan tafel hetzelfde kan eten zonder zich aan te passen. Hoe dit mogelijk is? Het idee is simpel: modulair koken. Er is een basisrecept dan kan worden aangevuld met verschillende kleine gerechten. Zo wordt het geheel aangepast aan elke eetstijl en deelt iedereen toch dezelfde maaltijd. 

Dit boek wilde ik erg graag recenseren omdat steeds meer mensen op gaan letten met suiker lactose en gluten. Maar kan je dan eigenlijk nog wel lekker eten? Ik ga het voor je uitproberen.

De laatste dans
Rose is 17 als ze het verstikkende plattelandsleven en haar middenklasse ouders achter zich laat en de trein naar Londen neemt. Daar verliest ze haar hart aan Phil, een Amerikaanse piloot, maar voor het einde van de oorlog zal ze nog meer verliezen…Las Vega, nu. Jane had bijna haar doelen bereikt: een rijke man, een leven in de hoogtste kringen, en dat vóór haar 27ste. Bíjna. Nu staat ze hier, in de steek gelaten, in haar bruidsjurk. Dan loopt ze Leo tegen het lijf, en in een opwelling trouwen ze. Het fortuin van zijn oudtante lijkt een mooie bonus…

Niet alleen ziet dit boek er waanzinnig mooi uit. Het verlijd je gelijk om te beginnen met lezen.

De kleine walvis in de winter
De kleine walvis in de winter is het zelfstandig te lezen vervolg op De kleine walvis van Benji Davies, dat uitgeroepen is tot Prentenboek van het Jaar 2017.

Als Boys vader niet thuis komt na het vissen, gaat hij op onderzoek uit. Gelukkig krijgt hij hulp van zijn vriend de kleine walvis. Lukt het hem om zijn vader te vinden?

Het prachtige vervolg op De kleine walvis. Ik kan niet wachten om dit boekje voor te mogen lezen aan de kindjes. (Want ik heb het stiekem zelf al gelezen)

 

Dit was hem weer voor deze week.
Wat is jouw favoriet van deze week? 

Liefs, Marjolein

One thought on “Stacking The Shelves week 44 – 2016

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *