Stacking The Shelves week 2 – 2016

Lieve lezers ,

Er is weer een nieuwe aangebroken en dat betekent dat we weer gaan kijken naar waar ik vorige week mijn boekenplaken mee heb mogen aanvullen.

img_2429

Sneeuw als as
Zestien jaar geleden werd het koninkrijk Winter onder de voet gelopen door de kwaadaardige koning Angra. De Winterianen werden tot slaaf gemaakt en hun magie werd hun afgenomen. Alle hoop is nu gevestigd op de acht mensen die wisten te ontsnappen en sindsdien op de vlucht zijn.
Meira was nog maar een baby toen Winter werd aangevallen en kent alleen het leven als vluchteling. De Winterianen zijn vastbesloten om hun rijk ooit terug te veroveren en ondernemen daarvoor gevaarlijke verkenningstochten, waarbij Meira tot haar frustratie nooit mee mag. Dus wanneer ze iets opvangt over een antiek medaillon dat Winter zijn magie kan teruggeven, besluit ze er stiekem achteraan te gaan om zichzelf te bewijzen.

 

Dit boek wil ik zo enorm graag lezen. Maar ik ga het tot het einde van de maand bewaren om hem op vakantie te lezen.

 

Audrey & Anne
Herfst, 1957. Otto Frank brengt een bezoek aan de jonge filmster Audrey Hepburn in haar Zwitserse chalet. Hij wil haar overhalen zijn dochter te spelen in een film over haar leven. Lente, 1929. Er worden twee meisjes geboren die later wereldfaam zullen verwerven: Audrey Hepburn en Anne Frank. Hun levens vertonen opvallend veel overeenkomsten. Zo zijn ze beiden op jonge leeftijd gedwongen hun geboorteland te verlaten. Audrey is een telg van de Europese elite. Zij wordt naar een Engelse kostschool gestuurd terwijl haar ouders in München, Brussel en Londen flirten met de rest van de jetset – en met het fascisme. Ook de familie Frank vertrekt van huis. Noodgedwongen, deel uitmakend van de enorme stroom joodse vluchtelingen. Audrey viert haar elfde verjaardag nog in het vrije Nederland waar haar moeder opgroeide. Maar als Anne elf wordt, marcheren de Duitsers er al door de straten. Ze zitten in de val.

Dit boek lijkt me zo bijzonder dat ik hoop hem nog voor ik op vakantie ga gelezen te hebben.

 

 

Waar ik ook heen ga
Op een bewolkte ochtend in juni strikt Alma de veters van de schoenen die haar zware, lange tocht naar Santiago de Compostella zullen begeleiden. Ze gaat alleen, zonder telefoon: een nieuw begin.
Maar in haar hart draagt ze het verdriet van haar verbroken liefde, Bruno. Onderweg ontmoet ze de vijfenvijftigjarige Frida, wier man is overleden. Terwijl ze samen wandelen, groeien ze dichter naar elkaar toe. Ze delen hun pijn, vermoeidheid en verdriet.
Wat Alma niet weet, is dat Bruno spijt heeft van zijn beslissing. Hij probeert haar terug te vinden en begint aan dezelfde tocht. Zal het Bruno lukken Alma te vinden, terwijl zij hem juist probeert te vergeten? En zal Frida haar verlies te boven komen?

Dit boek doet me heel erg denken aan het boek Wild waar ik helemaal dol op ben. Ik ben heel benieuwd of dit boek ook zo goed gaat zijn.

 

Ik ben enorm blij dat ik deze tweede week weer een aantal prachtige boeken aan mijn plank heb mogen toevoegen.

Welk boek wil jij graag lezen? 

Liefs, Marjolein

One thought on “Stacking The Shelves week 2 – 2016

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *