Stacking The Shelves week 19 – 2016

Lieve lezers,

Ook deze week is hij vanwege drukte en het Pinksterweekend iets later. Maar de Stacking The Shelves van week 19 is enorm en nu online.
Vandaag laat ik jullie zien wat ik allemaal gekocht en gekregen heb.

Stacking week 19

Harry Potter
Zoals jullie zien heb ik de “volledige” serie van Harry Potter ontvangen. Het idee om samen een Harry Potter re-read te doen speelt al heel lang in mijn hoofd. Ongeveer 3 weken geleden zat ik daarom op bol.com te kijken omdat ik de boeken toch echt moet gaan aanschaffen. Ja ik weet het waarom had ik ze nog niet??!!. Helaas zag ik dat deel 1 van deze editie niet meer verkrijgbaar was. Daarom stuurde ik de uitgever een mail met wanneer deze weer beschikbaar is en of deze nog komt. Je kan het inmiddels al raden uitgeverij De Harmonie stuurde me gewoon de volledige serie op!! Ik ben echt sinds die mail door het dolle heen en kan niet wachten om samen met jullie te gaan lezen. Echter is er 1 klein dingetje fout gegaan (als je goed kijkt op de foto zie je wat) maar het reddende deel is onderweg en binnenkort komt er dus een Harry Potter re-read.

The Longest Ride
Ira Levinson is eenennegentig, heeft een zwakke gezondheid en woont alleen. Als hij na een auto-ongeluk gewond in een verlaten berm ligt en bijna het bewustzijn verliest, verschijnt plotseling zijn overleden vrouw Ruth naast hem. Ira weet dat ze er niet echt is, maar klampt zich vast aan haar herinnering. Een paar kilometer daarvandaan ontmoet Sophia bij een ­rodeo de jonge cowboy Luke. Hij lijkt in niets op de verwende jochies die ze van school kent; door hem vangt ze een glimp op van een spannende wereld waarin overleven en ­succes ­allesbepalend zijn. Ze worden verliefd en Sophia begint te ­dromen van een gezamenlijke toekomst, maar Luke draagt een groot geheim met zich mee. Ira en Ruth. Sophia en Luke. Twee stellen die weinig met ­elkaar gemeen hebben en die worden gescheiden door levensjaren en -ervaring. En toch komen hun levens op een onverwachte manier samen…

Dit boek vond ik voor een spotprijsje bij de Boekenvoordeel. Omdat ik bijna alle boeken van Nicholas Sparks heb en deze nog niet moest hij natuurlijk direct aan mijn collectie toegevoegd worden.

Charmed – Magische Traditie
SAMHAIN: 31/10, ook wel Halloween, is traditioneel een tijd van reflectie, een tijd van waarzeggerij en een tijd om de overledenen te eren. Maar Phoebes plannen om te communiceren met haar voorouders lopen niet allemaal zoals gepland.
YULE: 22/12, ook wel de Winterzonnewende. Dit is de langste nacht van het jaar. Als Paige besluit naar een feest te gaan in een nieuwe club dat de hele nacht zal duren, bevindt ze zich plotseling midden in een kwaadaardig complot om de nacht eeuwig te laten duren.
IMBOLC: 2/2, is een tijd waarin de eerste hoop op een nieuwe lente wordt gekoesterd en zaadjes gezaaid worden voor de dromen van de komende zomermaanden. Maar Piper kan zich niet goed op de toekomst richten en ook niet op het krijgen van een kindje met Leo.

Ik ben en zal altijd een grote Charmed fan blijven. dus toen ik dit boek voor €1,80 mee kon nemen bij de boekenvoordeel kon ik hem natuurlijk niet laten liggen.

Matilda
Matilda is briljant, ze is een gevoelig meisje, dat goed kan leren. Maar haar vader en moeder behandelen haar als een onderkruipsel, niet als een dochter. Ze vinden haar maar een lastig persoontje dat ze dulden totdat ze haar het huis uit kunnen jagen. Matilda kon al praten als een volwassene toen ze anderhalf was, lezen met drie en al voor ze vijf jaar was, las ze wereldberoemde boeken. En toch haten haar ouders haar. Matilda besluit zich eens goed kwaad te maken.

Hier hoef ik eigenijk niets over te zeggen. Een heerlijk boek is dit. Een boek dat iedereen gelezen moet hebben.

De Kroon 
Twintig jaar zijn verstreken sinds America Singer en prins Maxon verliefd werden. Nu is hun dochter Eadlyn de eerste prinses die haar eigen Selectie houdt. 
Eadlyn had niet gedacht dat ze een partner zou vinden tussen de 35 kandidaten, laat staan haar ware liefde. Maar soms word je verrast door je eigen hart, en nu moet Eadlyn een nog moeilijker en belangrijker keuze maken dan ze ooit voor mogelijk had gehouden.

Het laatste deel….. Binnenkort de recensie

Carry On
Simon Snow wil gewoon relaxen en genieten van zijn laatste jaar op de Watford School of Magicks, maar iedereen valt hem lastig.

Zijn vriendin heeft het uitgemaakt, zijn beste vriend is een plaaggeest, en zijn mentor probeert hem in de bergen te verstoppen, waar hij misschien veilig zal zijn. Simon kan niet eens blij zijn met het feit dat zijn kamergenoot en oude rivaal spoorloos verdwenen is, omdat hij zich zorgen blijft maken over het kwaad. En er zijn spoken. En vampiers. En verschrikkelijke, duivelse dingen die proberen om Simon neer te halen. Als je ‘s werelds krachtigste magiër bent, kun je nooit even relaxen en genieten.

Over dit boek hebben al heel veel mensen me heel erg lekker gemaakt. Het is een hele dikke pil maar ik kan niet wachten om hem te gaan lezen!

Lola & De boy next door
De zeventienjarige Lola Nolan heeft alles goed voor elkaar. Ze heeft een beste vriendin Lindsey, een leuk bijbaantje met gezellige collega’s en sinds kort een stoere, lieve vriend die ook nog een rockster is. Wanneer Calliope en Cricket Bell, de tweeling met wie ze vroeger bevriend was, terugkeren in haar buurt wordt ze geconfronteerd met verdriet uit het verleden waarvan ze dacht dat ze het allang verwerkt had. Nu boy next door Cricket weer terug is in het leven van Lola, moet ze zich uiteindelijk verzoenen met haar gevoelens voor hem. Zal de jongen uit het verleden de liefde van haar leven blijken te zijn?

Ook over dit boek is iedereen helemaal lyrisch. Reden genoeg dus om het te gaan recenseren.

Op de Grens
Op de grens is het eerste deel in de serie De Grens. Op de grens is een Urban Fantasy titel, een genre voor de liefhebbers van Buffy, Charmed en Twilight.

Tussen onze wereld zonder magie en haar spiegelbeeld met magie ligt de Grens… Rose woont met haar broertjes George en Jack in de Grens, de dunne reep land die de scheidslijn vormt tussen onze Broze wereld, waarin magie niet bestaat, en het Zonderling, het spiegelbeeld van onze wereld waarin magie juist alles bepaalt. Ze reist net als de meeste van haar buren elke dag naar haar werk in het Broze – zwart betaald, natuurlijk, want als Grenzer heeft ze wel magie maar geen papieren. Dan worden Rose en de andere Grenzers geconfronteerd met naar magie hongerende monsters die vanuit het Zonderling komen. En alsof die dodelijke dreiging niet genoeg is om Rose bezig te houden, vindt ze ook nog de belachelijk arrogante graaf Declan Camarine, edele uit het Zonderling, voor haar huis. Hij beweert haar – en haar magie – voor zich te willen winnen, net als al die andere aristocratische neanderthalers die ze al de deur gewezen heeft. Maar al snel blijkt dat Declans aanwezigheid niet helemaal toevallig samenvalt met de monsterlijke invasie.

Charmed (zoals je hierboven al leest) en ik zijn een gouden combinatie. Dit boek moet ik dan ook lezen.

Koken met Klaske
Uit eigen moestuin of vers van de boer: Klaske Bakker werkt in haar tweede kookboek met pure ingrediënten uit de buurt. De culinair redacteur van Landleven heeft haar favoriete recepten uit tien jaar Landleven verzameld. Ze kookt oer-Hollandse streekgerechten en familiegerechten die al generaties worden doorgegeven. Klaskes kookkunst koestert de volle, vertrouwde smaak van vroeger, met een eigentijdse twist. Een boek voor plattelandsbewoners én stadse lekkerbekken! “Gul, aards en lekkerbekkend heerlijk, zo kookt Klaske. En door dit boek mogen we meesmullen!” – Onno Kleyn, culinair journalist Volkskrant Over Klaske Klaske Bakker (1982) werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk en nauwkeurig mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze heeft een grote familie en is moeder van drie kinderen. In haar columns schrijft ze ook regelmatig over wat ze voor hen kookt.

Mijn ouders zijn dit weekend al los gegaan met dit kookboek. En ja de foto’s die ik op mijn werk ontving zagen er verrukkelijk uit.
Creatief Handletteren en meer
Maak prachtige, met de hand geschreven kunst en objecten met Creatief handletteren en meer. Dit fraaie boek staat vol creatieve voorbeelden, leuke oefeningen en eenvoudige stap-voor-stapprojecten. Je ontdekt hoe je woorden en letters door middel van hedendaagse kalligrafie en verluchting, illustratie en schrijven met krijt verandert in adembenemende projecten die je kunt gebruiken als cadeaus, woningdecoratie en meer. Je leert onder meer hoe je krullen en versieringen, handgeschreven letters op doek, een krijtbord en decoratief aardewerk kunt maken en hoe je je werk kunt digitaliseren om uit te printen! De auteurs van Creatief handletteren en meer geven je heel veel inspiratie en kunstenaarstips om je te motiveren en onderwijzen tijdens je ontdekkingstocht in de wereld van het handletteren. Oefenpagina’s bieden je bovendien de mogelijkheid je eigen stijl te ontwikkelen.

Ik heb dus echt een ongelofelijk lelijk handschrift. Ik hoop van dit boek dan ook heel wat moois te kunnen leren.
Dit was hem weer voor deze week. Hij is bom vol maar er staat zo veel leuks te wachten.
Welk boek wil jij graag lezen?
Liefs, Marjolein

3 thoughts on “Stacking The Shelves week 19 – 2016

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *