Hoera Zomer! Wat te lezen?

Lieve lezers,

Hoera! De zomer is vandaag weer van start gegaan en we kunnen uit kijken naar lezen aan het strand of met onze voeten in het zwembad. En bij deze heerlijke zomerse leesmomenten horen natuurlijk lekkere zomerse boeken.

Vandaag ligt ik een paar pareltjes voor je uit die je zomer helemaal compleet gaan maken.

Buitenspel gezet
Ze volgt haar man blindelings, maar heeft hij wel oog voor haar? In “Buitenspel gezet’ van Kyra Rutgers verhuist Olivia met haar man, trainer/coach Jay, mee naar Cyprus. Daar raakt ze bevriend met drie voetbalvrouwen. Ogenschijnlijk lijken zij te genieten van de glitter en glamour die hun luxeleven met zich meebrengt, maar Olivia realiseert zich steeds meer dat ze is terechtgekomen in een schijnwereld. Donkere dagen getekend door relatiedrama’s, verboden romances en schandalen breken aan. “Buitenspel gezet’ dompelt je onder in een heel andere wereld, met toch voor een groot deel dezelfde sores als de onze.

Dit boek lijkt me het perfecte boek om in 1 ruk uit te lezen op een prachtige zonnige  dag.

 

Nachtmuziek
De jonge violiste Isabel Delancey is weduwe en kan in Londen nauwelijks de eindjes aan elkaar knopen. Wanneer ze een groot, vervallen landhuis erft van een oudoom trekt ze erin met haar twee kinderen. Als Matt McCarthy, buurman en handige klusser, aanbiedt om haar te helpen met de broodnodige reparaties, maakt ze daar dankbaar gebruik van. Maar Matt heeft een verborgen agenda, want hij aast al meer dan tien jaar op het huis…

Jojo Moyes doet het altijd goed. Haar boeken zijn prachtig en een must read op elk strand en bij elk zwembad.

 

Hallo Liefde
Zes totaal verschillende mensen: een bedroefde weduwnaar die na het verlies van zijn vrouw moeite heeft om opnieuw zijn draai te vinden; een gay casting director met een ingedutte relatie; een overbelaste werkende moeder van een tweeling die na een vechtscheiding nooit meer aan de man wil; een mooi pubermeisje met grootse dromen die héél anders zijn dan haar dagelijkse schoolleven; een ogenschijnlijk hippe geneeskundestudent die in zijn hart verlangt naar eenvoud; en een jonge kassière in een buurtsupertje die het leven het overzichtelijkst vindt met alleen haar kat als huisgenoot, want die heeft tenminste geen verborgen agenda. Ze wonen allemaal in het centrum van Amsterdam, maar lijken aanvankelijk niets met elkaar te maken te hebben. Tot hun levens op onvermoede manieren met elkaar vervlochten blijken te zijn, en de liefde om de hoek komt kijken.

Alleen deze cover geeft je al een zomers gevoel. Heerlijk om tijdens een warme zomer avond te lezen.

 

Een portret van Emily Price
Emily Price houdt ervan om dingen op te knappen. Of het nu een beschadigde muurschildering is of het Italiaanse familierestaurant van haar nieuwe liefde Ben: Emily stort zich er met liefde op. Maar dan vraagt Ben haar ten huwelijk en vertrekt ze met hem naar Italië. Daar komt ze oog in oog te staan met haar kersverse schoonfamilie, bij wie zaken spelen die zich niet zo makkelijk laten repareren…

Dit boek lijkt me een enorme diepgang te hebben en bijzonder om te lezen op een lange zomerse avond.

 

Naar welk boek kijk jij enorm uit voor deze zomer? 

Liefs, Marjolein

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *