Moederdag boeken tips

Lieve lezers,

Moederdag staat al weer voor de deur. En ben jij net zo erg als ik en koop jij ook altijd op het laaste moment cadeautjes. Dan heb ik nu een lijstje voor je dat je uit de brand gaat helpen.

Met deze boeken maak je een gegarandeerd succes bij je moeder.

Voor jou
Louisa en Will zijn absolute tegenpolen. Als Lou wordt aangenomen om voor Will te zorgen, die sinds een ongeluk in een rolstoel zit, botsen hun karakters ook onmiddellijk. Maar als ze ontdekt wat hij voor ogen heeft, besluit ze alles op alles te zetten om hem van gedachten te doen veranderen. Alleen, hoe overtuig je iemand dat er nog zo veel avonturen te beleven zijn, als je zelf de wereld niet durft te ontdekken?

Een van mijn ultieme lievelingsboeken. Lees mijn recensie hier. 

 

 

Een regenboog in de nacht
De vijfjarige Pea en haar zusje Margot spelen elke dag alleen in de velden achter hun huis in een slaperig dorpje in Zuid-Frankrijk. Pea’s vader is eerder die zomer verongelukt en haar moeder zinkt steeds verder weg in haar depressie. Hoe hard Pea ook haar best doet, ze weet niet meer tot haar moeder door te dringen. Wanneer Pea Claude ontmoet, een man die net zoveel van zwerven door de velden lijkt te houden als zij, denkt Pea dat ze een nieuwe vriend heeft gevonden, of misschien zelfs een nieuwe papa… Een regenboog in de nacht is een indringende roman over kinderlijke veerkracht in de ondoorgrondelijke wereld van verdriet van volwassenen.

Een prachtig boek met een einde dat ik zeer zeker niet zag aankomen. Lees mijn recensie hier.

 

Het meisje in de trein
Iedere ochtend neemt Rachel dezelfde trein. Elke dag hobbelt ze over het spoor, langs een rij charmante huizen in een buitenwijk van Londen, en stopt daar altijd voor hetzelfde rode sein. Zo kijkt ze elke ochtend naar een stel dat op hun terras ontbijt. Ze heeft inmiddels het gevoel dat ze hen persoonlijk kent en noemt hen ‘Jess en Jason’. Hun leven – in Rachels ogen – is perfect. Een beetje zoals haar eigen leven dat ooit was.

Een boek dat ik zelf enorm goed vond. Lees mijn recensie hier.

 

Voor Mama
Uniek, persoonlijk boek om zelf te maken en cadeau te geven. Op verzoek van velen is Lieve Mama, wat ik je graag wil zeggen in een nieuw jasje gestoken. Er is gekozen voor een kleiner formaat, een gebonden uitvoering en een nieuwe titel: Voor mama, een boekje voer ons. Voor mama, een boekje over ons is hét cadeauboek om je moeder te laten weten dat ze belangrijk voor je is. Door het beantwoorden van leuke en boeiende vragen maak je heel makkelijk een liefdevol boekje. Het bevat mooie uitspraken, multiplechoicevragen en ruimte om foto’s en herinneringen in te plakken. Met Voor mama, een boekje over ons kun je zelf eenvoudig een origineel en persoonlijk cadeau voor je moeder maken. Ook in deze serie: Dear friend, wat ik je graag wil zeggen. Hét cadeauboek voor een vriendin die je wilt laten weten dat je om haar geeft. .

Een boekje waarvan bij mijn moeder de tranen in haar ogen schoten. Bijzonder om in te vullen maar nog mooier om te krijgen.

 

Welk boek ga jij je moeder cadeau geven?

Liefs, Marjolein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *