Storm and Fury – Jennifer L. Armentrout

Lieve lezers,

Uitgeverij Z&K vroeg mij een paar maanden geleden of ik interesse had om de drukproef van Storm and Fury te lezen voordat het boek verscheen. Aangezien ik al een tijdje heel veel zin had om weer eens fantasy te lezen kon ik hier natuurlijk geen nee tegen zeggen. Midden december kreeg ik de enorm dikke drukproef toegestuurd en vandaag is het dan eindelijk zo ver, mijn recensie als onderdeel van de blogtour rondom dit boek.

Titel: Storm and Fury
Auteur: Jennifer L. Armenstrout
Verschenen:  Februari 2021
Pagina‚Äôs: 512
Uitgever: Z&K

Trinity is de laatste van haar soort. Ze heeft een bijzondere gave en leeft al jaren op een geheime locatie, bewaakt door de wachters. Als de demonen ontdekken wat haar kracht is, zullen ze haar vermoorden. Als Trinity hoort dat er buiten iets leeft dat zowel demonen als wachters vermoordt, stort haar wereld in. Ze kan niet anders dan uit haar veilige omgeving vertrekken om zichzelf en haar familie te beschermen.

De cover van dit boek is echt adembenemend mooi, hij glanst je tegemoet in het licht de zijkanten hebben een prachtige keur en alleen al door de looks zou ik het boek direct weer willen lezen. (En ik heb dit boek net 1 uur uit). Het lettertype is heel prettig waardoor het makkelijk lees en het boek is opgedeeld in niet te lange hoofdstukken.

En dan natuurlijk het verhaal. Zoals ik jullie al zei was ik toe aan eindelijk weer eens een fantasy boek, ontsnappen in een andere wereld lezen over magische dingen etc. Dit boek is een spin-off van de Dark Elements serie, en deze had ik nog helemaal niet gelezen. Maar gelukkig is dat voor dit boek totaal geen probleem. Ik miste in mijn ogen helemaal niks en alles wat ik moest weten kreeg ik te lezen. Eigenlijk ben ik nu alleen nog maar enthousiaster naar de Dark Elements serie die inmiddels in alle 4 zijn delen op me ligt te wachten.

Het boek is levensecht geschreven, het is realistic fantasy wat betekend dat het zich afspeelt in de wereld die wij kennen. Dat neemt echter niet weg dat hier een flinke dosis fantasy overheen zit en je mee word genomen in een wereld die we kennen met een wereld die we nog niet kenden.
De emoties zijn rauw en puur, dit alles maakte dat het boek een bijzondere diepere laag had. Hier overheen zat nog een flinke laag die je aan het denken zetten. Want verschillend deze magische elementen echt zo veel van de onze?

Het verhaal pakte me vast en liet me gewoon niet meer los. Heel eerlijk gezegd had ik dat totaal niet verwacht. Ik ging er vanuit om een lekker verhaal te lezen en even te ontsnappen. Maar Wauw wat een boek, het is lang geleden dat ik zo razend enthousiast ben geweest over een boek.
Het is zo mooi opgebouwd dat je mee wordt genomen in een verhaal wat je niet meer lost kan laten. Je moet blijven lezen en je geniet van elk moment, ik ben dan ook enorm blij dat ik weet dat er nog meer delen aan deze spin-off komen want echt waar ik ben verslaafd.

De magie, de spanning, de elementen het laat me voorlopig niet meer los.

Liefs, Marjolein

Ps. Kijk eens op de Instagram pagina van Z&K om alle recensies in deze blogtour te lezen.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *