Stacking the Shelves – week 12 2016

Lieve lezers,

Nieuwe week nieuwe Stacking The Shelves. Ik hoop dat jullie allemaal hele fijne Paasdagen hebben gehad. Ik hoop ook dat jullie lekker veel hebben kunnen lezen.
Ik zelf heb helaas enorm drukke Paasdagen gehad dus niet veel kunnen lezen. Maar dat hoop ik dit weekend een beetje in te kunnen halen.
Natuurlijk kwamen er in week 12 ook weer nieuwe boeken binnen! Jeej!!

stacking week 12

Ze was 16
De zestienjarige Janna uit Zeeland moet in het voorjaar van 1944 plotseling gaan werken voor de Duitse militairen die in haar dorp zijn gestationeerd. En dat naast het huishouden en de zorg voor haar ouders. Als haar vrienden haar vragen ‘een klusje op te knappen’, zit Janna gevangen tussen twee uitersten: blijft ze haar werk voor de Duitsers doen, die toch best aardig tegen haar zijn? Of kiest ze voor de onzekere zaak van het verzet? De ontmoeting met de knappe Willem brengt een lichtpuntje in de ellende. Zeventig jaar later wordt de dan zestienjarige ras-Amsterdamse Ize door haar ouders ‘verbannen’ naar dat stomme en suffe Zeeland, waar haar oma woont. Ize zit zó niet te wachten op een zomer vol saaie boeren. Dan vindt ze een foto van Janna, een meisje dat erg op haar oma lijkt. Als haar oma schrikt en haar vraagt ‘dit hele verhaal’ met rust te laten, is Ize’s nieuwsgierigheid gewekt.

Een boek waar ik heel benieuwd naar ben. Alleen al door de cover word ik enorm gepusht om het te gaan lezen. Aangezien het onderwerp over de oorlog gaat wil ik voor 5 mei de recensie voor jullie online hebben.

De schaduw van de Kauriboom
Nieuw-Zeeland is het decor van ‘De schaduw van de Kauri-boo’m van Sarah Lark. Onderdeel van de Elizabeth Station-serie, waarvan ‘Het land met de gouden kust’ het eerste deel is.
Violet Paisley heeft het niet getroffen. Als dochter van een arme mijnwerker met losse handen zijn haar vooruitzichten al niet best. Maar als ze ongewild zwanger raakt, lijkt haar leven voorbij voor het ooit de kans heeft gekregen tot bloei te komen. Matariki Drury is opgegroeid op Elizabeth Station als de geliefde dochter van Lizzie en Michael. Maar dan wordt zij ontvoerd door haar biologische vader Kahu Heke, een Maori-stamhoofd. Violet en Matariki weten zich op eigen kracht uit hun benarde situaties te redden – maar dat gaat niet zonder slag of stoot.

Alleen al de cover en de kwaliteit van dit boek is prachtig! Dit is zo’n boek wat op de mooiste plank van je boekenkast mag staan. Natuurlijk naast zijn voorganger ‘Het land met de gouden kust’.

De sleutel – De finale
Boven de cirkels zijn de tekens van de elementen in de rots gekerfd.

Vuur. Aarde. Lucht. Water. Metaal. Hout.
Vuur en Hout geven minder licht. De tekens van de elementen die zich op school al hebben geopenbaard. En daaronder verschijnen voor Anna-Karins ogen letters die woorden vormen die zij niet begrijpt.
TENEBRIS APERIAR – ik open wanneer de duisternis valt.
De apocalyps is ophanden. De zielen van de Uitverkorenen vormen de sleutels tot het openen van de poort waarmee de demonen onze wereld kunnen betreden. Wie kunnen zij nog vertrouwen? 
De klok tikt. Is het einde der tijden echt nabij? Dodelijke spanning in Engelsfors…

Het laatste deel van een serie waar ik iedereen dol enthousiast over hoor zijn. Binnenkort een recensie van deze hele serie op de site.

 

Dat was hem weer voor deze week. Ik ben weer heel benieuwd wat er in week 13 binnen gaat komen. Maar dat lezen jullie maandag weer.

Welk boek van deze lijst wil jij graag lezen? 

Lief, Marjolein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *