Recensie: Een regenboog in de nacht – Claire King

Lieve lezers,

Voor de Blogtour van Uitgeverij Orlando mocht ik het boek ‘ Een regenboog in de nacht’ lezen.
Ik had nog niets van deze auteur gelezen en was heel blij dat ik dit boek mocht lezen.

Titel: Een regenboog in de nacht
Auteur: Claire King
Verschenen:  september 2015
Pagina’s: 302
Uitgever: Uitgeverij Orlando

Schermafbeelding 2015-10-28 om 19.27.01

Koop bij bol.com

De vijfjarige Pea en haar zusje Margot spelen elke dag alleen in de velden achter hun huis in een slaperig dorpje in Zuid-Frankrijk. Pea’s vader is eerder die zomer verongelukt en haar moeder zinkt steeds verder weg in haar depressie. Hoe hard Pea ook haar best doet, ze weet niet meer tot haar moeder door te dringen. 
Wanneer Pea Claude ontmoet, een man die net zoveel van zwerven door de velden lijkt te houden als zij, denkt Pea dat ze een nieuwe vriend heeft gevonden, of misschien zelfs een nieuwe papa…

Wauw, wat een boek. Waar moet ik beginnen..
Als eerste heeft het boek al een prachtige kaft. Mysterieus maar heel mooi. Het lettertype leest heerlijk weg er past genoeg op een pagina niet te groot en niet te klein dus.

Het boek is geschreven vanuit het oogpunt van een 5 jarige. Door de ogen van Pea maak je alles mee. Haar avonturen met zusje Margot in de omgeving van hun huis maar ook de grillen van haar moeten. De rare dingen die grote mensen allemaal doen waar ze niets van snapt. Het verlies van haar vader haar moeder die een baby in de buik heeft en alleen maar slaapt of boos is. En natuurlijk Claude en zijn hond Merlin.

Dit kinderoogpunt maakt het boek heel bijzonder. Je zou verwachten dat je geen serieus volwassenen boek kan schrijven vanuit een kinderoogpunt. Claire King heeft het tegendeel bewezen. Al haar personages staan als een huis en zijn ijzersterk omschreven. Haar schrijfstijl is zeer bijzonder, zo heeft ze heel veel aandacht besteed aan het omschrijven van de omgeving. In het begin van het boek vond ik dit een beetje vreemd maar wel heel bijzonder mooi. Je leest vanuit de 5 jarige Pea het boek maar je gaat echt mee leven met Pea. Maar wel met je eigen volwassenen vragen in je achterhoofd.
De emoties in dit boek zijn eerlijk en oprecht, je ziet de verwarring vanuit de wereld van een kind maar ook de worstelingen van een volwassen.

Gedurende het hele boek heeft er in mijn achterhoofd een vraag gespeeld. Maar aan deze vraag heb ik geen aandacht besteed omdat ik met andere dingen bezig was in dit boek. Tot bijna op het einde ik 1 regel las en hardop zei: OMG dat ik dat niet door heb gehad!
Dat je dit bij mij voor elkaar krijgt bewijst al dat je een ijzersterk verhaal hebt geschreven.
Op het einde van het boek heb ik nog een nodig traantje weg moeten pinken omdat het verhaal zo ontzettend mooi is.

Het liefste zou ik het boek nu meteen nog een keer willen gaan lezen. Omdat ik voor mezelf elke hint wil na gaan die ik niet tot me heb door laten dringen en omdat het verhaal gewoon zo mooi is.

SterSterSterSterSter

Zijn jullie benieuwd naar dit boek? 

Liefs, Marjolein

Met speciale dank aan Uitgeverij Orlando 

 

One thought on “Recensie: Een regenboog in de nacht – Claire King

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *