Stacking The Shelves week 16 – 2017

Lieve lezers,

Het is weer maandag en helaas niet meer zo zonnig als we gehoopt hadden. Maar met nieuwe boeken in huis schijnt het zonnetje altijd.

Ook deze week mocht ik weer een paar prachtige boeken toevoegen aan mijn verzameling en vandaag laat ik je weer graag zien waar ik mijn collectie mee heb aan mogen vullen.

img_6113

Op mijn schouders 
Iedereen denkt ze te kennen: Libby is het dikste meisje van het land en Jack is de eeuwige lolbroek. Als ze elkaar ontmoeten zijn ze allebei vooral kwaad, maar al snel daarna verrast. Want hoe beter ze elkaar leren kennen, hoe minder eenzaam ze zich voelen. Op mijn schouders is een indringend en bijzonder liefdesverhaal.

Een nieuw boek van Jennifer Niven. Hier hebben we allemaal zo lang op gewacht. En de cover is prachtig maar ook mysterieus. Ik kan niet wachten om te gaan lezen.

 

Kronieken van de onderwereld kleurboek
De wereld van Cassandra Clares Kronieken van de Onderwereld komt tot leven in dit prachtige kleurboek. Van de heilige hallen in het Instituut in New York tot de glinsterende, glazen gebouwen van Alicante en van de diepten van de Stad van Beenderen tot de bossen van het elfenvolk… De 45 originele zwart-wit-tekeningen van Cassandra Jean worden begeleid door de mooiste tekstfragmenten en verbeelden nooit eerder geïllustreerde scènes uit Kronieken van de Onderwereld.

Dit kleurboek is echt heel mooi maar ook wel een tikkeltje uitdagend. Zoals je misschien wel op Instagram hebt gezien ben ik er al in begonnen maar ik het even goed na denken over het kleuren. Wel echt prachtig en de recensie volgt dus nog na wat meer kleuren.


De briefjes van Bing
Bing is altijd de klos. Iedereen doet gemeen tegen hem. Papa en mama proberen hem vaak te troosten. Mama zegt dat hij zich niks van de pesters moet aantrekken. Papa zegt dat hij juist van zich moet afbijten. Maar dat helpt allemaal niet. Dan krijgt Bing een geweldig idee. En of het helpt? Nou en of!

Een boekje dat totaal onverwacht op de mat viel maar wel super leuk er uit ziet. Vanmiddag ga ik hem met de kinderen lezen en de recensie volgt snel.

 

Mijn Bullet Journal
In onze ‘Mijn Bullet Journals’ vind je de eerste aanzet, ideeën en tips om meteen aan de slag te kunnen met je journal. Je vindt er duidelijke uitleg bij de start, voorbeelden van de legenda, maandelijkse en dagelijkse logs en ideeën voor lijstjes en versieringen. Ook vind je er talloze pagina-ideeën en lay-outs waaruit je dingen kiest die bij je passen.

Super leuk en ik ben er al flink in bezig. Een Bullet Journal was precies wat ik zocht en nodig had. Al moet ik eerlijk bekennen dat ik de andere uitgaven/looks mooier vind.  En dat ook nog eens voor een super leuke prijs!

 

Piper Perish
Scholier Piper Perish is geobsedeerd door kunst, Andy Warhol en New York City. Haar motto is: ‘Wat zou Andy doen?’ Piper en haar twee beste vrienden – Etsy-handelaar Kit en Pipers designervriendje Enzo – kunnen niet wachten tot ze Houston kunnen verlaten. Ze hebben een pact gesloten samen naar de NYC art scene te gaan na hun eindexamen, maar hun ‘fifteen minutes of fame’ klappen al in elkaar voor ze begonnen zijn. 

Dit boek had ik bewust niet aangevraagd. En nu moet je niet denken dat ik graag ondankbaar wil zijn maar vanwege de drukte plus dat dit boek mij niet aanspreekt had ik het over geslagen. Maar blijkbaar dacht de uitgeverij hier anders over. Zodra ik er de tijd voor heb zal ik dus ook eens een poging gaan wagen of dit verhaal toch mijn hart kan veroveren. Zo op het eerste gezicht spreken de tekeningen in het boek me nog altijd niet aan. Overigens moet je echt eens een kijkje nemen naar de Amerikaanse cover die is echt prachtig.

 

Welk boek van deze week wil jij echt heel graag hebben?

Liefs, Marjolein

2 thoughts on “Stacking The Shelves week 16 – 2017

  1. Piper Perish spreekt mij juist echt ontzettend aan vanwege de tekeningen! Ik denk dat dat iets heel tofs toevoegt aan het verhaal. Ik kan dan ook niet wachten om ‘m te lezen 🙂
    Verder ben ik ook benieuwd naar Op Mijn Schouders, aangezien ik All The Bright Places echt ontzettend mooi vond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *