Recensie: My Reading Journal

Lieve lezers,

Ik kan inmiddels stellig zeggen dat de meeste van jullie net zo enthousiast over lezen zijn als ik. Maar ik vind het ook nog eens geweldig om dingen in te vullen over mijn liefde voor boeken. (Dat was wel een beetje te verwachten aangezien ik blogger ben) Maar steeds meer van jullie delen deze liefde met mijn.

Nu heeft Young & Awesome een geweldig boekje uit gegeven waarin wij kunnen kletsen en lijstjes bij kunnen houden over onze favoriete boeken. Ik kreeg een exemplaar van dit boekje en vertel jullie vandaag graag wat ik van dit boekje vind.

img_2451

Titel: My Reading Journal
Auteur: Studio Bos
Verschenen:  Oktober 2016
Pagina’s: 144
Uitgever: Leopold / Young & Awesome

De allermooiste zinnen, de spannendste scènes, de wonderlijkste werelden, alternatieve eindes, personages om mee te daten, wish list, boeken om nooit te vergeten

 Koop bij bol.com

Laten we beginnen bij het begin. het boekje is klein en handzaam maar zeker niet te klein met zijn hoogte van bijna 19cm past hij zo in je tas maar staat hij ook nog mooi in je kast. Door deze maat is hij ook heel prettig met schijven omdat je niet mini hoeft te schijven maar je ook geen elle lange pagina’s vol hoeft te schrijven.
Het boekje is een prachtige stevige hardcover die heel wat mishandeling aan kan (sorry maar foto’s maken is niet makkelijk dus ik heb het boekje lichtelijk mishandeld, maar de rug is nog perfect). Heerlijk stevige pagina’s waar je gerust in kunt schrijven met welke pen je maar wil omdat het papier niet door drukt naar de andere kant van de pagina (Hoera!).  Een handig elastiek er om zodat het boekje ook in je tas nettjes dicht blijft.

img_2452

Maar wat staat er nu eigenlijk in dit boekje zul je je afvragen. Eigenlijk staat hier alles in wat jij als boekliefhebber wil in een boekje met deze titel.
Je kunt er lijstjes in maken. Ongeveer 3/4 van het boek zijn vragen waardoor je lijstjes gaat maken. Het laat je nog eens diep in je boekenkast kijken of zoals ik hem graag voor het grootste deel wil gaan gebruiken is om het in te vullen tijdens het lezen dit jaar.
Zo is er ook een overzicht waarin je bij kunt houden welke boeken er welke maand uit komen. Zo kun je aan het einde van de maand precies nog even na kijken of je al die boeken die je wenst ook in huis hebt. Of kun je vooruit kijken met je verjaardagslijstje.

img_2453

Ook heeft het boekje genoeg ruimte voor je eigen creativiteit. Je word soms flink aan de slag gezet en soms gedwongen tot diep na denken. Maar ook staan er veel praktische dingen in zoals een lijstje waarin je kunt schrijven aan wie je je boeken hebt uitgeleend wie nooit meer een boek van je mag lenen maar ook pagina’s om op te schrijven welke boeken je allemaal hebt. (Zo koop je dus nooit meer dubbele boeken)

img_2454

Verder staat het boekje ook nog bom vol met prachtige quotes mooie boekenleggers die je kunt uitknippen en meer dan genoeg ruimte voor je verlanglijst.

Het boekje heeft ook nog een duidelijke kleuraanduiding in verschillende delen waardoor je niet lang loopt te bladeren om op te zoeken welke boeken er nu bijvoorbeeld al in je kast staan. Dit maakt het boekje nog eens extra bruikbaar.

img_2455

Ik heb dit boekje nog lang niet vol ook al ben ik er al eventjes in bezig. Maar dat is juist het leukste van dit boekje je kunt er heerlijk in blijven schrijven tot er nergens meer een plekje te vinden is.
Al had ik nu al een beetje moeite met het lijstje welke auteurs ik ontmoet heb omdat die pagina nu al te kort is (oeps).

Ik ben zeer verrast over de uitkomst van dit boekje en hoe leuk en hoe veel mogelijkheden het biedt. Je kunt hem maken en invullen zoals jij wil waardoor elk exemplaar van dit boekje ooit uniek gaat worden.

Dit boek is ideaal om te kopen maar ook geweldig om cadeau te geven.

My Reading Journal moet elke boekenliefhebber bij zijn boekenkast hebben liggen.

SterSterSterSterSter

Zijn jullie ook zo dol op dit soort boekjes?

Liefs, Marjolein

 

Met speciale en bijzondere dan aan uitgeverij Leopold/ Young & Awesome

2 thoughts on “Recensie: My Reading Journal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *