Stackin The Shelves week 23 – 2017

Lieve lezers,

Een nieuwe bloedhete zonnige week is weer aangebroken. Perfect weer dus om lekker verkoeling te zoeken met een goed boek er bij.
De afgelopen week ben ik volledig uit mijn leesdip gekomen en zijn er ook weer een aantal prachtige nieuwe boeken binnen gekomen.

Kijk snel mee en laat je inspireren voor deze nieuwe leesweek.

img_6980

Honderd stukjes van mij
Gina Bellamy’s leven is een chaos. Daar staat ze dan, na haar scheiding, in een te kleine flat met te veel dozen vol spullen uit haar oude leven. Ze staat voor de keuze: doormodderen of eens en voor altijd uitvinden wie ze écht is. Het is tijd voor drastische maatregelen: al haar bezittingen de deur uit, alleen de honderd meest belangrijke dingen mogen blijven. Maar welke honderd dingen? Elke brief, elk souvenir, elk díng is een herinnering. Gina moet kiezen wat in haar nieuwe leven past en wat ze los wil laten, want alleen dan ontstaat ruimte voor nieuwe mogelijkheden…

Alles wat Jojo Moyes aanraad moet ik gewoon lezen. Plus deze cover is gewoon super mooi. Ik heb me al uitgeleefd met er foto’s van maken. Ik hoop de recensie heel snel voor jullie te hebben.

 

Wreck this Journal
Wreck this journal bestaat 10 jaar en dat moet gevierd worden. Daarom komt Keri Smith nu met een speciale full color edition. Daarnaast bevat dit boek een nieuwe introductie van Keri Smith, 50% nieuwe of gewijzigde opdrachten én heeft 48 pagina’s meer pagina’s. 
Je mag er mee gooien, ‘m onder de douche nemen of ‘m volplakken met kleine dingetjes die je op straat hebt gevonden: het boek Wreck this Journal – Jubileumeditie staat vol met de meest uiteenlopende, prikkelende opdrachten. Je kan helemaal losgaan met kleuren, verven, knippen, plakken,… want het boek MOET stuk. Je mag alle opdrachten door elkaar heen uitvoeren op de manier zoals jij dat wilt. Het resultaat vaak verbluffend en bovendien verslavend. Als je eenmaal een Wreck this Journal hebt volgekladderd/geschreven en geplakt, wil je meer…

Hoe gaaf ziet deze editie er uit. Ik heb nu al zin om dit boek te gaan vernielen. Ook al is het wel erg ongemakkelijk.

 

Te waar om mooi te zijn
Het jonge leven van Othello valt stil als zijn zus Minthe zelfmoord pleegt. Ze wilde absoluut vrij zijn, zonder compromissen. Dat ideaal kon ze in het leven niet bereiken, daarom koos ze voor de dood, die ze de ultieme vrijheid noemt. 
Maar klopt dat wel? Othello is vastbesloten vrijheid te vinden in de onverwachte kronkels van het leven zelf. Tot de liefde op zijn pad komt. 
Te waar om mooi te zijn is het indringende debuut van de achttienjarige Roxanne Wellens.

Dit boek leek me heel erg bijzonder en eens wat anders dan dat ik normaal lees. De recensie volgt snel.

 

De lekkerste soepen
Soepen lenen zich voor bijna elke gelegenheid: als gezonde maaltijd, als feestelijk begin van een diner of als opkikker na een stevige wandeling. Dit kookboek is in de eerste plaats een heerlijke verzameling van klassieke en originele soeprecepten. U vindt behalve de beste recepten voor tomatenconsommé, bouillabaisse of gazpacho ook een aantal verrassende varianten zoals auberginesoep of Thaise citroen-koriandersoep.
Bovendien biedt dit boek u een schat aan informatie over hoe u de perfecte soep kunt bereiden. Zo leest u op welke manieren u soep kunt binden, hoe u zelf bouillon kunt maken en met welke kruiden u een bepaalde soep op smaak kunt brengen. Ten slotte vindt u ook een aantal eenvoudige recepten voor enkele onmisbare garneringen zoals rouille, croutons of knoflookbrood.

Ik ben dol op kookboeken zeker nu ik over een paar maanden mijn eigen mega grote keuken heb wil ik lekker gaan koken en veel dingen gaan uitproberen. Dit kookboek past daar dus perfect in.

 

Rara wie ben ik
Een leuk uitvouwboek met lieve dieren!
Muizen zijn een beetje bang voor mij.
Ik speel graag met een bolletje wol.
Rara, wie ben ik?
Ik ben… Minneke Poes!

Laat je kind raden welke dieren er allemaal in dit leuke boek verstopt zijn!
Vouw de kleurige kijkplaten flap na flap open en ontdek zo samen een grappig varken, een donzig kuiken, een schattig konijn, een ondeugende poes en een lieve koe!

Een super schattig boekje dat ik heel snel wil gaan lezen met alle kindjes.

 

 

Kwak Kwak waar is mijn mama
Een vrolijk kiekeboeboek met flappen!
Kiekeboe! Daar springt eendje Kwak uit zijn ei. Maar waar is zijn mama naartoe? Kun jij Kwak helpen? Kijk onder alle flapjes in dit vrolijke boekje en zoek mama eend! Onderweg kom je vast en zeker een heleboel andere lieve dieren tegen!

Veel kijk- en zoekplezier!
Alweer een super lief en schattig boekje voor de allerkleinste. Ook deze recensie volgt snel.

 

Het Eiland
Bij een brutale roof uit de zwaarbeveiligde bibliotheek van de universiteit van Princeton worden vijf manuscripten van F. Scott Fitzgerald ontvreemd. Hoewel de toegesnelde politie er met de neus bovenop staat, weten de daders te ontkomen. De waarde van de unieke werken wordt op enkele tientallen miljoenen dollars geschat en de diefstal is groot nieuws. Maar ondanks alle inspanningen van de FBI, blijven de manuscripten spoorloos.
Zes maanden na de spectaculaire diefstal reist schrijfster Mercer Mann af naar Camino Island in het zonnige Florida, waar zij een deel van haar jeugd heeft doorgebracht. Mercer is echter niet teruggekeerd om herinneringen op te halen. Haar missie is om contact te leggen met Bruce Kable, de charismatische eigenaar van de Island Books-boekwinkel. Bruce heeft een voorkeur voor mooie vrouwen, fijne spijzen en goede dranken. En voor zeer zeldzame boeken…
Spannend en over manuscripteen. Dit boek moet je toch gewoon lezen?

 

 

Dat was hem weer voor deze week.
Welk boek wil jij graag lezen?
Liefs, Marjolein

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *