Zoek me tussen de sterren – Francesca Zappia

Lieve lezers,

Namens Young & Awesome mocht ik Zoek me tussen de sterren lezen en recenseren. Het is a weer even geleden dat ik een geweldige YA heb gelezen en dit boek kwam me ook nog niet heel bekend voor. Maar iets in het boek sprak me enorm aan en daardoor heb ik het snel opgepakt en gelezen.
Vandaag vertel ik jullie graag meer over dit boek.

Titel: Zoek me tussen de sterren 
Auteur: Francesca Zappia
Verschenen:  Juni 2018
Pagina’s: 320
Uitgever: 
Young & Awesome

Op school ziet niemand Eliza staan. Op internet is ze echter wereldberoemd als Lady Astronomia, de anonieme bedenker van de ongekend populaire online strip MonsterZee. Daar voelt ze zich veilig in haar online wereld.
Wallace is nieuw op school. Hij schrijft fanfictie over MonsterZee en heeft geen idee dat Eliza de maker is van de strip die zo veel voor hem betekent. Eliza laat Wallace voorzichtig dichterbij komen. Wat zou er gebeuren als ze haar ware identiteit onthult? Indringende, eigentijdse YA-roman over fandom, online vriendschap, depressie en de grote invloed van internet.

Het boek heeft een normaal maatje van paperback en is goed en stevig gebonden. Hierdoor is tijdens het lezen de rug netjes gebleven het was het leesplezier groot. De cover vind ik heel erg mooi al heeft de originele cover ook wel iets. Echter denk ik dat als de originele cover was gebleven ik het boek echt onder de kinderboeken had gestopt terwijl het echt een YA is. De Nederlandse cover vind ik heel erg mooi en geeft wat meer mysterie weer.
Het lettertype is echt super fijn en het boek is opgedeeld in lekker veel hoofdstukken.

Het verhaal omschrijft het leven van Eliza die een eigen online strip aan het schrijven is. Deze strip kent een enorm succes maar Eliza wil het liefste haar echte identiteit aan haar fans niet onthullen. Eliza gaat helemaal op in haar strip serie en maakt het tot een enorm succes. Echter in het ‘echte’ leven is Eliza meer een muurbloempje, haar doel op school is voornamelijk om gewoon niet gezien te worden. Tot ze Wallace ontmoet die aan haar opbiecht een enorme fan te zijn van haar strip. Maar ze durft hem niet te vertellen dat het haar strip is.
Vervolgens komt Eliza in een aantal zeer moeilijke situaties terecht. Je ziet worstelingen waar elke tiener doorheen gaat en dat dan nog eens met een extra druk er bij. Ook onthult Wallace meer en meer aan haar en zie je Eliza meer en meer worstelen met haar identiteit en wat ze uiteindelijk wil.

Het boek komt een hele hoop zware onderwerpen tegen en vooral heel veel echte gevoelens. Gedurende het lezen word je mee genomen door alle fases die Eliza in een korte tijd doorloopt. Een emotionele rollercoaster die door haar ouders onbewust nog eens veel erger word gemaakt. Ik persoonlijk heb enorm meeleeft met Eliza en begreep haar in haar hoogte punten en dieptepunten.

Ik had er tot nu nooit over nagedacht, en het voelt heel vreemd. Als die mensen die Monsterzee lezen zijn nummers op het scherm. Reacties, views, likes,. Hoe groter de aantallen hoe minder menselijk het lijkt.

Het verhaal wisselt zich af tussen wat Eliza mee maakt maar ook wat ze met haar vrienden heen en weer text. Zo heeft ze twee online vrienden die ver bij haar vandaan wonen maar waar ze alles mee deelt. Door deze text berichten word het boek niet te zwaar en blijft het een bepaalde vaart en luchtigheid houden. Ook zie je fragmenten en tekeningen uit Eliza haar strip. Hierdoor krijg je als lezer een tastbaar gevoel op deze strip en begrijp je Eliza meer en meer.  Hierdoor blijft het dus ook heerlijk om te lezen en vlieg je er doorheen.

Ik heb enorm genoten van dit boek en ik vind het ook een belangrijk boek om voor iedere YA’er om te lezen. Het bespreekt gevoelige onderwerpen op een niet te zware manier. Plust het is een heerlijk verhaal om van te genieten en in mee te leven.

Zoek met tussen de sterren is een bijzonder en puur boek. Ik kan niet wachten om meer van deze auteur te lezen. 

SterSterSterSterSter

 

Liefs, Marjolein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *