Tips voor blog werkdruk

Lieve lezers,

Vandaag is het weer eens tijd voor een artikeltje voor de bloggers onder ons. Steeds meer blogs verschijnen er online en dat is alleen maar gezellig. Maar tips uitwisselen is zeker zo leuk.

Daarom is het vandaag weer eens tijd om een blog onderwerp aan te stippen. Namelijk het bloggen met werkdruk. Tegenwoordig heeft haast elke blogger er wel last van maar vandaag deel ik graag mijn tips met je.

Planning
Planning is voor de drukke blogger van groot belang. Zonder planning kan je ook niet waar maken wat je je lezers misschien beloofd.
Ben jij een blogger die random post dan hoef je hier dus niet naar te kijken.
Maar ben jij een blogger die graag net zoals ik elke dag een artikel online wil hebben of op vaste dagen blogt is een planning van groot belang.
Ik zelf heb een Desk planner voor mijn artikelen en een Bullet Journal voor alle gedachten en uitgebreidere plannen. Zonder deze twee ben ik echt een verloren blogger. Dit zijn mijn bijbels, hierin staat echt alles.
Hierdoor kan ik qua artikelen planningen zien waar het druk is of waar er juist nog gaten zitten. Maar ook zie ik welke afspraken ik nog heb staan en waar ik nog extra aandacht aan moet besteden.

Zorg dus voor een heldere en overzichtelijke planning die voor jou werkt. Dit zorgt direct voor overzicht en dus rust.

Durf nee te zeggen
Ben niet bang om eens een verzoek af te slaan. Iedereen waardeert het als je nee zegt met de uitleg dat je gewoon te druk bent. Wat ik vaak zelf heb is dat als ik aangeef dat ik er voorlopig niet aan toe kom en daarom afwijs dat de uitgever laat weten dat het geen probleem is. Ik kan het dan lezen wanneer ik de tijd heb.

Plus misschien zeg je nu nee maar onthoud de uitgever wel dat jij eerlijk bent en tijd neemt voor je boeken. En zo hou je ook ruimte voor die ene opdracht waar je misschien al maanden op hoopte.

Vooruit werken
Vooruitwerken is hetgeen dat ik iedereen over en over aan raad. Zonder vooruitwerken kan je heel snel in de stress komen en dus ook in nood. Mocht je namelijk een keer ziek worden of iets anders dan kun je op deze manier dat gat opvangen.

Dit zorgt natuurlijk ook direct voor iets meer rust als je geen inspiratie hebt of je onverwacht enorm druk bent.

Noodgeval
Je weet natuurlijk nooit wat er gebeurd. Als je door je hele voorraad heen bent of een artikel komt ineens spontaan te vervallen. Zorg daarom altijd dat je een artikel voor nood hebt klaar staan. Dit soort artikelen kan je maken door ze tijdloos te maken en altijd klaar te hebben staan. Bedenk wel dat als je er een gebruik je deze weer zo snel mogelijk aan moet vullen.

Ben streng voor jezelf
Ben soms ook eens streng voor jezelf. Ik heb heel vaak dat ik bij een boek denk oeh ja die wil ik echt graag lezen. Maar dan dwing ik mezelf naar mijn TBR stapel te kijken en dan vraag ik mezelf nogmaals of dit boek direct boven aan de stapel zou komen of toch niet. Als ik me dan bedenk dat hoe graag ik hem ook wil lezen hij niet spoedig gelezen gaat worden sla ik hem toch maar af.

Soms moet je gewoon streng zijn voor jezelf om de druk wat te verlagen.

Terugkerende items
Om het voor jezelf makkelijk te maken is het handig om vaste items te maken. Niet alleen vinden je lezers het leuk om dit te lezen ook is het erg makkelijk voor jezelf. Zo hoef je niet verplicht altijd nieuwe inspiratie te hebben en bouw je een terugkeret item op voor jezelf en je lezers.

Vergeet niet te genieten
Last but not least vergeet niet te genieten. Dat is het aller belangrijste van bloggen. Zorg dat je er van geniet, dit lezen je lezers dan ook weer terug af in je blog.

 

Veel blog plezier! 

Liefs, Marjolein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *