Boeken Must Have – Juli 2018

Lieve lezers,

Kun je het geloven? Juli is al weer aangebroken, een maand vol vakantie zon en heel veel boekenen. Ik kijk enorm uit naar een boek lezen op het strand met mijn voeten in het zand of juist lekker aan het zwembad met mijn voeten in het water.
Deze maand mogen daarom deze items echt niet ontbreken. Want met deze items gaat het een succesvolle maand worden.

 

Zoek me tussen de sterren
Op school ziet niemand Eliza staan. Op internet is ze echter wereldberoemd als Lady Astronomia, de anonieme bedenker van de ongekend populaire online strip MonsterZee. Daar voelt ze zich veilig in haar online wereld.
Wallace is nieuw op school. Hij schrijft fanfictie over MonsterZee en heeft geen idee dat Eliza de maker is van de strip die zo veel voor hem betekent. Eliza laat Wallace voorzichtig dichterbij komen. Wat zou er gebeuren als ze haar ware identiteit onthult? Indringende, eigentijdse YA-roman over fandom, online vriendschap, depressie en de grote invloed van internet.

Ik heb dit boek vanochtend uitgelezen en ik kan je alvast verklappen dat het een van de beste YA boeken is die ik in tijden heb gelezen. Morgen komt de recensie van dit boek online hier op de website. Je moet dit boek echt deze maand in het zonnetje lezen.

 

 

Eenhoorns Kraskaarten
Deze kleurkaarten om te krassen zijn een prettige manier om je te ontspannen. Zoek een comfortabel plekje, laat de rust over je heen komen en kras zorgvuldig beetje bij beetje de eenhoorn in de prachtigste kleuren tevoorschijn. Het resultaat: kleine kunstwerkjes, voor jezelf of om cadeau te doen.

Deze kraskaarten zijn echt geweldig leuk. Ik heb ze van de week binnen gekregen en ze zijn echt super super mooi. Hiernaast alvast een klein voorproefje van hoe het er uit ziet. Het is enorm ontspannend maar ook wel redelijk moeilijk.

 

 

 

Buitenspel gezet
Ze volgt haar man blindelings, maar heeft hij wel oog voor haar? In “Buitenspel gezet’ van Kyra Rutgers verhuist Olivia met haar man, trainer/coach Jay, mee naar Cyprus. Daar raakt ze bevriend met drie voetbalvrouwen. Ogenschijnlijk lijken zij te genieten van de glitter en glamour die hun luxeleven met zich meebrengt, maar Olivia realiseert zich steeds meer dat ze is terechtgekomen in een schijnwereld. Donkere dagen getekend door relatiedrama’s, verboden romances en schandalen breken aan. “Buitenspel gezet’ dompelt je onder in een heel andere wereld, met toch voor een groot deel dezelfde sores als de onze.

De cover bandit boek alleen al dwingt je te genieten van de zomer. Een koud drankje er bij voetjes in het water en genieten maar. Dit is een Must have voor in je vakantie koffer.

 

Cotton Bag
Donut worry, be happy! Deze stevige katoenen tas is ideaal om jouw schoolspullen geheel in stijl mee te nemen. Op de tas van 100 % katoen staat een grote donut afgebeeld.

 

Met je prachtige boeken in deze tas ben je klaar voor het zwembad of het strand. Je boek blijft zo ook nog eens veilig en netjes. Ik zeg: Genieten maar!

 

 

De hemel in het ijs 
De wereld van de zeventienjarige Viking-dochter Eelyn bestaat uit oorlog voeren. Ze weet niet anders dan dat ze samen met haar clan, de Aska, telkens weer strijdt tegen hun grootste vijand, de Riki. Haar leven is wreed, maar eenvoudig: vechten en overleven. Totdat ze op het slagveld het onmogelijke ziet: haar broer die meevecht met de Riki. De broer die ze vijf jaar geleden zag sterven.
Eelyn wordt gevangengenomen en moet als slaaf overwinteren in de bergen bij de Riki. Maar als ze zichzelf begint te herkennen in de mensen die ze altijd heeft geleerd te haten, brokkelt de wereld die ze zo goed dacht te kennen langzaam af. Wanneer het dorp wordt aangevallen door een meedogenloze derde clan, moet Eelyn Fiske vertrouwen, de vriend van haar broer die haar meerdere keren heeft geprobeerd te vermoorden. Samen moeten ze een einde maken aan de bloedvete tussen de Aska en de Riki, anders zullen ze moeten toekijken hoe hun mensen worden afgeslacht.

Dit boek heeft overal recensies vol lof en mijn verwachtingen zijn zeer hoog. Ik ga vandaag beginnen in dit boek maar dit is zo’n boek dat je gelegen moet hebben.

 

Waterfles
Voor onderweg, op je bureau of tijdens het sporten. Deze bidons zijn super handig en leuk om aan je hoeveelheid water per dag te komen. De bidons zijn verkrijgbaar in 3 designs met de herkenbare en vrolijke Blond-Amsterdam illustraties.

Neem je boek mee deze fles en een leuke tas en je kan waar dan ook heerlijk buiten in het zonnetje of onder de schaduw van een boom gaan zitten lezen. Zo kom jij je zomer wel door.

 

 

Vergeet me niet
In het verzorgingshuis waar hij zit krijgt Carl Feldman bezoek van een jonge vrouw. Ze beweert dat hij jaren geleden haar zusje heeft gekidnapt en vermoord en dat hij verantwoordelijk is voor de dood van meerdere meisjes in Texas, zaken die nog altijd als cold cases te boek staan. Maar Carl lijdt aan dementie. Hij zegt dat hij zich hier niets van herinnert. Is Carl Feldman een seriemoordenaar of een gebroken oude man? Ziek of een ziekelijke leugenaar? In een zenuwslopende race tegen de klok gaan de jonge vrouw en de oude man op zoek naar de waarheid. Een reeks verontrustende foto’s voert hen langs de plekken waar de meisjes destijds zijn vermoord…

Een super spannend boek voor de lange warme zomeravonden. Met deze thriller kom je de slapeloze hete nachten wel door.

Pride and Prejudice
When Elizabeth Bennet first meets eligible bachelor Fitzwilliam Darcy, she thinks him arrogant and conceited; he is indifferent to her good looks and lively mind. When she later discovers that Darcy has involved himself in the troubled relationship between his friend Bingley and her sister Jane, she is determined to dislike him more than ever.
Dit is natuurijk een echte klassieker. Voor degene die graag Engels lezen is dit een boek dat perfect is om deze maand te lezen.
Dat was hem weer voor deze maand.
Welk boek wil jij me graag tippen voor deze maand? 
Liefs, Marjolein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *