Stacking The Shelves week 18 – 2017

Lieve lezers,

Er is weer een nieuwe stralende maandag van start gegaan en deze week beloofd enorm zonnig te worden. Wat willen we dus nog meer?

De afgelopen week zijn er weer wat pareltjes van boeken binnen gekomen die we lekker inde zon kunnen gaan lezen. Kijk snel mee en laat je inspireren met leesmateriaal voor deze week.

img_6456

Gebroken vleugels
De talentvolle Sofie wil het maken als danseres. Een van de drijfveren achter die droom is dat ze haarzelf en haar jongere broer wil losmaken uit het criminele milieu waarin ze nu leven. Dan overlijdt totaal onverwacht haar broer en ziet Sofie geen reden meer om verder te gaan met streetdance. Het enige lichtpuntje in haar leven is Bjorn, op wie ze smoorverliefd wordt en bij wie ze zich veilig voelt. Maar is hij ook veilig bij haar?
Sandra Berg schrijft heerlijke liefdesromans. Ze werd in 2016 genomineerd voor de Valentijnprijs met haar boek Voorbij de duisternis.

Dit boek doet me denken aan Save The Last dance. Dit in combinatie met de prachtige cover overtuigde mij dat ik dit boek gewoon moet lezen.

 

Geruisloos
Stefanie raakt in de ban van haar ex-vriend Timo die in een naburig huisje met zijn merkwaardige, onsamenhangende vrouw Marlen op vakantie is. De gevoelens die ze plotseling weer voor Timo voelt, verwarren haar en brengen haar in een lastige positie ten opzichte van haar man. Dit zet haar relatie nog meer op scherp en opent tegelijkertijd haar ogen voor een nieuwe toekomst, zonder Paul, die steeds meer als een blok aan haar been begint te voelen…
Wat begint als een ontspannen vakantie, eindigt als een angstaanjagende nachtmerrie waaruit ontwaken onmogelijk lijkt.

Een boek van Nederlandse bodem en met een zomers vleugje er overheen. Ideaal om deze week dus te lezen. En de cover is echt prachtig.

 

Riket met zijn kuif
Déodat kan al praten als hij nog in de wieg ligt. Hij is een waar genie, maar wel één met een gebrek: hij is afzichtelijk lelijk. Trémière daarentegen is adembenemend mooi. Alle mannen worden op slag verliefd op haar. Tot ze haar mond opendoet: er komt niets intelligents uit. Het onmogelijke gebeurt: de twee buitenbeentjes vallen als een blok voor elkaar. Wat de een tekort komt, heeft de ander te over.
Amélie Nothomb laat zien dat liefde in de literatuur niet altijd gedoemd is te mislukken. Gebaseerd op het klassieke verhaal Riket met de kuif van Charles Perrault, schreef Nothomb een modern literair sprookje: geestig, scherp en vol humor.

Een boek dat totaal uit mijn comfort zone is maar ik enorm benieuwd naar ben.

 

Zij, jij en ik 
Sinds het overlijden van haar zoon Stephen, tien jaar geleden, heeft Honor nauwelijks contact met zijn vrouw Jo en haar kleindochter Lydia. Maar als Honor haar heup breekt, ziet ze zich gedwongen tijdelijk bij Jo in te trekken. Een ongemakkelijke situatie, want tussen Honor en Jo heeft het nooit geboterd en Lydia is inmiddels een nukkige puber. Bovendien zijn ze alle drie meer bezig met dingen voor elkaar geheim te houden dan met elkaar steunen. Is dit het laatste zetje dat deze familie uit elkaar drijft, of weten ze elkaar weer te vinden?

Dit boek schrijnt te vergelijken te zijn met boeken van Jojo Moyes. En daarom alleen al moest ik het lezen. Ik ben enorm benieuwd naar dit boek. En vinden jullie ook niet dat dit boek een prachtige cover heeft.

 

Cinder
Sprookjes, liefde, actie en spanning: dit is je nieuwe favoriete serie! Marissa Meyer is de koningin van de hervertellingen en neemt je in Cinder mee in het sprookje van Assepoester… maar dan zoals je het nog nooit gelezen hebt.  In een futuristisch Nieuw-Beijing leven mensen en androïden door elkaar. Cinder, een getalenteerde monteur, is een cyborg en daardoor een tweederangsburger. Ze woont bij haar valse stiefmoeder, die haar beschuldigt van de ziekte van haar dochter. Maar Cinders stiefzusje is geen uitzondering: er woedt een dodelijke plaag in Nieuw-Beijing, die de bevolking verwoest. Als prins Kai opeens in haar werkplaats staat, verandert Cinders hele leven. En het laatste wat ze had verwacht, is dat ze het middelpunt van een intergalactische strijd zou worden. Cinder zal moeten kiezen tussen plicht en vrijheid, loyaliteit en verraad – maar om de toekomst van haar wereld te beschermen, zal ze eerst de geheimen uit haar verleden moeten ontrafelen.

Dit boek mocht ik helaas niet lezen als recensie exemplaar ondanks dat er vanuit jullie veel vraag naar was. Daarom heb ik toch maar besloten hem zelf aan te schaffen en ga ik hem dus binnenkort voor jullie lezen.

 

Welk boek wil jij echt heel graag lezen?

Liefs, Marjolein

2 comments

Geef een reactie