Serendipity Books Bookclub – Vervloekt

Lieve lezers,

Ongeveer een 6 weken geleden deed ik de oproep of mensen samen met mij in de Leesclub/ Bookclub een boek wilde lezen.
De voorwaarde was dat je het boek samen binnen 4 weken zou lezen en er een verslagje over wilde schrijven en wat vragen beantwoorden.

Voor mij was dit een heel nieuw avontuur maar ook een heel erg leuk avontuur. Samen met Uitgeverij L.s. mocht ik de lezers een exemplaar van het boek Vervloekt aanbieden.
De aanmeldingen van jullie stoomde werkelijk binnen. En uit deze aanmeldingen mocht ik 5!! mensen kiezen die het boek samen mochten gaan lezen.

12661904_10153347916006200_5779823814222722670_n

Vandaag is het dan zover. Iedereen heeft het boek gelezen iedereen heeft de vragen beantwoord. Maar wat vonden wij nu eigenlijk van dit boek?

We beginnen zoals jullie gewent zijn bij het uiterlijk van het boek. Iedereen was het er wel over eens dat er kleur mist op de cover. Vooral de buitenlandse covers bevatten veel meer kleur en dat mist iedereen toch wel in deze cover. De meeste vonden de cover nogal grauw en grijs waardoor ze het in de boekhandel er niet tussenuit zouden pakken. Echter vind iedereen de cover wel weer bij het verhaal passen. Maar dat weet je natuurlijk pas na het lezen. Ook vond de meerderheid de vrouw op de cover niet mooi en ook totaal geen Heleen (hoofdpersonage) zijn.
Het papier is van een goede stevige dikke kwaliteit en ook de binding is er goed waardoor er geen vouwen in de rug komen.

Iedereen is het er over een dat dit boek heerlijk weg leest. Er zitten nog enkele vertaalfoutjes in maar deze waren niet storend. Een aantal hadden moeite om in het verhaal te komen maar zodra je er in zat vloog je er doorheen.

De personages in dit boek is iedereen nogal kritisch over. In het begin waren ze wat vlak en plat maar naar mate het verhaal vorderde leerde je ze het beste kennen. Echter begint het boek wel als een standaard YA boek. Het zijn weer doodnormale mensen die een bijzondere gaven blijken te hebben. Echter geeft de Griekse mythologie hier een bijzonder draai aan. Ook zijn er behoorlijk veel personage’s met Griekse soms ingewikkelde namen. Hierbij moet je even goed opletten maar ze hebben wel allemaal een extra waarde in het verhaal.

De gevoelens die iedereen bij dit boek kreeg zijn ook behoorlijk unaniem. Het boek hield iedereen zijn of haar aandacht vast. Maar ergernis had ook iedereen bij het boek, in de zin van waarom personages iets deden. Echter was iedereen zeer geïntrigeerd door de mythologie van dit boek.
Ook het leestempo lag daardoor voor iedereen hoog en las het heerlijk weg. In het begin was iedereen her en der een beetje verwart maar het verhaal had deze opbouw nodig.

De grootste plus aan dit boek vind iedereen de spanning en de Griekse Mythologie. Daar was iedereen behoorlijk fan van.
Het minpunt aan dit boek was dat er nogal wat erger momenten in zaten richting de personages.  (hier kunnen we natuurlijk niet te veel over uitweiden) en de cover, dat vond iedereen toch wel jammer.

 

Ook heb ik iedereen gevraagd die wilde om een mini-recensie te schrijven over wat hun vinden van het boek.
En hier zijn ze dan:

mini-Recensie

Kim Mulder
Wat is Vervloekt een heerlijk boek om te lezen. Romantiek, actie, spanning, een plottwist, het zit er allemaal in. Kortom, zalig leesvoer.
De eerste twee hoofdstukken had ik nog zo mijn twijfels, de gebeurtenissen gingen me te snel en waren niet altijd logisch, terwijl de hoofdpersoon er vrij laconiek over deed. Daarna had de schrijfster me echter helemaal te pakken. De manier waarop ze de Griekse mythologie door het verhaal heeft gemixt houdt het verhaal interessant, zelfs als de hoofdpersoon dat op dat moment niet was. Want ja, regelmatig ergerde ik me behoorlijk aan Helen.
Toch ben ik halverwege het boek een beetje verliefd geworden. Op zowel Lucas als het verhaal zelf. Angelini heeft veel originele en bijzondere elementen in het boek verweven, waardoor het verhaal in niets leek op wat ik eerder had gelezen. Vooral de Griekse geschiedenis (want dat is het in dit boek, in plaats van mythologie) die zich herhaalde in verschillende personages won mijn hart.
Helaas moet ik tot mijn grote teleurstelling zeggen dat er één ding was in het boek dat voor mij een enorme tegenvaller was, wat meteen de reden is dat mijn uiteindelijke beoordeling op Goodreads 4 sterren werd i.p.v. 5.

Natuurlijk ga ik geen spoilers geven, maar ik wil er wel het volgende over kwijt. 
De eerste reden dat de liefde tussen Helen en Lucas verboden is, is geniaal, ijzersterk en hartverscheurend. Maar net wanneer je daaraan hebt kunnen wennen, wordt alles weer anders en verdween voor mijn gevoel dat geniale, ijzersterke en hartverscheurende element volledig uit het verhaal. Maar goed, los van dat ene puntje; dit boek is goed! Ik zou het ook absoluut aan iedereen aanraden, juist omdat je gevoelens voor dit boek alle  kanten op zullen stuiteren.

Oh, en reserveer dan meteen alvast het volgende deel 😉

Denise ten bos
Helen Hamilton is 16 jaar en woont haar hele leven met haar vader op Nantucket, een klein eiland. Haar moeder verdween toen ze een baby was. Helen lijkt een gewone puber met een talent voor hardlopen. Ze werkt bij haar vader in de winkel en gaat naar de middelbare school. Ze heeft één hartsvriendin Claire. De komst van de familie Delos baart veel opzien, want er gebeurt nooit iets. Wanneer Helen Lucas Delos op school ontmoet, voelt ze een enorme haat en valt hem aan. Waar komt die haat vandaan? Ze heeft hem nog nooit eerder ontmoet. Al snel blijkt dat Helen net als Lucas en zijn familie van Griekse goden afstammen. De verschillende families behoren tot rivaliserende huizen. Alles komt in een stroomversnelling en Helens rustige leventje is voorbij. Helen en Lucas worden verliefd, maar het is een verboden liefde, er staat veel op het spel.

Vervloekt staat bomvol verwijzingen naar Griekse mythologie. Het helpt als je daar al iets van af weet. Als puber kan ik mij goed in Helen inleven, het gaat over vriendschappen en hoe je daar soms mee worstelt en middelbare school dingen als wel of niet populair zijn. Het hoofdthema is de mooie onbereikbare liefde tussen Helen en Lucas. De mythologie is het sausje dat erover heen gaat en het spannend, onalledaags en ingewikkeld maakt. Echt een boek om je hoofd erbij te houden, anders snap je het niet. Er komen veel namen in voor, daar moet je even doorheen. Op het einde van het boek gebeurt er zoveel ineens en ook wel dingen die voor mij het verhaal wat ongeloofwaardig maken. Ik zie enorm uit naar het vervolg, benieuwd hoe het verder gaat, en ga dat zeker lezen.

Sharon Eva Vos
Om eerlijk te zijn, vind ik de Engelse versie van het boek, qua kaft mooier. De kleur vind ik op de Engelse versie erg mooi, het geeft een mooie sfeer, en het meisje op de Nederlandse versie vind ik niet zoals ik me Helen voorstel in het boek. Bij de Nederlandse versie vind ik de cover een beetje grauw en kleurloos. Maar het is wel een geweldig boek!

In het begin moest ik een beetje inkomen, maar daarna werd het spannender, en begon ik allerlei vragen te hebben. Het boek is heerlijk om te lezen, aangezien ik er makkelijk doorheen kwam, en er meteen al in begon te verdwijnen. Al gauw gingen er uren voorbij zonder dat ik het besefte. Een heel spannend en romantisch boek waarbij er telkens zoveel vragen zijn dat je het boek niet weg kunt of wilt leggen. Ik had andere dingen te doen, dus moest ik mezelf dwingen om het boek neer te leggen, maar het was telkens zo spannend, dat ik toch “even” pause nam en het boek er weer bij pakte. Je wilt de antwoorden en je wilt meer en meer lezen. Ook heb je met heel veel van de personages, dat je ze onbewust met elkaar begint te koppelen. Het draait niet alleen om de hoofdpersonage’s, ook de personages er om heen zijn goed beschreven, en dat vind ik ontzettend leuk. Er zijn allerlei achtergrondverhalen, maar het is niet zo dat je in de war word. Telkens als er een vraag beantwoord word, zijn er weer een heleboel nieuwe, of de vraag is maar deels beantwoord. Je wilt gewoon meer weten, en meer verhalen ervan lezen. Ik kan niet wachten tot ik deel twee kan lezen, en meer kan ontdekken over deze wereld. Ik vind de Griekse mythology geweldig, ik hou van zulke verhalen. Het is een wereld waar ik heel graag deel van zou willen zijn. En zeg nou zelf, wie zou er nou geen kind van een god willen zijn?

De schrijver, Josephine Angelini, heeft gezorgd dat het spannend en interessant blijft. Het boek is pakkend, en ik zou iedereen aanraden het boek te gaan lezen.

 

Sabrina Wannet
Ik begon behoorlijk blank aan dit verhaal maar ben gek op verhalen met mythen, sagen en goden.
In dit verhaal gaat het over halfbloeden zogenoemde Telgen. Helen woont al haar hele leven op een eiland genaamd Nantucket, hier leeft ze tot haar 16de a 17de jaar heerlijk rustig. Helen heeft altijd geweten dat ze anders was maar het geheim waar ze achter komt, haar geboorterecht had ze niet verwacht (zoiets komt voor in vele boeken maar vind de manier waarop het is verteld heerlijk). Dit verhaal staat bol van LIEFDE , HAAT , SPANNING en wantrouwen. De omstandigheden tussen Lucas en Helen is zeer complex en zorgt ervoor dat je soms op het puntje van je stoel zit of ineens roept van godsamme nee dat gebeurt niet roept. Er wordt goed rekening gehouden met bestaande mythen van de grieken en dit vind ik bewonderenswaardig en goed gedaan. De starcrossed serie heeft zeker zijn plek op mijn plank verdient en zal zeker nog vaker gelezen worden. Dus waar wacht iedereen op ? stop met lezen van mijn review 😀 ren naar de boekenwinkel en begin met lezen 😀 

 

Ik wil alle lieve leden van harte bedanken voor alle tijd liefde en inzet voor deze Bookclub. Zonder jullie was dit natuurlijk niet mogelijk geweest.

Dank, Reza Niamat – Kim Mulder – Denise ten Bos – Sharon Eva Vos – Sabrina Wannet. En natuurlijk Jill Top van Uitgeverij L.s. 

 

Dat was hem dan! De allereerste Bookclub van Serendipity Books. Ik heb er enorm van genoten en heel veel plezier gehad met alle lezers.

Ik mag jullie nu gelijk al vertellen dat er half april een nieuwe leesclub start met een spik splinter nieuw boek. In samenwerking met uitgeverij Zomer & Keuning!!!
Ik heb er al enorm veel zin in en hoop jullie ook.

Gaan jullie Vervloekt lezen?

Liefs, Marjolein

One thought on “Serendipity Books Bookclub – Vervloekt

 1. Lieve lezers,

  Ik heb grondig gelezen wat jullie allemaal over het boek te vertellen had.
  Ik kan alvast meegeven, dat ook ik, die het boek nog niet las, niet weg ben van de cover in tegendeel zelfs. Dus hier vul ik jullie al aan.

  Wat en hoe jullie het boek ervaren hebben, stemt mij in de moed om dit boek toch te lezen. Het lijkt uiteindelijk wel een goed boek te zijn en volgens mij is dit nog altijd de essentie.

  Dus als antwoord op de vraag of ik “Vervloekt” ga lezen, zeg ik ja!!

  Dank en proficiat voor dit mooie werk!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *